Kisalföld logö

2018. 10. 20. szombat - Vendel 9°C | 19°C Még több cikk.

Városi akadálypálya

Az idei nyáron sem lesz könnyebb közlekedni Sopronban, mint az elmúlt években. A szűk áteresztő képességű, zsúfolt utak felülethibáin túl kritikussá teheti a helyzetet a nagy számú útfelbontás, közműépítés, forgalmi csomópont kialakítása.
Sopron útszerkezete sajnos nem felel meg napjaink követelményének, különösen a nyári hónapokban válik elviselhetetlenné a zsúfoltság, a forgalmi dugók okozta bosszúság. A helyzetet súlyosbítja, hogy szinte folyamatosak az útfelbontások az elavult közművek, illetve a fejlesztések miatt. Ebben az évben összesen 94 kisebb-nagyobb burkolatbontás szerepel a különböző cégek – vízmű, gázmű, áramszolgáltató és az önkormányzat – tervében.

Ezek nagy része nem okoz majd nagyobb közlekedési problémát – legfeljebb kisebb bosszúságot –, de a következő hónapokban elkezdődik, illetve folytatódik néhány olyan program, amelyek várhatóan felborítják a megszokott rendet.

Akadályt okoz majd a város helyi és átmenő forgalmában a Lackner és a Teleki Pál utca kereszteződésében épülő körforgalmi csomópont, amely jelentősen megkönnyíti a kijutást a 84-es főútra a Jereván-lakótelepről. A munkálatok várhatóan a következő hónapban kezdődnek, s eltartanak a nyár közepéig. Átépítésre kerül a Győri út–Lóki sor kereszteződése is, lehetővé téve, hogy a városba érkezők itt is felhajthassanak a Kurucdombra. Ezzel régi vita zárulhat le, korábban ugyanis ezt a megoldást elutasította a megyei közútkezelő kht. mondván, megnövekednének az úgynevezett ráfutásos balesetek.

Manninger Barnabás, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési irodájának csoportvezetője elmondta, valóban kialakulhatnak a városban problémás közlekedési szituációk. Az év során a legtöbb útfelbontást az ÉGÁZ és az ÉDÁSZ tervezi, de az önkormányzat is több helyen épített víziközművet (szennyvízcsatorna, vízvezeték).

Májusban–júniusban a Ferenczy János utcában gázvezeték-rekonstrukció kezdődik, átvágják az Erzsébet utcát szennyvízvezeték építése miatt, de a Várkerületen is két helyen lesz forgalmi akadály. Itt az áramszolgáltató dolgozik majd.

Mint megtudtuk, ezek csak a legforgalmasabb utcákat érintő munkálatok, mert lesz bontás az Ágfalvi úton, a Lövér körúton és több kisebb utcában is. Jelenleg járhatatlan az Újteleki utca. Várhatóan augusztusra készül el és akkor következhet az aszfaltozása. A nyár közepére talán megnyitják a Deák térnek azt a szakaszát, amelyet Rák-patak beomlott boltozata miatt zártak le.

Mindent persze nem lehet előre tervezni, előfordulhatnak váratlan meghibásodások, és a munka tovább is tarthat a megjelölt határidőnél. Egy azonban biztos: ismét forró nyara lesz a városban közlekedőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ágfalván gyászolják a polgármestert

Életének 59. évében szerdán elhunyt Wágner Géza, Ágfalva polgármestere, aki 1992 óta töltötte be ezt… Tovább olvasom