Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Varsóba utazik Ádám, a kismanó

Ismerősök és ismeretlen jóakarók összefogásának hála, Döngölő Ádám október közepén elutazhat Varsóba egy speciális terápiára. Abban, hogy Ádám, a kismanó megtanuljon járni, olvasóinknak is nagy szerep jutott, segít a Jóakarat hídja is.

„Köszönöm mindenkinek, aki segít nekem" – fogadta a Kisalföld munkatársait jól nevelten Döngölő Ádám, akiről először augusztus 24-i számában írt a napilap.

Ádám október közepén utazhat a varsói terápiára. Szülei nagyon bíznak benne, hogy utána az amerikai műtét végleg talpra segíti a kisfiút, és ő is szaladni fog, ahogy a kortársai. Fotó: Magasi
Ádám október közepén utazhat a varsói terápiára. Szülei nagyon bíznak benne, hogy utána az amerikai műtét végleg talpra segíti a kisfiút, és ő is szaladni fog, ahogy a kortársai. Fotó: Magasi


A kisfiú négy évvel ezelőtt koraszülöttként jött a világra, ma sem tisztázott egyértelműen, hogy miért, de járni csak segítséggel tud. Állapotán azonban terápia és műtét is segíthet.

– A varsói, úgynevezett Suitterápiára összejött a hétszázezer forint, október 19-én utazhatunk – meséli örömmel Ádám édesanyja, Döngölőné Szalai Ágnes. Ez az izmokat erősítő, az egyensúlyt fejlesztő módszer a szülők reményei szerint sokat lendít majd a kisfiú állapotán. Ám közben egy másik lehetőség is adódott.

– Egy amerikai professzornak is megküldtük Ádám leleteit, ő egy speciális idegsebészeti eljárással segítene. A válasz már megérkezett, vállalná a műtétet, amit egy orvosbizottság pozitív elbírálása esetén az OEP is támogat. December 13-ig kell beadnunk a kérvényt, egyelőre reménykedünk – és gyűjtünk. Az utazás és a kinttartózkodás ugyanis OEP-támogatással is mintegy hárommillió forintjába kerülne a családnak. De mindent meg akarunk tenni Ádámért, mi erre tettünk fel az életünket – mondja eltökélten az édesapa, Döngölő István.

Ádám mit sem sejt szülei harcából, éli a négyévesek boldog életét, mosolyog, csacsog – de egyelőre biztonságosabb neki négykézláb vagy valaki kezébe kapaszkodva. Pedig szaladni szeretne és focizni, ahogy a többi kisfiú...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zaklatásért ítélték el a soproni magántanárt

A bíróságról azonnal a börtönbe kísértek szerdán egy nem jogerősen elítélt magántanárt, aki… Tovább olvasom