Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Városfejlesztés hallgatókkal

Sopron - Egyedülálló módon, egyetemi hallgatók számára írtak ki Építőkockák elnevezéssel Sopronban városfejlesztést szolgáló pályázatot. A fődíj 600 ezer forint.
– Az önkormányzat fővédnökségével, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, a Nyugat-magyarországi Egyetem és több helyi cég támogatásával kiírt „Építőkockák Sopron 2008" elnevezésű városfejlesztési pályázat a város és a Nyugat-magyarországi Egyetem közötti kapcsolatban rejlő szellemi potenciál hasznosítását célozza – nyilatkozta lapunknak Fodor Tamás polgármester. – A választható témák között szerepel például a belvárosi Várfal sétány továbbfejlesztési lehetősége, a Várkerület „sétányosításának" megvalósíthatósági programja, vagy a Szent Mihály-domb és környéke turisztikai programjának összeállítása. Tanulmányokat várunk Sopron volt iparterületeinek – így például a volt Déli pályaudvar, vagy a Bánfalvi úti egykori Frigyes főherceg tüzérségi laktanya – kulturális és zöldterület-fejlesztéseire is. Izgalmas feladatot jelenthet a pályázó csapatok számára a lakótelepek városképi arculatának kidolgozása is. Az egyetemisták kreativitására számítunk a Soproni borút fejlesztési koncepciójánál, az alulhasznosított épületek – köztük a bánfalvi Kárpáti-malom, a kurucdombi szélmalom, a távlatilag kiköltöztetendő tűzoltólaktanya, vagy a volt zeneiskola – élettel való megtöltésénél.

Az egyetemisták kreativitására számítanak a kurucdombi szélmalom élettel való megtöltésénél is. Fotó: Magasi Dávid

– A témák kidolgozásánál elvárjuk, hogy a pénzügyi megvalósíthatóság, a környezeti fenntarthatóság és a határon átnyúló kapcsolódási lehetőségek mellett a város térségi szerepére gyakorolt hatás is szempont legyen – folytatta a polgármester, aki elmondta: az egymillió-ötszázezer forintos összdíjazású pályázat fődíja hatszázezer forint, ami vonzó lehet a három- vagy ötfős csapatok számára. A pályamunkák leadási határideje május 9. A pályamunkák közül független szakértői zsűri választja ki a díjazottakat. A tanulmányokat a készítők májusban, a Területfejlesztési Szabadegyetem keretén belül, nyilvános prezentáció formájában fogják bemutatni a város nagyközönségének.

Olvasóink írták

  • 2. kábé 2008. március 07. 23:07
    „Hozzászólónak: Ettől a városvezetéstől többet ne várj. Cél nincs, elképzelés nincs, eredményesebben dolgozó elődeiket meg irigyen kritizálják. És perelik meg perelik. Legalább a saját ügyvédeik zsebét megtömik rendesen a sok perköltséggel...”
  • 1. Hozzászóló 2008. március 07. 11:34
    „Milyen jó, hogy az egyébként novemberben kiírt pályázatról most tájékoztat a Kisalföld, ráadásul a polgármesterrel folytatott beszélgetés alapján, aki azon kívül, hogy az éppen sajátjukként beállított ötlettel politikai tőkét akar kovácsolni, az ég világon nem tett semmit a megvalósítás érdekében. Arról nem is beszélve, hogy a városvezetés az egyébként több félév óta tartó szabadegyetemi előadások egyikén sem képviseltette magát. A fővédnökösködés helyett talán jobb lenne végre valóban leülni kicsit beszélgetni a civilekkel, egyetemmel stb. a város jövőjét illetően. Egyszerűen agyrém, hogy a város és az egyetem közötti kapcsolatból adódó szellemi potenciálról beszélnek, amikor az összes valamire való programot, előadást a civilek bevonásával az egyetem szervezi és a városvezetés pedig ezt kihasználva ül a babérokon. Gusztustalan ez az egész.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos baleset a vasúti átjáróban

Egy 84 éves soproni asszonyt gázolt halálra egy ausztriába tartó vonat csütörtökön Frankenburg úti vasúti átjáróban. Tovább olvasom