Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Városi futónap Fertőszentmiklóson - Beteg kisfiún segítenének

Rendellenességekkel született kilenc hónapos kisbaba és családja támogatására jótékonysági futást rendez a Fertőszentmiklós és térsége szociális intézmény.

Fertőszentmiklóson az egész város megmozdul egy beteg kisbaba és családja megsegítésére. A május 9-i eseményre nemcsak a helyieket, hanem a régió lakosait is várják. 

– Csak a császármetszést követően szembesültünk a ténnyel, a kisfiunk fél karral született, s a jobb oldalán a tizenkét borda helyett csak hat fejlődött ki. Persze, nagyon szeretjük a most kilenc hónapos Petikét, s nagyobbik gyermekünk, az ötéves Dzsenifer is rajong kistestvéréért. Azon vagyunk, hogy minél teljesebb élete legyen majd.

Ezért sokszor visszük orvoshoz és mindenféle kúrára. Hetente háromszor Sopronba megyünk speciális tornára és a korai fejlesztőbe. Gerincproblémái miatt pedig havonta budapesti kórházba hordjuk ortopéd szakorvosokhoz. Hálás szívvel köszönjük a fertőszentmiklósiaknak, hogy az első városi futónap bevételével és a felajánlásokkal bennünket támogatnak – mondta könnyekkel a szemében Vámosi Péterné édesanya.

A május 9-i első városi futás bevételét és a felajánlásokat a kis Petike és családja megsegítésére szánják a szervezők. Fotó: Ny. P.
A május 9-i első városi futás bevételét és a felajánlásokat a kis Petike és családja megsegítésére szánják a szervezők. Fotó: Ny. P.


– A fiam sokat dolgozik, így gyakran én szállítom a menyemet és az unokámat Sopronba vagy éppen Budapestre. Feleségem, Margit pedig a háztartásban segédkezik a fiataloknak – vette át a szót a nagypapa, Vámosi József. – A kis Petikével havi szinten közel ezer kilométert kell autóznunk, s bár örömmel segítünk, a benzinköltség igen megterhelő. A fertőszentmiklósiak nagyon rendes emberek: korábban már a foci- és a kézilabdacsapat bált is rendezett a család támogatására.

– Bő két hónapja vetette fel a megmozdulás ötletgazdája, Rádler-Baumgartner Ildikó, a szociális iroda munkatársa az első fertőszentmiklósi városi futás gondolatát. Ezzel kettős célt szeretnénk elérni. Egyrészt minél szélesebb körben propagálnánk kortól, nemtől függetlenül a futás, a gyaloglás örömét, másrészt úgy gondoltuk, kezdeményezésünk jótékonysággal is párosuljon – fogalmazott Horváthné Ábrahám Eszter szociális intézményvezető.

– További két kollégánk, Zombóné Györe Tímea és Kovács Erzsébet egyetértésével csoportunk úgy határozott, hogy az első futás bevételét és a felajánlásokat a Vámosi családnak juttatjuk. A karitatív célú futás-gyaloglás időpontját már meghirdettük, s örömünkre megérkeztek az első felajánlások. Jelképes nevezési díjat kérünk a részvételért, gyerekeknek 200, felnőtteknek 500 forintot. Reméljük, a futónap más programja, így a Szombathelyi Kötélugró Klub vendégszereplése is nagy érdeklődést kelt a térség településein.

Megterhelő utazások
1000 kilométer - Közel ennyit autózik a család havonta a beteg kisgyerek gyógyulásáért. A benzinköltség igencsak megterhelő Vámosiék számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Durva fotók: tetejére borult a teherautó a 85-ösön, Peresztegnél

Az autó először villanyoszlopnak, majd a Pereszteg-táblának ütközött, végül az árokban landolt. Tovább olvasom