Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Változik az autóbuszok útvonala

Soproni és térsége - A Csatkai Endre, Csengery utca sarkán az Égáz hibaelhárítási munkálatokat végez. A kivitelezéssel napokon belül végeznek. Ezen időszak alatt a Kisalföld Volán a városba tartó helyközi járatai a Várkerületen át közlekednek. A Csengery utcai megálló ideiglenesen a Deák téri iskola mellé került. A helyi tömegközlekedést az útfelbontás miatt nem kell átszervezni.

Ám a mostaninál is nagyobb dugókra lehet számítani jövő hét hétfőtől, ugyanis ekkor kezdik meg a Csengery utca felújítását. Március 16-án, üzemkezdettől, várhatóan három hónapon át módosított útvonalon közlekednek a vidéki járatok. A buszok a Lackner Kristóf utcai végállomásról indulva az Ógabona teret érintve érik el a Csengery utcát. (A Petőfi téren viszont nem állítják vissza a régi megállót). A városba tartó járatok ismét a Várkerületen keresztül közlekednek. A Csengery utcai megálló ugyancsak a Deák téri iskola mellé kerül.

A tömegközlekedési társaság a járatokon külön értesítőben is felhívja az utasok figyelmét a változásokra, de információ a személyzettől is kérhető.

Az Égáz hibaelhárítási munkálatai miatt torlódásokra lehet számítani a Csatkai Endre, Csengery utcai kereszteződésben. Fotó: P. H. L.
Az Égáz hibaelhárítási munkálatai miatt torlódásokra lehet számítani a Csatkai Endre, Csengery utcai kereszteződésben. Fotó: P. H. L.


A helyi közlekedésben a Csengery utca felbontása miatt nem lesz útvonal módosítás, késések viszont igen. Mint megtudtuk, az autóbuszok számára terelőútvonalat lehet kijelölni, de ezzel a menetidő jobban megnőne, mintha a dugóban várakozna. A kivitelező szándékai szerint az aszfaltozást úgy időzíti, hogy az ne a csúcsidőbe essen, és lehetőség szerint éjszakai is dolgoznak majd.

Olvasóink írták

 • 6. Telepathia 2009. március 13. 07:01
  „A városveztés sok intézkedése közül az egyik legrosszabb intézkedés.”
 • 5. m 2009. március 12. 21:00
  „Jó, ebben van igazság. Pl.: a Győri útról a Magyar utcán át a Széchenyi téren vissza kanyarodhatnának a Csengeryre, onnan meg az új pályaudvarra. Így már kényelmesebb lenne? Mindenkinek úgysem lehet jót csinálni, de így teljesen rossz. Reggeltől estig az összes járat átmegy az egész városon.”
 • 4. Kiki 2009. március 11. 22:12
  „M!!!!
  Akkor a helyi járat lesz túl zsúfolt. Mit gondolsz reggelente a vidéki diákok, és a melósok hogy jutnak be a városba? Át kellene ahhoz szervezni az összes menetrendet, a diákok így is sokszor úgy esnek be 8 órára az iskolába. Ja míg el nem felejtem , a sok kényelmes városi miatt aki a sokszor 500 méterre is autóval megy alakul ki a legtöbb dugó, nem pedig a vidéki járatoktól !!!!!!!!!!!!.”
 • 3. idurboy 2009. március 11. 16:15
  „üdv! én mégjobbat tok itis forgalmi dugokat kéne többet csinálni mint pesten vagy ki iktatni az összes forgalmi lámpát!”
 • 2. m 2009. március 11. 09:27
  „Tudok jobbat. A buszvéget és a piacot azonnal költöztessék el az vasútállomás környékére a majdani alulfelüljáróhoz, úgy, ahogy már több tíz éve motyogják!”
 • 1. @Sopron@ 2009. március 10. 21:19
  „Visszaállhatna a régi rend,amikor még a Várkerületen közlekedtek a távolsági autóbuszok,igy a Lackner Kristóf utca és az Interspar környékén nem lenne akkora forgalom./szerintem/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitatták a tűzoltóknak járó pénzt

Szombathely-Sopron - A szombathelyi munkaügyi bíróság első fokon elutasította szombathelyi tűzoltó… Tovább olvasom