Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Várakozó betegek, túlterhelt orvosok

Balszerencsésen végződött Egyházi László számára a hétfői nap. Padlásáról lezuhanva két bordáját törte el. Kedden sem volt szerencsésebb, öt órán keresztül váratták a soproni kórház mellkasgyógyászati szakrendelésén.
Éppen padlását söprögette Egyházi László hétfőn este Sopronban, amikor megszédült és egyensúlyát veszítve lezuhant a magasból. Családja azonnal a soproni Erzsébet-kórházba szállította, ahol az ambulancián megállapították: eltört a jobb oldali 5-ös és 6-os bordája.
– Aznap este lelkiismeretes orvosi ellátásban részesültem, kedves és segítőkész volt az ügyeletes orvos és az asszisztense is – emlékezett vissza az 52 éves tetőfedő.

Mivel Egyházi László munkáját a történtek miatt több mint hat hétig nem folytathatja, gyógyulásáig táppénzre szorul. A juttatáshoz szükséges papírokkal másnap délelőtt kellett visszatérnie a kórházba. Reggel 10 órakor érkezett leleteivel a mellkasgyógyászati szakrendelésre. Adatainak feldolgozása azonban olyannyira elhúzódott, hogy csak délután háromkor indulhatott hazafelé.

– Be kell vallanom, nagy fájdalmaim voltak. Éppezért esett rosszul, hogy amikor hosszú várakozás után többször is érdeklődtem, mikor kapom vissza a papírjaimat, mindannyiszor türelemre intettek. Azt mondták, üljek csak nyugodtan, most én úgyis ráérek – mesélte felháborodottan Egyházi László. Aki mindezek után kénytelen volt gyalog hazatérni, mivel kocsival érkező fia s felesége sem készült effajta maratoni várakozásra és közben indulniuk kellett dolgozni.

A balesetet szenvedett tetőfedő, elmondása szerint, kedden nemcsak leromlott fizikai állapota miatt érezte kellemetlenül magát, hanem lelkileg is megviselték a történtek.

Nem lepte meg az eset – a szabadságát töltő dr. Baranyai Tibor főigazgató főorvost helyettesítő – dr. Grubits János főorvost. Érdeklődésünkre kifejtette: sajnos megtörténhet, hogy a szakrendelésre érkező, de már ellátásban részesült, ezért nem akut betegként nyilvántartott személyeknek olykor várakozniuk kell.

Sőt, ismerve, hogy a 6 órás rendelés során akár 50–60 ember is megfordul az osztályon rendelő egyetlen orvosnál, ezen igazán nem lehet csodálkozni. A kórházból is sokan mennek szabadságra, az orvosok kevesen vannak és túlterheltek. Érthető hát, hogy ilyen helyzetben minden jó szándékuk ellenére sem képesek azonnal fogadni betegeiket.

A főorvos hozzátette: mindezek tudatában biztos abban, hogy kollégái nem szándékosan várakoztatták meg Egyházi Lászlót. Amikor nagyon sokan jelennek meg a rendelésen, megesik, hogy órák telnek el egy-egy beteg szólításáig. – Elcsépelt megállapítás, de vonzerejét vesztett szakma a miénk – összegezte dr. Grubits János. Kevés orvossal pedig nem lehet csodákat művelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ausztriában találták meg a bérautót

Fellélegezhet az a soproni autókölcsönző, akinek értékes gépkocsiját épségben találták meg… Tovább olvasom