Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 25°C Még több cikk.

Varga: Miért zárják be a Kuruc dombi kisboltot?

Varga Zoltán, az MSZP képviselőjelöltje nem érti, hogy miért zárják be a Kuruc dombi kisboltot. A holding szerint felújítják az épületet.

Lezárult az ajánlócédulák gyűjtésének időszaka. A 8-as körzetet járva, sokféle problémával találkoztam, ami megoldásra vár. Az ezekre adott válaszok egy részét igyekeztem egy rövid programban összefoglalni, amit a körzet összes lakójához, személyesen igyekszem majd elvinni.
Most azonban egy olyan problémát szeretnék kiemelni, ami nem tűr halasztást. A Kurucdombon, a sportpálya mellett működik egy kisbolt, ami az itt élők nagy megelégedésére szolgálja ki az embereket - közölte Varga Zoltán az MSZP képviselőjelöltje hétfői sajtótájékoztatóján.

Most, minden előzetes figyelmeztetés, vagy egyeztetés, sőt indoklás nélkül, a város tulajdonában álló Holding, felmondta ennek a kisboltnak a bérleti szerződését. Meggyőződésünk, hogy a városvezetésnek tudomása van erről a szerződésbontási szándékról - folytatta a Varga Zoltán.

Nem akarunk előre ítélkezni, de ha valóban a városvezetés tudtával, esetleg egyetértésével akarják megszüntetni ennek a bejáratott, sokak által kedvelt kisboltnak a működését, akkor nagyon nagy baj van.

Nyilvánosan kérdezem a város Fideszes vezetését, tudnak-e a bolt bérleti szerződésének felmondásáról? Mi indokolja ezt a felmondást?
Mit kívánnak tenni annak érdekében, hogy a bolt tovább működhessen? - sorolta a kérdéseket.

Már több 100 ember írta alá a tiltakozást, a bolt bezárása ellen. Meggyőződésünk, hogy ezt az eljárást nem szabad szó nélkül hagyni. Azt sem szabad hagyni, ha esetleg csak másnak akarják odaadni a bérleményt.

Bár még nem vagyok a körzet megválasztott képviselője, de igyekszem mindent megtenni, hogy azok a dolgok, amik jól működnek, a jövőben is ugyanúgy működhessenek, mert ez is feladata egy képviselőnek. Kérjük, hogy menjenek el és támogassák aláírásukkal a kurucdombi kisbolt megmentését! - zárta Varga Zoltán.

Megkeresésünkre a Sopron Holding ZRt-nél azt a tájékoztatást kaptuk, hogy az ingatlanon továbbra is kisbolt működtetése a cél, sőt az épületet szeretnék felújítani is.

Ennek a részletei miatt szükségesnek látták a meglévő szerződés módosítását, ám a többszöri megkeresés ellenére az üzemeltető nem egyeztetett erről a holdinggal. A felmondás decemberben jár le, így van tehát idő egy új szerződésben rendezni – akár a mostani vállalkozóval, akár mással- a további üzemeltetés részleteit.

Olvasóink írták

 • 13. BsBe 2011. szeptember 20. 14:03
  „Nem kell csodálkozni a holding félre tájékoztatásán, nem ez az első eset, hogy ködösítenek. Számon kérni nem lehet rajtuk semmit, mert flegma "majd küldünk írásban is tájékoztatást (az átfutási idő években mérhető... mert pl. Komornoki úr a 2010-ben elhangzott ígérete szerin, hogy augusztus végéig írásban kapnak a lakók tájékoztatást az intézkedésekről a mai napig nem érkezett meg.
  De nem is lehet csodálkozni, mert a polgárnak nincs hova menni panaszra.. lehetne az önkormányzathoz, de minek.
  Az is majdnem biztos, hogy a holding már megtalálta a kisbolt, ("így van tehát idő egy új szerződésben rendezni - akár a mostani vállalkozóval, akár mással- a további üzemeltetés részleteit"- itt a hangsúly már előre az "akár mással"-on van) új vállalkozóját aki feltehetően már ismert az önkormányzat és a holding előtt.
  Azt is lehetséges, hogy ezek után a jelenlegi üzemeltető előtt olyan feltételeket tárnak fel, amelyeket esetleg nem tud vállalni, csak azért, hogy az az "akár más", aki szemet vetett erre a kis boltra, (mert ilyen gondolom már van)
  sikeresen aláírhassa az új szerződést.
  Az meg, hogy ezzel sok kuruc dombi lakó életét nehezítik meg, ugyan már kit is érdekel. Az önkormányzatot és a holdingot biztos nem. A polgárok érdeke ebben a városban már nagyon régóta nem számít.”
 • 12. Üzemeltető 2011. szeptember 20. 05:27
  „A cikkben megjelenő a Holding általi többszöri megkeresésre hivatkozás nem igaz ,.Engem mint a kis bolt üzemeltetőjét (bérlőjét)a mai napig sem személyesen, sem telefonon, sem írásban nem keresett senki a Holding Zrt. részéről. Az írásban megküldött felmondásig szó sem volt arról, hogy a bérleti szerződést módosítani akarják. Mivel a Holding részéről semminemű megkeresés nem érkezett hozzám, így értelemszerűen semmilyen egyeztetés nem merülhetett fel köztem mint üzemeltető és a Holding között. Teljesen érthetetlen számomra, hogy a Holding miért állítja ezt a valótlanságot . Amennyiben bármilyen megkeresés érkezett volna a Holdingtól az Ő általuk állított ,,szerződés módosításra" vonatkozóan - ami természetesen nem igaz- mivel nekem ez az egyetlen kenyérkereseti forrásom nyilvánvalóan fel vettem volna a kapcsolatot a Holdinggal.
  Még egyszer összegezve a leírtakat a Holding által tett tájékoztatás semmilyen elemében nem igaz.”
 • 11. sopron700 2011. szeptember 20. 04:46
  „Szokás szerint a Soproni Holdin hozzáállása, erőből diktálni.Kész tények elé állítva a vállalkozót,aki kénytelen bezárni mert nem tudja teljesíteni a feltételeket.Nem vállalja fel a bírósági eljárást.A megmaradt közvagyont is értékesíteni kellene , mert ez a gazdálkodás nem a város haszna.Holding felső vezetése éhen-halna a szabad piacon.”
 • 10. ujidok 2011. szeptember 19. 21:11
  „Ha nem vagytok elégedettek az ország helyzetével, akkor szavazzatok Zoltánra!
  Ha nem vagytok elégedettek a város vezetéssel, akkor szavazzatok Zoltánra!

  Üzenni kell a kormánynak, a város vezetésnek, hogy a nép, nem erre szavazott!
  Minél nagyobb a vereség annál jobban észbe kapnak! /talán/”
 • 9. Varga_Zoltán 2011. szeptember 19. 19:41
  „Kedves Kuvasz!
  Kedves BsBe!

  Köszönöm,hogy a közösség érdekét szemelött tartva szóltak hozzá a cikkhez!

  Tisztelettel:

  Varga Zoltán”
 • 8. Varga_Zoltán 2011. szeptember 19. 19:36
  „Kedves falcobiarmicus !
  Amint a sajtótájékoztatón is elmondtam több problémáról hallottam a körzetben lakóktól. A Lehár Ferenc utca problémájáról is hallottam illetve tapasztaltam a nagy forgalmat és a gyorshajtókat. A programomban szerepel a Lehár Ferenc utca problémája. A programomat az elkövetkezendő hetekben személyesen fogom elvinni a körzet lakóinak. Ha ön a körzetben lakik akkor meg fogja kapni.Amennyiben nem ott lakik akkor az MSZP irodájában át tudja venni a programomat. A bolt üzemeltetője azt monda nekem, hogy nem kapott semmilyen megkeresést a Holdingtól.

  Tisztelettel:
  Varga Zoltán”
 • 7. ujidok 2011. szeptember 19. 19:12
  „Uraim! Választók!
  Állítsátok meg az ész nélküli rombolást!
  Ami országosan megy, az helyi szinteken is!
  Ha nem léptek, lassan már nem lesz értelme semminek se!
  Üzenni kell, hogy a nép nem erre szavazott!!!”
 • 6. csingilingi 2011. szeptember 19. 19:11
  „Pártunk és kormányunk nemrégiben ugyancsak ütötte a vasat a " kisboltok" védelmében. Ez lenne az?”
 • 5. BsBe 2011. szeptember 19. 17:41
  „Kedves 2. Csetneky! nagyon régóta van itt ez a kisbolt. Nem nagy, valóban csak a legszükségesebbeket lehet megvenni. De legalább van hol. A legközelebbi bolt a Kőfaragó téren lévő tesco, vagy a Pócsi utcában lévő parola.
  De kedves uram, itt a környéken nagyon sok az idős, nyugdíjas ember, olyanok akik még le csak lemennek a dombról, de nagyon nehezükre esik visszajönni.DE nem csak ők. Sok a kisgyermekes szülő is, akiknek szintén nem mindegy hogy a tejet, kenyeret, friss péksüteményt hol tudják megvenni. Busz természetesen csak óránként jár, de pl egy-két gyerekkel, + bevásárló szatyor, próbáljon meg felszállni a buszra.
  Az olyan embereknek, akik naponta csak az alapvető élelmiszert vásárolják meg, nagyon nagy segítség. Persze ez sem a holdingot sem a hasonlókat nem érdekli. Feltehetően nem az üzemeltetővel van gond (sokan ismerik, és értelmes embernek tartják) hanem a holdinggal, ahol most (feltehetően önkormányzati nyomásra) mindenből pénzt akarnak csinálni. Feltehetően a "felújítás´ szó (mivel nem régen újította fel az üzemeltető) csak + pénz kicsikarása miatt hangzik el, vagy már valaki szemet vetett a boltra és most a jó összeköttetésének köszönhetően nemsokára meg is szerzi. Mert az itt lakók már előre sejtik, ha "felújították" nem a környék "kisboltja" lesz.
  Az nem igazán érdekel senkit, hogy ezeket az idő embereket és kisgyermekes szülőket megint megfosztanak egy lehetőségtől.
  Ha meg véletlenül a képviselő mégis foglalkozik vele, érdektelen témának tartják: "Ez ám a megoldandó probléma!!!!!" Igen, ez egy megoldandó probléma. (ja, mielőtt lehurrog: személy szerint, mivel a városban dolgozom,én ritkán látogatom ezt a boltot, de a házban lakós nagyon nagy része mindennap, így nem elsősorban a saját kényelmemet féltem.)
  3. falcobiarmicus 2011.09.19. 16:52: kettőnek köze sincs egymáshoz, nem a Kuruc élelmiszer miatt száguldoznak a Lehárban, és vandálkodnak a Thököly téren.”
 • 4. Kuvasz 2011. szeptember 19. 17:06
  „Kedves Csetneky!

  A képviselőnek nem az a dolga, hogy azokban az ügyekben eljárjon, amelyek az ő személyét illetik. A közösségért kell dolgoznia.
  Kár, hogy ezt nem tudod.”
 • 3. falcobiarmicus 2011. szeptember 19. 16:52
  „Inkább a Lehár utcai gyorshajtásokkal kéne foglalkozni - 30 as tábla végig de ezt nem érdekel senkit -
  és a legújabb Thököly téri vandalizmussal. ELKÉPESZTŐ!
  Az üzemeltető meg menjen be a Holdingba hamár több alkalommal hívják!”
 • 2. Csetneky 2011. szeptember 19. 16:08
  „Arra azért kíváncsi vagyok, eddig életében hány alkalommal vásárolt az említett boltban? Na meg arra is, mióta tudja, hogy van ott egyáltalán bolt? :)”
 • 1. gmentes 2011. szeptember 19. 14:43
  „Gratulálok!!!
  Ez ám a megoldandó probléma!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasiskender Sopron-Görbehalmon - galéria

A rendőrség négy ember ellen indított eljárást, egyiküknek kezdeményezte előzetes letartóztatását,… Tovább olvasom