Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Változtatási tilalom a sopronkőhidai területen

Sopronkőhida - Változtatási tilalmat rendeltek el a Sopronkőhida és a Tómalom között fekvő ingatlanra, melyet a Honvéd Nyugdíjpénztár építene be.
Átmeneti intézkedésként változtatási tilalom érvényes a Fertőrákos felé tartó út Sopronkőhida előtti, eddig beépítetlen 11 hektáros területén. – Vita folyik a képviselő-testületben és a városfejlesztési bizottságban arról, hogy a területre szigorúbb szabályozás vonatkozzon a 2001-ben elfogadottnál – mondta el a Kisalföld érdeklődésére Kuslits Tibor főépítész. Az út mentén már évek óta tábla hirdeti, hogy lakópark épülne a Honvéd Nyugdíjpénztár kivitelezésében. A legutóbbi közgyűlésen elhangzott, nem szerencsés a korábban elfogadott rendezési terv, mivel az nagyon magas – tízméteres – beépíthetőséget is engedélyez. Az ott élők vélekedése szerint ez nem elfogadható, így további vizsgálatok szükségesek a rendezési terv módosításához.

Kuslits Tibor hozzátette, az egyeztetések és a szabályozás felülvizsgálata valószínűleg hónapokat vesz igénybe, addig biztosan nem kezdődik beruházás az ingatlanon. Cél, hogy a környéken élők és a beruházó kívánalmai közös nevezőre jussanak.

Az ügyészség is nyomozott
Az úgynevezett „tómalmi telekügyben" 2002-ben még az ügyészség is nyomozott, miután az SZDSZ soproni csoportja feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával. A terület többszöri tulajdonoscserével került a Honvéd Nyugdíjpénztár tulajdonába. Az ügyészség azt vizsgálta, hogy történt-e szabálytalanság a gyors tulajdonosváltások közepette, az eredeti ár ugyanis 82 millió forint volt, ez kúszott fel később 230 millió forintra. Végül nem találtak törvénybe ütközőt, a vizsgálatot következmények nélkül zárták le.

Olvasóink írták

  • 1. mókus 2007. december 10. 08:03
    „Az SzDSz soproni csoportja, nevezetesen Vámosi Tibor épitési vállalkozó!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új GYSEV-menetrend

Győr-Moson-Sopron - December 9-től új menetrend lép életbe a GYSEV Zrt. vonalain. A schengeni… Tovább olvasom