Kisalföld logö

2018. 09. 21. péntek - Máté, Mirella 13°C | 27°C Még több cikk.

Vandálok az egykori nevelési tanácsadóban

Hajléktalanok vagy dorbézoló fiatalok törtek be abba a Rét utcai épületbe, mely korábban a nevelési tanácsadónak adott otthont.

Hajléktalanok vagy dorbézoló fiatalok törtek be abba a Rét utcai épületbe, mely korábban a nevelési tanácsadónak adott otthont. Az ingatlankezelő kft. által a közelmúltban felújított tömbben félmilliós kár keletkezett.

Félmilliós felújítás


Bedeszkázott ablakok, lezárt épület látványa fogadja a járókelőket a soproni Rét utcában, az egykori nevelési tanácsadó helyén. – A tanácsadó tavaly áprilisban költözött ki a tömbből – tudtuk meg dr. Bertha Árpádtól, a kft. jogtanácsosától. – Többféle terv is felmerült az épület hasznosítására, például externátust, ifjúsági szállót lehetett volna üzemeltetni benne, de garzonlakások kialakításáról is volt szó. A Soproni Ingatlankezető Kft. ennek érdekében felújíttatta a tömböt, elhelyezett benne új zuhanyzókat, csaptelepeket, és kicserélte a nyílászárókat. A költségek körülbelül félmillió forintot tettek ki, ennyi most a betörés és rongálás okozta kár.

Még tüzet is raktak

– A közelmúltban vettük észre a behatolás nyomait. Valakik betörték az ablakokat, összetörték a zuhanyzót, a csaptelepeket, sőt tűzrakás nyomaira is bukkantunk. Valószínűleg hajléktalanok vagy dorbézoló fiatalok vették birtokba a kétszintes panelépületet, ez majd a nyomozás során eldől – folytatta dr. Bertha Árpád.

Fűtése korszerűtlen

– A tömböt egyébként felvonulási épület céljából valamikor a hetvenes években építették a Jereván-lakótelepre, tehát nem volt várható, hogy 3–4 évnél tovább marad itt. Fenntartása is gazdaságtalan volt, a fűtése korszerűtlen és drága, komoly átalakításra szorult. Egyelőre nem tudni, miként fog hasznosulni a Rét utcai ház, erről a közeljövőben születik majd döntés, de tőkeerős vállalkozó bevonása lenne célszerű az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már a választásokra készülnek

A közelmúltban új csoportelnököt, illetve társelnököt választott a Fidesz – MPSZ és az MDF… Tovább olvasom