Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Várkerület: könnyen átálltunk

Bár még csak két nap telt el a Várkerület kétirányúsítása óta, úgy tűnik, az autósok könnyen átálltak az új rendre.
Két napja próbálgathatják magukat a soproni autósok a Petőfi téri mélygarázs építése miatt ismét kétirányúvá vált Várkerületen. A Kisalföld munkatársai tegnap délelőtt autóba, majd buszra szálltak, hogy saját szemükkel győződjenek meg a forgalmi rend betarthatóságáról. Célunk az volt, hogy megállapítsuk, körülbelül mennyi idő szükséges ahhoz, hogy végighaladjunk a Várkerületen oda és vissza. A Csengery utca és a Mátyás király utca kereszteződésétől a Lackner Kristóf utcáig körülbelül 13 perc volt szükséges.

Ez az eredmény azonban csalóka lehet, ha figyelembe vesszük, hogy a délelőtti órákban viszonylag kevés autó közlekedik a városban, illetve hogy a kerékpárosok – akiket végig nem sikerült visszaelőznünk – kettesével hajtottak el munkatársaink mellett.

Három lámpánál piros

Az állítólag harminc kilométer per órás sebességnél zöldhullámra állított jelzőlámpák közül legalább háromnál pirosat kaptunk, ami jelentősen rontotta a végeredményt. Visszafelé közlekedve lényegesen jobb időt futottunk, aminek oka az lehet, hogy ebben az esetben nem kell számolni becsatlakozó forgalommal – igaz, ha egyszer idekeveredtünk, elég nehéz letérni az útról egészen a Széchenyi térig. Tilos például balra kanyarodni az Ikvahíd utcába, és ha nem voltunk elég szemfülesek és nem soroltunk be a jobb oldali szervizútra, akkor az Árpád utca felé sem térhetünk le. Természetesen szintén tiltott a Torna utcába és az Ötvös utcába kanyarodni.

A Széchenyi térről a Rákóczi utcába sem kanyarodhatunk, ami szintén egyirányú lett – mégpedig szembe. Ha itt jönnénk rá, hogy a Rákóczi utca közepén van dolgunk, nagy kerülőre kényszerülünk, ugyanis a Deák teret is feltúrták, most tilos a behajtás. Legrövidebben talán a Csengery utcán keresztül érjük el célunkat. Útunk egyik legkritikusabb pontjaként a Széchenyi térre való kanyarodást értékeltük. Itt a Várkerületről érkezőké az elsőbbség, a szemből – azaz a Mátyás király utca felől – jövők megállni kénytelenek, ezzel pedig a mögöttük közlekedőket is feltartják. Csúcsforgalomban problémás lehet még a Csatkai utca végi új jelzőlámpa, ami tizenegy órakor – tehát gyér forgalom mellett – a Mátyás király utcáig duzzasztotta fel a Csengery utca forgalmát.

Busszal könnyebb

A busszal közlekedőknek könnyebb dolguk van, igaz más útvonalon, de könnyen elérik a végállomást. Pk alighanem a megfelelő tájékoztatást hiányolják. A két új várkerületi megállóban – a Mária-szobornál és a Rókalyuk söröző előtt – a buszmegállót jelző táblát ugyan elhelyezték, ám arról minden információ – a járatszám, a buszok indulásának ideje, a járatsűrűség és az útvonal – hiányzik. Az első arra járó autóbusz sofőrje érdeklődésünkre elmondja, az utasok rugalmasnak tűnnek az új helyzetet illetően. P neuralgikus pontként a Mátyás király utcai jobbra kanyarodó sávot és a tökéletesítésre szoruló zöldhullámot említette.

Tegnap egyeztettek

Mint kiderült, a városházán tegnap – a rendőrség és a Kisalföld Volán Rt. részvételével – egyeztetés történt az eddigi tapasztalatokról. Az esetleges változásokról a későbbiekben tájékoztatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem adják el a Hotel Sopront

A GYSEV belső átalakítása, profiltisztítása során határozott lépések történtek annak érdekében, hogy értékesítsék a négycsillagos Hotel Sopront, valamint a már nem működő Lokomotív Szállodát és a nagy múltú SVSE-sporttelepet. Nos, a közelmúltban stratégiát váltott a cég igazgatósága. – Többször próbáltuk eladni a Hotel Sopront, de eredménytelenül-mondták érdeklődésünkre. Tovább olvasom