Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Városvezetés és ellenzék együtt koszorúzott

Sopronban több ezren vettek részt pártállástól függetlenül a március 15-i megemlékezéseken.
Sopronban az önkormányzat és a Nyugat-Magyarországi Egyetem közösen szervezett ünnepi programot az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója tiszteletére. –159 éve maroknyi ifjú utat mutatott a nemzetnek, a fiatalság adta nekünk ezt az ünnepet – mondta a Széchenyi-szobor koszorúzásánál lelkesedéstől fűtött beszédében a szónok, ifj. Sarkady Sándor, az egyetemi könyvtár főigazgatója, aki a mai fiatalság szemszögéből elemezte az akkori történelmi eseményeket, azok máig ható üzenetét. Igazságra törő, nagy ívű gondolatait zúgó tapssal köszönte meg a hallgatóság.

Ezután az önkormányzat, a városháza, a pártok, politikai szervezetek, intézmények és civil testületek képviselői helyezték el a megemlékezés koszorúit a szobor talapzatán. Hívekkel zsúfolásig telt a Szent György-templom is, ahol a piros-fehér-zöld virágok ékesítette oltár előtt Bindes Ferenc katolikus, Gabnai Sándor e va n - gélikus és dr. Vladár Gábor re - formátus lelkész tartott ökumenikus istentiszteletet.

A program leglátványosabb eseménye a Fő téri esti verses- zenés-táncos díszünnepség volt. Fodor Tamás polgármester ünnepi gondolatait követően Szépligeti Mátyás egyetemista költői hevületű beszédben idézte meg a márciusi ifjakat. Az est kultúrműsorában Laklóth Aladár, Nemcsák Károly színművészek és Tolcsvay Béla előadóművész szereplése mellett az ExperiDance aratott nagy sikert fergeteges koreográfiájával.

G. M.

Sajtónapi reggeli és délutáni uzsonna

A sajtónap tiszteletére – a hagyományokhoz híven – Sopronban is köszöntötték a média munkatársait. Az MSZP helyi elnöksége szerdán reggelire hívta az újságírókat, délután pedig a városvezetés és Firtl Mátyás országgyűlési képviselő látta vendégül az írott és az elektronikus sajtó munkatársait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatosságot és színvonalat ígér a színidirektor

Sopronban a jelek szerint érzékenyen érintette a színházlátogatók egy részét a hír, hogy a színház új vezetése tíz színésztől, köztük a 15 éve a Petőfiben játszó Incze Józseftől vált meg. Levelek és sms-ek sora jelezte, a soproniak odafigyelnek a város kulturális életében bekövetkező változásokra, és szó szerint a szívükön viselik a színház és benne a színészek sorsát. Tovább olvasom