Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Városmisszió ghánai és indiai résztvevőkkel

„Látni szeretnénk Jézust!" elnevezéssel városmissziót rendeznek Sopronban a család éve alkalmából. A programsorozatra Ghánából, Indiából, Indonéziából is várnak misszionáriusokat.

– A misszió az evangélium terjesztését, illetve erre szóló küldetést jelent – kezdte Horváth Imre soproni városplébános a hétvégén Sopronban rendezendő városmisszióról tartott sajtótájékoztatóját. – A városmisszió célja, hogy akik nem hallottak Krisztusról, megismerhessék őt, akik pedig elhanyagolták keresztény életüket, azok visszatérhessenek az igaz útra. Sopronban ez lesz a negyedik városmisszió 1884 óta, amikor 400 éves felszentelési évfordulóját ünnepelte a Szent Mihály-templom.

Az 1901-es és az 1914-es városmisszió is a hit ismételt megerősödését szolgálta. Az idei programsorozat mottója: „Látni szeretnénk Jézust!" A városmisszió által azt szeretnénk elérni, hogy „valóban szerető emberek és az élő víz forrásai lehessünk a szomjazó világban" – amint azt XVI. Benedek pápa is írta. A péntektől hétfőig tartó programban verbita missziósok vesznek részt, közülük többen Indiából, Indonéziából, Ghánából érkeznek.

A rendezvénysorozat a családok évének megfelelően, különös figyelmet szentel a keresztény családi élet értékeire. A nyitónapon első alkalommal tartunk látványos városi keresztutat, amely Sopron több pontját is érinti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cirkuszoltak Sopronban - Halálcsavar és oroszlán lovaglás a porondon

Az elmúlt napokban Sopronban verte fel a sátrát a Richter család cirkusza. Egy előadás erejéig… Tovább olvasom