Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

Városvezetői szemle a Deák téren Sopronban

Sopron - A polgármester elöljáróban hangsúlyozta: a problémák legfőképpen az utóbbi hetek-hónapok feszített munkatempójából eredhetnek, hiszen a beruházás határideje kötöttséget jelentett.
Kerekes Attila, a város főmérnöke aláhúzta: a tér műszaki átadása – amely augusztus 21-től zajlik – folyamatban van, s elég sok hiba vár javításra. Nem működnek a vízi gépészeti berendezések, javításra szorulnak a sétány közlekedői, „utcái", újra szintre kell emelni az alépítményeket.

– Ilyen jelentős nagyságú beruházás épülettechnikai és műszaki átvétele nem egynapos eljárás része, hanem a mérnöki szakma szabályai szerinti folyamat – árnyalta a tér helyzetét Havas András alpolgármester, aki elmondta: a városvezetés érdekelt abban, hogy csak a legjobb minőségben vegyék át a Deák teret.

A bejárás során a városvezetés olykor lehangoló tényekkel szembesült. A patakmedence nem működött, a világításához pedig új kábelt is le kellett fektetni az elmúlt napokban. Csőtörés volt a gépészeti aknában, a helyrehozatalhoz tegnap hozzáláttak a szakemberek. A száraz medencénél a kőmunkákkal kapcsolatban találtak kifogásolnivalót, miként a közösségi létesítmény esetében is. Ez utóbbinál a födém rossz szigetelése okozott további gondokat, a régire újat kellett készíteni. A játszótér mindenki tetszését elnyerte, ámbár észrevételként elhangzott: a kavics miatt nehezen tolható a babakocsi. A válaszból kiderült: a vastag kavicsrétegre a gyermekek védelmében van szükség. Szóba került a tér berendezéseinek, létesítményeinek megóvása is: a városvezetés parkőr szolgálatba állítását tervezi, valamint térfigyelő rendszer kiépítését is.

A zuhatagnál viszont komoly kérdésként vetődött fel a korlát hiányossága: félő, hogy a széles peremre felálló kíváncsiskodók egy óvatlan pillanatban lezuhanhatnak a mélybe. A „virágok templománál" az üvegtáblák jelenlegi állapotukban balesetveszélyesek, a tetőzet segítségével fogják kimerevíteni azokat.

A bejáráson elhangzott: a városvezetés tárgyalásokat folytatott a kivitelezőkkel, s a hibák megszüntetésére újabb határidőket is rögzítettek. Az úgynevezett ünnepélyes átadás még az ősszel megtörténhet. A szemlén a késedelmes befejezés miatti felelősség és a kötbér kérdése is felvetődött. A kivitelező cég főmérnöke, Dunaveczki János a Kisalföld érdeklődésére elmondta: az esetleges kötbérigényt elutasítják. – A szerződés szerint teljesítettük a projektet, az észrevételek jórészt garanciális, esztétikai hibákat fednek. Menet közben számos pluszmunkát – így például a páros oldalon 66 fa kivágását, újak ültetését, a járda és a park cserjéinek faaprítékkal való terítését és egyéb feladatot – rendelt el az önkormányzat, ez is késleltette a mielőbbi megvalósulást. Szeptember közepéig, a jelzett határidőig maradéktalanul eleget teszünk minden kívánalomnak – zárta a kivitelező cég főmérnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint nyolcszázan kerekeztek a Liszt-túrán

Harka–Doborján - Több mint nyolcszázan vettek részt a harkai–doborjáni… Tovább olvasom