Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Varázslat a szentmargitbányai barlangszínházban

Szentmargitbánya - Tízéves fennállását a Nabucco című Verdi-operával ünnepli a szentmargitbányai (St. Margarethen) barlangszínház. A szerdai premier után közel negyven előadást tartanak az Esterházy-magánalapítvány által felújított színpadon.

Látványos fényeffektekkel, csodálatos díszletekkel és Ausztria politikai, gazdasági és kulturális nagyjainak részvételével tartották meg Verdi Nabuccójának premierjét szerdán a szentmargitbányai barlangszínházban. Wolfgang Werner intendáns köszöntötte a nagyérdeműt, különös tekintettel Hans Niessl tartományfőnökre és dr. Stefan Ottrubayra, az Esterházy-magánalapítvány vezérigazgatójára, majd örömét fejezte ki, hogy a színpad idén elérheti a félmilliós nézőszámot.

– Mesebeli módon sikerült elérni, hogy szentmargitbányán „mindenki operája" valósuljon meg – tette hozzá az intendáns. – A fesztiválra nemcsak Burgenlandból, de szerte az országból, sőt, Európából érkeznek operarajongók.

Az éppen tízéves fennállását ünneplő operahelyszín
komoly változásokon ment át az utóbbi évben.
Az első előadáson a zsúfolásig megtelt nézőtér láttán bizonyossá vált, hogy a színpadot érdemes volt fejleszteni.


A szentmargitbányai kőfejtő mára Európa egyik legnagyobb és leghíresebb szabadtéri színpadává nőtte ki magát. Az infrastrukturális fejlesztésre és a szabadtéri játékok művészeti kivitelezésére 7,1 millió eurót fordított az üzemeltető Esterházy-magánalapítvány. Ötezer férőhellyel bővítették a nézőteret, megújították a bejárat környékét, a mosdókat és színvonalas VIP-területet alakítottak ki.
A Nabucco augusztus 26-ig tekinthető meg.

Bécsi vér Fertőmeggyesen
Tegnap Fertőmeggyesen is megtartották az ünnepi játékok premierjét. Az ötvenéves fennállását ünneplő vízi színpadon Johann Strauss Bécsi vér című operettjét tűzték műsorra szintén augusztus 26-ig.
A margitbányai operafeszivál Európa egyik legszínvonalasabb előadásává nőtte ki magát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csúszni fog a kivitelezés kezdete?

Sopron - Telekkorrekcióra vár Sopronban a győri egyházmegyei hivatal, hogy építési engedélyhez… Tovább olvasom