Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

Varga: A gazdaságot élénkíteni kell

Sopron - A közelgő Európa parlamenti választásra való felkészülés egyik állomásaként Sopronban járt tegnap Varga Mihály, a Fidesz – MPP alelnöke. A politikus szerint nem helyes, hogy a kormány jelentős összeget vesz el az emberek zsebéből.

A soproni városvezetéssel egyeztetett tegnap Varga Mihály, a Fidesz – MPP alelnöke. Az ezt megelőző sajtóbeszélgetésen a politikus a Kisalföld kérdésére válaszolva elmondta, a gazdaságot élénkíteni kell. Véleménye szerint az nem járható út, hogy a lakosságtól összesen több százmilliárd forintot vesz el a kormány. Ez a pénz ugyanis hiányzik a gazdaságból, valamint a fogyasztást is visszavetheti. Mindez pedig azt jelenti, hogy további munkahelyek szűnnek meg.

Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid


A politikus szólt a június hetedikei Európa parlamenti választásról is. – A voksolás belpolitikai barométer is lesz egyben. Ekkor eldől, hogy az emberek elégedettek-e azzal, ami most Magyarországon történik – fogalmazott Varga Mihály.

Olvasóink írták

 • 12. mindigatutit 2009. május 07. 13:59
  „itt fideszes városvezetés van,miért nem hoznak ide cégeket?mi akadályozza meg őket ebben.lehet cselekedni,ja hogy kritizálni könnyebb?na persze,az megy ,igaz firtl úr meg a többi díszpinty”
 • 11. TancsKaszabell 2009. május 07. 07:58
  „Á,áááááááá !
  Most veszem csak észre,hogy a csatolt képen Sopron város nagy tudású,és képzett képviselője,akinek különösen makrogazdasági ismeretei a legendásak, tartja szóval a többit! Gondolom jól szórakoznak !

  Tegnap olvastam ennek a "politikusnak" az ország gyűlésben elkövetett környezetromboló,
  önbizalmunkat nem igen javító butaságoktól és valótlanságoktól hemzsegő hozzászólását.
  Ennyi telik ettől a semmirekellő párttól.Párttól? Hiszen nincs is ilyen párt a parlamentben,
  Ők azok akik a fidesz "zsákjában" találhatók,ezt a zsákot meg tudjuk ki vitte oda !

  Állításai tételesen cáfolhatók ! Egyszerűen hazugságok !

  De hát már régen tudjuk ebből a már ismert fideszes propagandatárból nem igen lehet "érdemben" meríteni !
  Még a jó szándék is hiányzik belőlük !!”
 • 10. joco 2009. május 07. 05:53
  „Hol is van az a"gazdaságot élinkitő" fidesz program? mert a fidesz vezetők ilyennel még nem álltak elő.Mást mondanak a "szakmának" és mást a "népnek". Ez olyan lehet, mint a fidesz első "uralkodásda " elején a vezérkar kijelentette, hogy "más a választási és más a kormány program"”
 • 9. márkinédöblablabla 2009. május 06. 20:19
  „előző hozzászólásomban természetesen nem "hibáitt", hanem hibáit. elnézést az elírásért.”
 • 8. márkinédöblablabla 2009. május 06. 20:11
  „Jesszus Intel, vedd már elő a jobbik eszed!
  Baloldali szimpátiájú - igaz az MSZP-re* szavazatát soha nem adó - emberként is azt kell mondanom mostani hozzászólásod (és egyéb cikkekkel kapcsolatos hozzászólásaid) alapján, hogy az MSZP elvtelen védelmezője vagy. * N.B. a Fideszre sem szavaztam soha.
  Amit a gazdasággal műveltek az elmúlt években, az egyszerűen védhetetlen. Kicsit olyanok az érveléseid, mint Havas Bandi viselkedése a "Pokolbeli víg napjaimban" (Faludy), mikor épp félholtra verik az Andrássy út 60. alatt, de ő mégis a pártot és Sztálint élteti. Annyira hisz ugyanis az eszmében (annyira utálja a Fideszt?), hogy inkább saját józan eszének mond ellent. Tedd félre az érzelmeidet és gondolkodj.
  Közismerten baloldali kötődésű gazdasági szakemberek is a sárga földig lealázzák azt, amit ezek csináltak [lásd pl. http://www.friderikusz.hu/most/?q=node/1491, ahol egyszerűen szétszedik Gyurcsányt. (Az örök optimista Vértes András persze ott is magára vállalja az apologéta szerepét.) Békesi László mondja pl. itt: "Három tételt mondanék nagyon röviden. Az első, a konvergencia program elfogadása, első két évének eredményes végrehajtása pozitívum. Ez a pozitívum úgy jöhetett létre, hogy az előző négy évben egy katasztrofális gazdaságpolitikát hajtott végre ugyanez a kormány, illetve ennek az elődje. Nincs konvergencia program, nincs sikeres stabilizációs program akkor, ha nem száll el az államháztartás, a folyó fizetési mérleg, ha nem egy eszement, teljesen irreális lózungokra épülő, tulajdonképpen nem létező gazdaságpolitikát hajt végre négy évig a kormány. Ezért nem jár dicsőség, ez kötelesség.")]
  A Bokros csomag áldásos hatásait meglovagoló Fidesz hagyta ugyan valamelyest elmenni a hiányt 2002 elején, de már abban az évben is sokkal inkább a két 100 napos program volt felelős a hiányért. Az MSZP-nek kivételes lehetősége volt arra, hogy korrigálja a hibáitt, ugyanis alacsony infláció melletti hatalmas mértékű gazdasági növekedés volt a világgazdaságban, óriási likviditásbőség és kockázatvállalási hajlandóság mellett (ezt persze lehet úgy tekinteni, hogy Magyarország szempontjából segített valamelyest elodázni az elkerülhetetlent).
  Nem tudok mást mondani, mint hogy nettó baromság, mikor azt írod, hogy ,,Akkoriba [sic!] miért nem szabályozta, hogy mennyit költhet az állam??? Akkor nem lett volna az eszetlen túl költekezés [sic!]"
  Megmondom miért nem volt akkor még költségvetési plafontörvény. Azért, amit már Gyurcsány is megmondott: ekkora böszmeséget még ország nem csinált. Senki, a legpesszimistábbak sem gondolták volna, hogy szükség lehet rá. Aztán az élet másképp hozta.

  Feri1-nek igaza van. Ki tiltotta le a pénzügyminisztériumban a költségvetési helyzetre vonatkozó prognózis kiadását 2006-ban, a választások előtt? Veres János.
  (http://www.hirszerzo.hu/cikk.hirszerzo.14135.html)
  Ki tartotta vissza jogtalanul az ÁFÁ-t? Draskovics Tibor. (http://www.corp.origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20050718afavisszatartas.html)
  Ki trükközött az autópálya-építés költségeinek költségvetésből történő ,,kiszervezésével", teljesen hülyének nézve az EU hivatalnokait?
  Kinek voltak igencsak gyanús ügyei Kabaival? Ügyvezetőként/társtulajdonosként nem tudott a cég viselt ügyeiről? Vicc. (http://hvg.hu/itthon/20071109_veres_afacsalas_parlament.aspx)

  ,,Emlékszel mennyit privatizáltak?
  Emlékszel mennyire szorták [sic!] a pénzt?"
  Mire gondolsz konkrétan?
  Másrészt ki nem gazdagodott? Orbánék bányáztak/székházaztak/kedvezményes hiteleztek, Gyurcsányék kedvezményes hiteleztek/privatizáltak/visszlízingeltek. Baja Feri zsurki vodkagyár, V. és VI. kerület ingatlanpanamák: Hunvald, Verók; Deutsch Tamás stadionok beléptető kapui. Érdekes lesz még a Gripen ügy, Mensdorff-Pouilly letartóztatása kapcsán klafa dokumentumok kerülnek elő. Panamázik itt mindenki.
  Ugyan már! Az a baj, hogy a szart hasonlítgatjuk össze a fossal. Se nem az MSZP, se nem a Fidesz az etalon. A politikában abszolút értékek és relatív valóság van, ahol a retorika szintjén minden az értékekről szól, amiket a megvalósítás szintjén mindenki leszarik. Mindkét oldalon sokan találtattak könnyűnek.
  A fent leírtak pedig nem mentik a Fideszt vagy a teljesen ökör helyi vezetést (egyébként általánosan megfigyelhető, hogy a helyi politika színvonala még sokkal katasztrofálisabb, mint az országosé, nepotizmusból és dilettantizmusból csillagos ötös).
  Az MSZP-nek saját - és elsősorban az ország - túlélése érdekében már réges-régen el kellett volna kergetnie ezt a brancsot. A totális gazdasági csődön túl politikájukkal ugyanis egyedül azt érték el - jóllehet nem szándékoltan - hogy kettő, de szerintem talán három ciklusra is Fideszes kormánya lesz az országnak, az első ciklusban jó eséllyel alkotmányozó többséggel. Hallottál a politikában a fékek és egyensúlyok rendszeréről, amelynek szerepét az egyik hatalmi ágban, a törvényhozásban az ellenzék hivatott betölteni? Na ez most nem lesz. Majd hallgathatjuk Budai Ilonát a rádióban, nézhetjük a matyóhímzés órát a tv-ben, okulhatunk morálapostolok prédikációiból. Alig várom, hogy Rákay ,,Kálmán" Philip oktasson ki jó erkölcsből és keresztény értékekből.
  Megköszönheted az MSZP-s haverjaidnak. Persze lehet, hogy számodra ez is egyfajta aranykort jelentene, mert vég nélkül onthatnád a Fidesz viselt ügyeiről szóló kommenteket a Kisalföld online oldalán.
  Addig is ajánlok figyelmedbe néhány olvasnivalót:
  Egész friss: http://www.hirszerzo.hu/cikk.magad_uram_ha_kormany_nincs.106163.html
  http://www.kibulizottorszag.net/
  http://index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/
  http://index.hu/velemeny/jegyzet/feltud090127/
  http://index.hu/velemeny/jegyzet/antipublius/
  helyzetet elemezni, polemizálni ugyanis ilyen szinten érdemes.

  Közgazdasági kérdésekről, a válságkezelés módozatairól pedig a Kisalföld hasábjain vitatkozni elég meddő és felesleges dolog, amikor a makroökonómia legszűkebb élvonalához tartozó Nobel-díjas nagyágyúk (Lucas, Barro, Sargent, Krugman, Stiglitz, stb.) a New York Times, stb. hasábjain vitatkoznak a lehetséges receptekről és alapkérdésekben sem nagyon értenek egyet.”
 • 7. Intel 2009. május 06. 18:32
  „Feri1

  Varga nagyon sokat gazdagodott akkoriban, főleg mert jó viszonya volt Járaival...
  Emlékszel mennyit privatizáltak?
  Emlékszel mennyire szorták a pénzt?
  Mivel ő is engedte....”
 • 6. Feri1 2009. május 06. 16:48
  „Intel
  "Anno volt pénzügyminiszter, akkor is a pénz úgy folyt el, mint lyukas zsákból a kukorica....
  Akkoriba miért nem szabályozta, hogy mennyit költhet az állam???
  Akkor nem lett volna az eszetlen túl költekezés..."

  Na ezt gondold át még egyszer! Kinek köszönhetjük, hogy itt tart az ország, kinek köszönhetjük, hogy ismét megszorításokra van szükség, kik költöttek többet, kik növelték folyamatosan az adóterheket?!
  Segítek: nektek Draskovics, Veres a tökéletes, mert abszolút makulátlanok! D:D:”
 • 5. lolita 2009. május 06. 12:49
  „Terülj terülj asztalkam mellett jokat lehet beszelgetni,targyalni amit gondolom nem zsebböl fizetik!”
 • 4. Intel 2009. május 05. 21:45
  „Varga???
  Na ő az akit mindenki elismer!
  Nagyon profin ért mindenhez...
  Politikusnak nagyon jó, csak nem válság kezelőnek...

  Anno volt pénzügyminiszter, akkor is a pénz úgy folyt el, mint lyukas zsákból a kukorica....
  Akkoriba miért nem szabályozta, hogy mennyit költhet az állam???
  Akkor nem lett volna az eszetlen túl költekezés...”
 • 3. jockey 2009. május 05. 20:07
  „Egyesek szerint biztosan jobb lenne pénzügyminiszternek a soproni pénzügyi bizottság elnöke, aki nem tudja, hová tűnt a 2 milliárd, de azért az épeszű emberek jobban örülnének Varga Mihálynak.”
 • 2. TancsKaszabell 2009. május 05. 19:52
  „Kik képviselték a várost,vagy ez egy szimpla pártrendezvény volt? Ki fizette az étel és ital számlát?
  Miért nem a fidesz irodában diskuráltak a számukra fontos politikai kérdésekről ? Jó ötletei voltak
  már a kétéves költségvetés során is ."Meg hát élénkíteni kell a gazdaságot",meg "további munkahelyek
  szűnnek meg",és nem járható az az út hogy a lakosságtól több százmilliárd forintot von el a kormány.
  Pont volt itt !
  Ez az ember lehet illetve lesz a pénzügyminiszter ismét 2010-ben !!”
 • 1. bobo 2009. május 05. 19:28
  „A pogácsa képviselte a válságmenüt?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyben döntenek a közbeszerzésről

Sopron - "A hegyközség és az ipartestület részéről is többször érkezett olyan kérdés, hogy miként és… Tovább olvasom