Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Varga Ákos - A víz körül forog az élete

A Wälder-díjjal a soproni vízműnél végzett munkáját is elismerték a műszaki igazgatónak.

A város műszaki életében, az infrastruktúra fejlesztésének, kiépítésének területén végzett kiemelkedő tevékenységéért Wälder József-díjjal kitüntetett Varga Ákos szerint nemes cél egészséges ivóvízzel ellátni a városban és környékén élőket.

– Húsz éve jöttem haza Budapestről, azóta dolgozom a Soproni Vízműnél. A pályámat a Fővárosi Vízműveknél kezdtem ösztöndíjasként, majd műszaki elemzőként. Az ottani mamutszervezetben a hálózatdiagnosztikai szakterületnek voltam az egyik felelőse. Itthon meghatározó élmény volt számomra, hogy emberléptékű szervezetbe kerültem.

Varga Ákos a Wälder József-díjjal.
Varga Ákos a Wälder József-díjjal.


Több szakterülettel foglalkozhattam és a javaslataimmal közvetlenül is formálni tudtam a társaság munkáját. Sokat köszönhetek Havas Andrásnak, akivel több mint másfél évtizedig dolgoztam együtt és akitől sok lehetőséget kaptam – emlékszik pályafutása kezdetére Varga Ákos, a Soproni Vízmű Zrt. műszaki igazgatója, akit a Magyar Hidrológiai Társaság terjesztett fel a Wälder József-díjra még decemberben.

A társaság soproni csoportja egyébként a város egyik legnagyobb, legjobban szervezett civil tömörülése, 120 tagot számlál.

A Wälder-díjjal a soproni vízműnél végzett munkáját is elismerték a műszaki igazgatónak. Mint azt a díj méltatásában megfogalmazták: „Ismereteivel nagymértékben hozzájárul a város biztonságos vízi közműellátásának megvalósításához, és kezdeményező szerepet vállal a szolgáltatások fejlesztésében. Kiemelkedő tevékenységet végzett Sopron egységes digitális közműnyilvántartásának létrehozásában."

– A közműtérképre munkatársaimmal valóban büszkék vagyunk, az országban, társaságunk koordinálásával, egyedül Sopronban sikerült szinte a teljes közműnyilvántartást közös digitális adatbázisba szervezni. Ebben a munkában a soproni polgármesteri hivatal és a közműszolgáltatók egyaránt részt vettek – avat be a részletekbe Varga Ákos.

Az adatbázis lényege, hogy a tervezők, üzemeltetők egyetlen digitális térképen meg tudják nézni, hogy az adott területen milyen közművezeték – például víz, gáz, csatorna, telefon, kábeltelevízió – található. 

   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvasónk az ingyenes vizsgálatokról - Lerámolás négy óra alatt Sopronban

Tanulság mindenkinek, aki telefonhívásra, elmegy „ingyenes vizsgálatra". Olvasónk megúszta, de… Tovább olvasom