Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület közleménye a diáktüntetésekről

A soproni városvédők kérnek minden helyi résztvevőt, hogy a demonstrációkon mértéktartó módon vegyenek részt és nyilvánítsanak véleményt a hibás és rossz döntések ellen, a fiatalok jövője mellett.

"A középiskolai diákok országszerte, így Sopronban is ülősztrájkkal, csendes demonstrációval fejezik ki nemtetszésüket a közösség pénzéből finanszírozott felsőoktatási keretszámok drasztikus csökkentésével szemben.

A Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület megalapozottnak tartja a diákok elkeseredését, egyetért a kétségbeesést is sugalló megmozdulásukkal.

Az Egyesület a keretszámok fűnyíró-elv szerinti szűkítését átgondolatlannak, időzítését a felvételi időszak előtt 2 hónappal szerencsétlennek és szakmaiatlannak, elintézésének módját pedig a demokrácia megcsúfolásának tartja.

A Városvédők ugyanakkor kijelentik, hogy az adventi időszak nem alkalmas a hangos politikai véleménynyilvánításra, így kérnek minden soproni résztvevőt, hogy a demonstrációkon mértéktartó módon vegyenek részt és nyilvánítsanak véleményt a hibás és rossz döntések ellen és a fiatalok jövője mellett" - olvasható a sajtóközleményben. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubilált a Corvinus baráti kör

Huszonöt évvel ezelőtt hozták létre a Corvinus Magyar–Osztrák Baráti Kört. A soproni és… Tovább olvasom