Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Vas-Villa’ családi kerékpártúra

A Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnázium tizenkilencedik alkalommal rendezte meg hagyományos családi kerékpártúráját.

A rossz idő ellenére több mint ezerötszázan teljesítették a huszonhét kilométeres távot. A szervezők a nevezési díjból befolyt összegből százezer forintot adtak át az Erzsébet-kórház gyermekosztályának. A résztvevők között kétmillió forint értékű ajándékot, köztük huszonkilenc kerékpárt sorsoltak ki.

Fotó: Steiger Ákos
Fotó: Steiger Ákos

Olvasóink írták

 • 15. cscscs 2010. június 09. 13:34
  „hol lehet több képet megnézni a túráról??? a soproni oldalon még a tavalyi képek vannak fent. Mondjuk ezen nem is csodálkozom. :)”
 • 14. máris 2010. június 01. 08:03
  „A város, ha hagyományt akar teremteni ezzel a rendezvénnyel, az lenne a minimum, hogy becsületesen , kivételezés nélkül, nem meg bundázva, és CSAK A SPORT szellemében működnének! Mi köze is a sportnak a SÖRHÖZ???”
 • 13. falcobiarmicus 2010. május 31. 20:24
  „Sziasztok!
  Mi végre 3 év után nyertünk!!! Becsülettel letekertük, nincs protekciónk és nem is nyeremény miatt mentünk,de meglepetés volt hogy nyertünk.Korábban is olyan sportoló társunk nyert, aki tényleg letekerte.
  Az előtt meg, nagyon hamar végeztünk -rendszeresen sportolunk - és gyalogosan, átöltözve mentünk vissza,nem nyertünk.Szóval kérdezzétek meg az illetőt, ne találgassatok!
  RENDŐRI FELVEZETÉS ÉS JELENLÉT NEM ÁRTANA 1500 FŐS SPORTESEMÉNYEN!!!!!!!
  MENTŐAUTÓ IS KÉSZENLÉTBEN!!!!”
 • 12. psanyi 2010. május 31. 14:35
  „A politikusok jobban tennék, ha távol maradnának az ilyen rendezvényektől. Őszintén szólva hányingerem van az összestől. Ha a polgármesternek van kedve civilben végigtekerni, jöjjön, de képmutatásra semmi szükség.

  Külföldön a polgármester általában egy köztiszteletben álló személy, de Magyarországon mindenféle nagypártok szolgalelkű kutyái töltik be az ilyen posztokat. És jelenlétük finom szólva is nem kívánatos. Majd legfeljebb akkor újra, ha a hazai politika kevésbé lesz gyomorforgató, de attól még messze vagyunk.”
 • 11. o_szabi 2010. május 31. 14:11
  „Kedves Bobo.
  Megosztok veled egy történetet ami 5 évvel ezelőtt történt velem a kórház gyermekosztályán.Talán megérted majd a szkepticizmusomat.A gyermekem akkor 3 éves volt.Középfül gyulladással vittük be.A fogadtatás a nővérek részéről a "....hát maguk mi a .....keresnek itt"volt.Családi szobát-mivel a kora miatt nem akartuk egyedül hagyni-csak csúszópénz ellenében kaptunk volna.Mivel nem voltam hajlandó fizetni normál szoba,és nagy könyörgésre egy fotelágy az akkor a második gyerekemmel terhes feleségemnek.42 fokos láza volt én pedig kaptam egy lebaszást a nővértől hogy mi a sz....ért nem fürdetem már hideg vízben azt a kölköt hiszen magas a láza.A bilit nekem vagy a nejemnek kellet kiüríteni és kimosni,ha nem akartam napokat várni rá.4Nap után amilyen gyorsan csak lehetett menekültünk haza.Egész idő alatt azt éreztették velünk hogy teljesen mindegy hogy itt vagyun vagy sem,LESZARJÁK....És ne kezd el most jóindulatúan azt magyarázni hogy a magyar egészségügy meg a fizetések meg stb.Én ezt is megértem,de ha nem vagyok megelégedve vmivel akkor próbálok mást csinálni ami esetleg jobban fekszik.Amig nem tudatosul az emberekben ott a Kórházban hogy ők a fizetésüket az én munkám után befizetett pénzből kapják és ők vannak értem addig itt nem lesz változás.És ez sajnos az élet mindem területén így van.
  A hab a tortán hogy a szülészet sem jobb.A második gyerekemet a feleségemmel együtt 5 nap után úgy dobták ki a kórteremből mint a táskákat,mondván szeretnék felmosni a kórtermet és húzzunk már innen.Itt az volt a baj hogy valószínüleg keveselték a 25000 ft jattot amit akkor adtam.5 évvel ezelőtt!!!!!!!
  Szóval ennyit a KÓRHÁZról.20 Km-rel odébb a segged nyalják ki már akkor is ha bemész egy rendelésre,ha meg eszedbe jutna hogy borravalót adj meg is lincselnének.
  Innen a 6almas szeretetem a kórház és a magyar egészségügy iránt.
  Van még hasonló sztorim egy pár de már unom a nyafogást.”
 • 10. o_szabi 2010. május 31. 13:29
  „Bobonak.
  Hatalmas gesztus a 100 rongy a kórháznak,bár az ilyenben nem hiszek.Te le tudod ellenőrizni a pénz útját???
  Számolj utána mennyi maradt még a zsebben.Nem érdekel nem az én dolgom én nyugodtan alszom emiatt.
  Viszont ha bennünket használnak fel a trükkös kis játékaikhoz,akkor gondoskodhatnának arról hogy még véletlenül se merüljön fel senkiben hogy itt valami nem kerek.Ez is egy vélemény és ezzel le is zárnám.
  Ha mégegyszer ilyenre vetemednék csakis a gyermekem miatt és szórakozásból.
  A korház gyerekosztályáról pedig eddig csak negatív tapasztalataim vannak.Ne értsd félre,nem a srácoktól sajnálom,hanem azoktól akik zsebreteszik.Én már nem hiszek a mesékben.”
 • 9. o_szabi 2010. május 31. 13:17
  „Én is a mozgás miatt voltam ott a gyermekemmel,letojom az ajándékot,megveszem neki ami kell.Viszont szülőként nehéz megmagyarázni neki hogy az a bácsi vagy néni már megint nyert,meg hogy a szervezőbácsi ismerőse miért nyert bringát....vagy a bácsi miért papucsban és vasalt ingben várja a sorsolást.Ezek azok a dolgok amit nagyban is látunk és nap mint nap fölfordol tőle az ember gyomra.Igaz is miért mi lennénk mások,ha ez folyik még a csapból is.Lehet hogy a hiba az én készülékemben van.Nem tudom.Viszont ha ez a menete az ilyen dolgoknak,akkor hagyjuk ki a népet belőle.Illetve döntse el mindenki hogy részt vesz-e az ilyen dolgokban.Nincs jogom itélkezni a szervezők fölött,hiszen ők mindent megtettek,mégha kivülről egészen másképpen látszott is.Volt olyan is aki már a sorsolás közben dobta be a részvételi lapjait.Ezt is meglehetett tenni?Akkor miért hozunk szabályokat?Ja,és természetesen nyert is vmit.Hol itt a korrektség a többiekkel szemben? Ezekszerint ráértem volna bejönni du.1 óra körül is!Nincs szankció,csináljon mindenki amit akar.Legyen hát anarchia.Vagy normális,becsületes,korrekt szervezés kell,amely szabályok mindenkire egyformán vonatkoznak.”
 • 8. bobo 2010. május 31. 13:08
  „o_szabinak: a politikusok azért voltak ott, mert felajánlottak egy-egy kerékpárt. a polgármester pedig fővédnök is volt.

  A túráról Hirschler Tibor képeit itt találhatod: http://picasaweb.google.hu/111578608712313827590
  /LegutobbFrissitve?authkey=Gv1sRgCIHL2M3PjY1Z&feat=directlink

  A befolyt nevezési díjakból pedig [(1500 egyéni+350 családi)*300Ft] százezret felajánlottak a kórház gyermekosztályának, amit a fenti hírben is szerepel”
 • 7. bobo 2010. május 31. 12:59
  „http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/reszeg_kerekparos_figyelmetlen_autosnak_utkozott/2160935/”
 • 6. rk9 2010. május 31. 12:45
  „Gratulálok a résztvevőknek!És a szervezőknek is!Azt, hogy a gyerekek "csak" egy banánt kaptak, nem hinném hogy kevés. Nekem 3 gyerekem van, de nem azért szoktunk elmenni ilyen rendezvényre, hogy kapjunk valamit, hanem a sport miatt, és hogy megmutassuk magunknak, hogy képesek vagyunk ezt a feladatot teljesíteni.
  Az viszont szégyenletes volt, és nem engedném, hogy egyesek (nem is kevesen) beérkezés után úgy vedelték a dobozos söröket, hogy csak na. És utána ők is kerékpárra pattantak hazafelé. Na, látod!Kaptak még a gyerekek egy ilyen tapasztalatot, hogy miközben az egyik szervező a mikrofonba mondta a véleményt a balesetesről, nem nézett körbe, pedig ott is volt néhány "agyilag" balesetes.”
 • 5. o_szabi 2010. május 31. 12:17
  „Ja.az ürge tényleg gáz volt,ennek ellenére remélem semmi komolyabb baja.Viszont az egésszel kapcsolatban lenne néhány észrevételem.A szervezés jó volt,hurrá,viszont a végét szerintem nagyon elhúzták.Én a lányommal vettem részt aki 8 éves,végigtekerte becsülettel mint az a rengeteg gyerek akik szintén a szüleivel voltak ott.Azt hiszem néhány szülő egyetért velem ha azt mondom hogy ezért a teljesítményért kiszurni a gyerek szemét egy banánnal kissé megalázó.Ha összedobjuk a nevezési dijakból befolyt összeget szerintem telt volna valami apróságra a kölyköknek.Nem tudom és nem is érdekel hogy mennyi folyt be,de szerény számitások szerint is 2-300 rongy biztosan maradt a szervezőknél is.Merthogy a tombolán az 1500 emberből 1400 semmit nem nyert az oké hiszen ez szerencse dolga,viszont akik nyertek azok között volt 1-2 akiről,ha megnéznénk,kiderülne hogy egész délelőtt a tv előtt punnyadt és csak a sorsolásra dugta ki az orrát a meleg lakásból.Ez viszont már szemétség azokkal szemben akik helytálltak.Nem beszélve az ismerősökről akik szintén plusz egy bringával mentek haza.Igen.Csalódott vagyok.A végére persze a politika sem maradhatott távol.Nembeszélve a fényképekről amik útközben készültek.Hova tüntek?Legalább ezt megmutathattam volna a lányomnak,hogy nézd itt vagyunk.Talán kicsit enyhithettem volna a csalódottságát.De az ilyen meg olyanközeli "politikusokat"mutogatni az fontosabb mint a résztvevőket.Kedves szervezők,ne felejtsétek el hogy ez a túra csak velünk,bringásokkal az ami,nélkülünk nincs.....És ha ebből az embertömegből csak 5-8% gondolja ugyanezt mint én,akkor egy pár év múlva osztogathatjátok egymásnak a sorsoláson a cuccot.Lehet hogy Don Quijote vagyok és senkit sem érdekel a mondandóm,de az én benyomásom ez!!!!!!!!!!!!!!!Kösz ha elolvastátok,Csá”
 • 4. petry 2010. május 31. 11:27
  „Valaki úgy gondolta, vasárnap reggel, ittasan, a forgalommal szemben, fejvédő nélkül erősebb lesz egy autónál. Hát nem lett.”
 • 3. mindigatutit 2010. május 31. 10:20
  „miert,mi tortent”
 • 2. töhötöm 2010. május 31. 09:09
  „igen-igen, a sérültről ill. balesetről valami bővebb infó??”
 • 1. bobo 2010. május 30. 23:05
  „A sérültről lehet tudni valamit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikó István színházi nagydíjat kapott

Mikó István, a Petőfi Színház örökös tagja újabb elismerésben, színházi nagydíjban részesült.… Tovább olvasom