Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Várták a kimaradó buszjáratot

Fertőd és környéke - Megszüntették a Fertődről 14 órakor induló tőzeggyármajori járatot. Az érintettek erről mit sem tudtak, hiába várták az autóbuszt. Januártól megoldódik a probléma.
Egy háromgyermekes nyárligeti édesanya hívta fel figyelmünket a megszüntetett buszjárat problémájára. Mint mondta, mindhárom gyermeke Fertődre jár iskolába.

Néhány nappal ezelőtt váratlanul szembesültek a ténnyel: a Volán megszüntette a 14 óra körül induló Fertőd–Tőzeggyármajor közötti járatot, amelyet kimondottan iskolások használtak. Zömmel azok a nyárligeti és tőzeggyármajori gyerekek utaztak rajta, akiknek hat, illetve hét órájuk van az iskolában.

A járatelmaradásról senki nem tájékoztatta őket, a gyerekek csak álltak a buszmegállóban, s nem értették, miért nem jön a busz. Véleménye szerint a Volán legalább az iskolát vagy a polgármesteri hivatalokat tájékoztathatta volna a változásról. A Volántól a telefonos érdeklődésre azt a választ kapta: a buszok az érvényes menetrend szerint közlekednek, miért nem figyeli a menetrendváltozásokat?

Most napi három járat indul a Fertőd–Tőzeggyármajor-vonalon, reggel 6.50-kor, délben 12.45-kor és délután 16.45-kor. Tehát a 6 és 7 órát tanuló diákok csak a legutolsó busszal tudnak hazamenni. Mi lesz velük ezután? Órákat álljanak egy nyitott buszmegállóban?

– Idén májusban a Közlekedéstudományi Intézet autóbusz-kihasználtsági felmérése szerint az említett járaton Nyárligetre hárman utaztak, Tőzeggyármajorba senki. Visszafelé is üresen ment az autóbusz, tehát az igen alacsony utasszám indokolta a járatritkítást – kezdte válaszadását Rombai László, a soproni Volán helyközi üzletágának üzemvezetője.

– A szeptemberben tartott menetrendi értekezletre hivatalosak voltak az érintett települések polgármesterei, közülük egy sem vett részt a végső egyeztetésen. A felvetődött probléma ismeretében januártól
iskolanapokon ismét üzembe állítjuk a hiányolt, 2 órakor induló járatot. Ezzel együtt továbbra is figyelni fogjuk az autóbusz-kihasználtság mértékét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pálinkafesztivál és koncert a vásáron

Sopron - Érdemes kilátogatni a Fő téri adventi vásárra, hiszen szerdán kezdődik a pálinkafesztivál,… Tovább olvasom