Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Várkerület: volt-e tájékoztatás?

Sopron - A Balfi és a Patak utca után a Várkerület lezárása ellehetetleníti a város forgalmát. Elvárható lett volna legalább tájékoztatni a soproniakat a munkák menetéről és az elterelésekről – mondta Kalmár István (MSZP). Abdai Géza szerint tájékoztatták a lakosságot a Várkerületen és a város más pontjain folyó munkálatokról.
Az egyik

– Nem készült forgalomszabályozási terv a városban zajló útépítési munkálatok előtt, Sopronban alig lehet közlekedni, nincs információ a lezárásokról, elterelésekről – fogalmazott Kalmár István (MSZP) tegnapi sajtótájékoztatóján, amikor a város több pontját érintő forgalmi dugókról beszélt. – A turistaszezon kellős közepén átgondolatlanság volt lezárni a város közlekedésének fő ütőerét, a Várkerületet. Ráadásul sehol egy tábla, egy plakát vagy egy hirdetés, amiről informálódhatunk, hogy hol tudunk dugót elkerülni vagy rövidíteni.

Kalmár István hozzátette, a Balfi és a Patak utca után a Várkerület lezárása ellehetetleníti a város forgalmát. – Kérem a városvezetőket, hogy legközelebb ilyen volumenű beruházás kapcsán legalább tájékoztassák a város lakóit, mert kötelező – zárta beszédét a képviselő.

A másik

A városvezetés célul tűzte ki a belváros felújítását, melynek részeként most zajlik a Várkerület aszfaltozása – reagált Abdai Géza alpolgármester Kalmár István (MSZP) pár órával korábbi sajtótájékoztatójára. – Úgy gondolom, hogy megtörtént a soproniak tájékoztatása a várható nehézségekről, de továbbra is kérjük az itt élők türelmét és megértését. A szocialistákat pedig arra kérjük, hogy méltósággal viseljék azt, hogy velük ellentétben az önkormányzat valóban megcsinálja ezt a felújítást.

Abdai Géza azt is bejelentette, hogy idén emelik az iskolakezdési támogatást. – Az önkormányzat idén is füzetcsomaggal segít 533 első és 537 másodikos gyermeket. A városvezetés úgy döntött, az iskoláskorú gyermeket nevelő közalkalmazottaknak nyújtott hétezer forintos támogatást idén tízezer forintra emeli tanulónként. Ez a támogatás 1187 diákot érint, így közel 12 millió forintos segítséget nyújtunk a soproni családoknak – zárta az alpolgármester.

Olvasóink írták

68 hozzászólás
 • 68. mindigatutit 2008. augusztus 13. 16:56
  „nem olvastam,különben nem írtam volna.na viszlát”
 • 67. c1 2008. augusztus 12. 19:35
  „bal-fék
  Igazad van! Szavaid az én "szavaim".”
 • 66. bal-fék 2008. augusztus 12. 16:37
  „Így úgy tűnhet. Tekintve, hogy baromface "soproni" (nem a normális "soproni", hanem a hülye "soproni") szövegét moderálták, így visszacsúsztam a 64-re. Így okafogyottá vált a hozzászólás, de gondolom Rajtad kívül sokan olvasták a "soproni"-féle okosságot (gondolom többek között Te is, csak nem bírtad ki, hogy ne tűnj viccesnek)! Muhahah!”
 • 65. mindigatutit 2008. augusztus 12. 14:57
  „ezt most magadnak írtad???muhahah”
 • 64. bal-fék 2008. augusztus 12. 07:15
  „64! kicsihuszár vagy Te! Menj szépen aludni... Ja, és ne idegeskedj, mert árt a szépségednek, annak a nagy fejednek!”
 • 63. bal-fék 2008. augusztus 11. 16:46
  „maradjunk annyiban, hogy már megtették sokunk helyett!”
 • 62. mindigatutit 2008. augusztus 11. 16:41
  „nem nekem kell nagyokos”
 • 61. bal-fék 2008. augusztus 11. 16:06
  „miről beszélsz? Nem értem! Nem vagdalkozik itt senki! csak nem zörög a haraszt, ha.... Majd pont itt fogok, pont Neked értekezni!”
 • 60. mindigatutit 2008. augusztus 11. 15:42
  „ha pedig tudsz valami simliről ,akkor tedd meg a feljelentést, ne pedig itt vagadalkozz”
 • 59. mindigatutit 2008. augusztus 11. 15:41
  „ne a walter ne legyen,hanem balos ne legyen.nem ugyanaz.”
 • 58. bal-fék 2008. augusztus 11. 15:34
  „semleges! Ha valakit, akkor engem aztán nem lehet baloldali elfogultsággal vádolni! Hogy kérdésed ne maradjon megválaszolatlan: Igen, Fodor nem egy jó kiállású, erre a feladatra termett, tipikus polgármester típus, DE: amikor megválasztotta a többség, akkor is tudni lehetett róla az alapvető dolgokat (jó, tudom a választ, abban az időben még engem is megválasztottak volna, csak ne a Walter legyen!) Hoppá! Csak ne a Walter legyen? Hát akkor most miről is beszélünk? Most hirtelen mégiscsak jó lenne Dezső? Ami pedig a legfontosabb: sok mindent el lehet mondani Fodor Tamásról, de egy valamit senki sem vitathat: becsületes, tisztességes ember, nincsenek mutyis ügye, mint az elődjének, és még a gyanú árnyéka sem vetül rá! Továbbra is azt mondom, egy ilyen ember ne üljön le egy olyannal, pláne nem vitatkozni! Walter két dolgot tudott, de azt nagyon: az egyiket nem írom le, mert nem fogom magam bajba keverni (ki tudja Nagytestvér honnan figyel minket?) a másik meg a nagy dumája, amivel mindenkinek (aki még hitt neki) lyukat beszélt a hasába! nem kell vele foglalkozni, kész, vége, 6,100”
 • 57. semleges 2008. augusztus 11. 15:11
  „azt bírom, hogy mindenki csak a saját "igazát" fújja.
  hát szerintem azért nem vitatkozott Walter korábbi polg.mesterekkel, mert senkit nem nevezett bűnözőnek, ellentétben a most regnáló Fodorral.
  távol álljon tőlem, hogy Waltert védjem, sőt, nem is szívesen látnám újra polg.mesterként, elég hülye stílusa volt, de ez a Fodor összehasonlíthatatlanul szerencsétlenebb és akkor még nem is beszéltünk Simonról, vagy Abdai szakiról...!
  vagy szerintetek Fodor egy rátermett városvezető....?!
  mert ilyet még jobbról sem hallottam...:)”
 • 56. szemét(telep) 2008. augusztus 11. 14:14
  „Igazad van, Walter Dezső előre tekintett. Látta, hogy nem lesz polgármester, ezért eladott/eladatott saját magának (cégének) egy területet a választások előtti pillanatokban a közgyűlést kikerülve. Valóban, ezt lehet előrelátásnak nevezni.”
 • 55. mindigatutit 2008. augusztus 11. 13:18
  „lehet,hogy azért nem,mert azt látni most is ,hogy hava vezet ez a vitázás,pereskedés.sehová.ő inkább dolgozott és előre tekintett.ezek meg?inkább hagyjuk”
 • 54. vita 2008. augusztus 11. 12:17
  „Mégegyszer: Valaki mondja már meg, hogy szépemlékű Walter Dezső hányszor vitatkozott korábbi polgármesterekkel? Jó lenne, ha a Dezső végleg kivonulna a politikából. Mondjon le minden olyan jólfizető semmitmondó posztról, ahová a szocialisták fájdalomdíjként politikai alapon benyomták és menjen vissza az autóklereskedésbe. Ahhoz legalább ért.”
 • 53. semleges 2008. augusztus 11. 11:11
  „na jó, de mikor lesz vége?!:)
  én azért még nevetgélek addig is.
  A vitát illetően a gyógyszerfelírási díj volt a konkrét kijelentés...
  a gázáremelést Lendvai mama mondta úgy 6 évvel ezelőtt, kicsit vicces még mindig ez a kártya, de maszopos oldalon is vannak ilyenek, ahogyan fityeszes oldalon is hangzottak már el olyan kijelentések, amiket kissé meghaladt az idő. a csuhások! térdre imához! kijelentés éppen ilyesmi!:)
  engem inkább a helyi vezetés bénázása és alkamatlansága bosszant, mert lehet ugyan Walterozni, sokszor joggal is, de ez a Fodor tragédia...!

  azért én nem fogom felhúzni magam...!”
 • 52. bal-fék 2008. augusztus 11. 10:16
  „semleges! Ne feledd a mondást: az nevet, aki a végén nevet! A vitára meg rosszul emlékszel. Csak kb. ötezerszer ismételte a HírTV az említett mondatot, bejátszást: "maga úriember....." "vonja vissza" - ezek sajnos mind-mind a vizitdíjra vonatkoztak, meg a fizetős egészségügyre. Lehet, hogy volt benne némi túlzás (amit Te is említettél, bár erre konkrétan nem emlékszem), de ezeket a túlzásokat sokkal inkább elviselik az emberek, mint azt, amit a bőrükön éreznek, lásd: "Nem lesz gázáremelés! Lassan mondom, hogy Orbán Viktor is megértse!" - ki is mondta ezt?”
 • 51. semleges 2008. augusztus 11. 10:07
  „szerintem kár úgy felhúzni magunkat, egymást!
  azt azért ne felejcsük el, hogy Fodor "halfejű" Tamás előtt, senki nem indított büntetőeljárásokat az elődjük ellen, ráadásul vastagon tele féligazságokkal és csúsztatásokkal, hogy a hazugságokat ne is említsük. fura, hogy akkor most, amikor a megvádolt kihívja, szemtől szembe már tele a nadrág!
  persze tulképpen megértem, nehéz lenne azt a sok marhaságot egy vitában megvédeni, maradnak az egyoldalú nyilatkozgatások.

  csak a margóra: Gyufa nem a vizitdíj kapcsán kérte a hazug kampány leállítását Ovitól hanem, hogy azzal volt teleplakátolva az ország, hogy egy vakbélműtét 170 ezer forint lesz.”
 • 50. bal-fék 2008. augusztus 11. 10:07
  „Az a baj Veled, hogy komplett elmebeteg vagy, akinek az OPNI-ban lenne a helye! De mivel kivetett a rendszer magából, ezért az egészséges társadalomban rontod a levegőt! Ha nem vetted volna észre, ezen a fórumon senki sem azonosul abszurd megnyilvánulásaiddal, beteges, ténylegesen összefüggéstelen hozzászólásaiddal! Egyébként pontosan abból látszik, hogy elmekórtani eset vagy, hogy leírsz valamit, amit Rajtad kívül senki nem ért, aztán csodálkozol, hogy mindenki úgy reagál Rád, ahogy. Csak a sérültek viselkednek így, ugyanis teljesen logikus, hogy egy más világban élő ember (amilyen Te is vagy komám), nem tudja megértetni magát a "normális" emberekkel, így szerinte azok a hülyék, és nem maga! Ez vagy Te /joco1, "jocó1, ?joco1, (arról már nem is beszélve, hogy bomlott, skizoid agyadra vall az is, hogy váltogatod neved! Ezzel a Veled való vitatkozást részemről befejezettnek tekintem!”
 • 49. /joco1 2008. augusztus 11. 09:44
  „SZÉLSŐJOBBOSGÁZFRÖCCS(48): hát már megint "értelmes" választ adtál.érted én azt irtam .hogy a "több......." polgármeteretekl csak vádol és perrel(melyíeket már mind elbukta) de egy igazi személyes vitára nem hajlandó(nem mer?) kiállni. Érted, nehát, te csak hüly(j)ézni és hasonlokat tudsz reagálni”
68 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaszámlálás a szeptemberi iskolakezdésig

Sopron - Lassan véget ér a szünidő, már csak pár hét van az iskolakezdésig. Az intézményekben… Tovább olvasom