Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Várták a Verskommandót Sopronban - fotók

Nagy sikerrel teljesítette költészet napi küldetését a soproni Petőfi Színház Verskommandója.

Sopronban alig akadt olyan szeglet, ahol ne hangzott volna el egy vers pénteken. Pályaudvaron, autóbuszon, vonaton, iskolában, óvodában, hivatalban, könyvtárban, kórházban, áruházban, sőt még a Tűztoronyban is a költészeté volt a főszerep.

Verskommandó Sopronban - 2014. fotó: Torma Sándor


A Petőfi Színház tavaly elindított kezdeményezése nagyon népszerűvé vált a városban, a Verskommandó fellépései mindenütt osztatlan sikert arattak. Ács Tamás, Szlúka Brigitta, Papp Attila, Czár László, Horváth Andor, Savanyu Gergely, Lénárt László, Diószegi Imola, Szőcs Erika, Molnár Anikó, Sárdy Zoltán, Farkas Tamás és Horváth László nagy tapsot kaptak az emberektől.

A magyar irodalom jeles képviselőinek ( többek között József Attilának, Ady Endrének, Radnóti Miklósnak, Petőfi Sándornak, Karinthy Frigyesnek, Weöres Sándornak, Dsida Jenőnek, Nagy Lászlónak, Szabó Lőrincnek, Zelk Zoltánnak ) örökérvényű sorai és szellemiségük igazi ünnepé varázsolta a költészet napját a településen, ahol április 11-én megközelítőleg 120 verset kaptak ajándékba a városlakók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megóvlak program a soproni ovisoknak

A rendőrök a gyakorlatban is megmutatták a kicsiknek, hogyan tudnak biztonságosan közlekedni. Tovább olvasom