Kisalföld logö

2018. 09. 22. szombat - Móric 14°C | 25°C Még több cikk.

Van segítség krízishelyzetben

Sopron - Pár órás újszülöttet találtak a napokban a diósgyőri szülészet előtt. Az egészséges kisfiút az anyja minden bizonnyal a babamentő inkubátorba tette volna, ám azt megrongálták. Sopronban nincsen ilyen inkubátor, viszont figyelnek a várandós asszonyokra.
Az elmúlt években számos megyei kórház kapujában elhelyeztek inkubátort azért, hogy azok az asszonyok, akik lemondanak kisbabájukról, biztonságos helyen, kilétüket titokban tartva elhelyezhessék kicsinyeiket. Csak egy csengetés, s máris gondos kezek közé kerül újszülöttjük. Őket pedig nem keresi senki, nem firtatják, miért választották ezt a megoldást. A lényeg az, hogy a baba él és jó helyen van.

Győrben igen, Sopronban nincsen a fenti cél szolgálatába állított alkalmatosság, de információink szerint nincs is rá szükség.

– Szerencsére eddig egyetlen eset sem indokolta, hogy babamentő inkubátor kellene Sopronba – mondta el a Kisalföldnek dr. Csécsei Károly, a soproni kórház szülészet-nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa. – A kismamák a környéken dolgozó védőnőktől, háziorvosoktól is segítséget kérhetnek, ha megválaszolatlan kérdéseik vannak. A védőnői szolgálat gondoskodik a kismama diszkrét, de szakszerű ellátásáról. Itt jól működik a terhesgondozás, kiváló a családsegítés rendszere, a szociális gondozásban dolgozó szakemberek is alaposan kiveszik a részüket a várandós anyák gondozásából, sőt, a gyámhivatal is segíthet – sorolta.

A szociális szakemberek akár az örökbeadás hivatalos procedúrájában is segítenek. Akkor is létezik megoldás, ha az érzelmi és párkapcsolati nehézséggel küzdő nők a terhességük eltitkolását látják célravezetőnek.

Telefonszámok

Alfa Szövetség: 80/630-333
Bölcső Alapítvány: 20/944-3566
Gólyahír Egyesület: 80/203-923

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP–SZDSZ: A bizniszre nem, a tömegsportra igen!

Sopron - 1300 gyerektől veszik el a mozgás, sportolás lehetőségét azzal, hogy egy vállalkozónak nagy… Tovább olvasom