Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Városházi eszmecsere a közigazgatásról - fotók

A járási rendszer kialakításának lényege, hogy ne az állampolgár menjen az ügy után, hanem az ügyintézés legyen egyszerűbb és könnyebb.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a városházán kezdte minapi soproni programját. Dr. Fodor Tamás polgármesterrel, Abdai Géza alpolgármesterrel és dr. Molnár Ágnes miniszterelnöki megbízott, országgyűlési képviselővel folytatott megbeszélést a közigazgatás átalakításának folyamatáról.

Navracsics Tibor a soproni városházán. Fotó: Pluzsik Tamás


A megbeszélésen a kormányablak működésével kapcsolatban elhangzott, hogy az eddigi tapasztalatok jók, a soproniak előszeretettel veszik igénybe a szolgáltatást nem csak ügyintézéskor, hanem információkéréshez is. Szó esett a járási hivatal kialakításáról is. A vendéglátók arról tájékoztatták a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy a Fő tér 5-ben, a korábbi Vármegyeházán kap helyet a járási hivatal, mindez egyszerűsíti az ügyintézést, hiszen továbbra is a Fő tér közvetlen közelében el lehet majd valamennyi kormányzati-, és önkormányzati ügyet intézni.

Elhangzott, hogy minden infrastrukturális feltétel adott lesz az egyablakos ügyintézéshez, hiszen a kormány célja a közigazgatási rendszer átalakításával is az, hogy megkönnyítse az ügyintézést a polgárok számára. A járási rendszer kialakításának lényege, hogy ne az állampolgár menjen az ügy után, hanem a kormányablakok révén az ügyintézés legyen egyszerűbb és könnyebben elérhető az emberek számára.

Dr. Navracsics Tibor október elején jelentette be sajtótájékoztatón, hogy mindössze néhány technikai jellegű jogszabály megalkotása szükséges ahhoz, hogy lezáruljon a járási rendszer kialakításával kapcsolatos jogi folyamat. A miniszterelnök-helyettes tájékoztatása szerint jelenleg is zajlik a járási hivatalvezetők kiválasztása, a tervek szerint a kinevezéseket december első felében vehetik át a szaktárcától az új hivatalok vezetői.

Dr. Navracsics Tibor megtekintette a Tűztorony felújítási munkálatait. Dr. Fodor Tamás polgármester elmondta, hogy az egyik leglátványosabb feladat október 24-én kezdődik, akkor kezdik el bontani a toronydarut. Ezzel párhuzamosan a kivitelező dolgozik a Kulcspont – Turisztikai központ és a Várfalsétány kialakításán.

A miniszterelnök-helyettes a megbeszélést követően az Alkalmazott Művészeti Intézetben nyitotta meg a Designed inHungary című kiállítást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos baleset a 84-es főúton: meghalt a motoros - képgaléria

A Sopron felől érkező motoros egy szemből haladó, fehér Opellel ütközött a 84-es főúton. Tovább olvasom