Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Vasárnap faluvezetőt választ Röjtökmuzsaj

Röjtökmuzsaj - Röjtökmuzsajon vasárnap polgármestert választanak. Az egészségi okok miatt lemondott korábbi faluvezető, Bak Gyuláné napjai aktív pihenéssel telnek.
– Köszönöm, már jól vagyok – mondta a Kisalföldnek Bak Gyuláné, aki 1994 decembere és 2008 februárja között volt Röjtökmuzsaj polgármestere. – Férjemmel teszünk, veszünk a ház körül. Az elmúlt hetekben sokat segített a nyugalom. A munkahelyemen, valamint a polgármesteri hivatalban is befejeztem a tevékenységem. Tizenhárom polgármesterként eltöltött év nem múlhat el nyomtalanul. Néha eszembe jut, mennyire hiányzik ez a munka, de tudom, az egészségem miatt nyugalomra van szükségem. Jólesett és meg is hatódtam, amikor a kistérségi polgármesterek elbúcsúztak tőlem. Hasonlóan jólesett a Vöröskereszt köszöntése is.

Bak Gyuláné hozzátette még, mint minden változás, az új polgármester is más szemléletet hoz majd a falu életébe.

Mint arról beszámoltunk, Bak Gyuláné február végén megvált tisztségétől. A településen vasárnap reggel hat és este hét óra között a helyi faluház nagytermében új polgármestert választanak. A csütörtök délutáni adatok szerint 372-en szerepeltek a választási névjegyzékben. Az új polgármester az lesz, aki a legtöbb szavazatot kapja. A választást követően 15 napon belül kell megtörténnie az átadás-átvételnek, valamint az eskü letételének.

A jelöltek névsora: Kiss József (független), Lehotai Tamás (független), Peszlen Tamás (független), Fábián Ferenc (Magyarországi Zöld Párt). A jelöltséghez minimálisan tizenkét szelvényt kellett összegyűjteni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranygyűrű Koncz Gábornak

Sopron - A közönségszavatok alapján Koncz Gábor kapja idén a soproni Petőfi Színház és a Pro Kultúra… Tovább olvasom