Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Változik a színház vezetése?

Valló Péternek, a soproni Petőfi Színház művészeti vezetőjének 2003. december végéig szól a megbízási szerződése. A város mégis már most pályázatot írt ki az állásra. Színházi körökben megindultak a találgatások.

Sopron képviselő-testülete még augusztus végén írta ki a Pro Kultúra Sopron Színházi és Kulturális Kht. művészeti igazgatói munkakörének betöltésére a pályázatát. A jelenlegi vezető, Valló Péter megbízatása ugyanis jövő év végéig szól...

"Nincs min csodálkozni"

– Az állás betöltését csak pályázat kiírásával lehet megoldani, mint ahogy eddig is mindig pályáztatott a város – mondta el érdeklődésünkre Palotai György, az önkormányzat intézményfenntartó irodájának vezetője, aki szerint nincs min csodálkozni, hiszen a tisztesség is így kívánja meg.
Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra Sopron Kht. ügyvezetője elmagyarázta azt, miért most kellett kiírni a pályázatot. – Valló Péter megbízatása 2003. december 31-ig szól, ám a közgyűlés úgy gondolta, már az új direktornak kell a 2003–2004-es évadra a színészek leszerződtetéséről gondoskodnia.

„Mindenki egyenlő eséllyel pályázhat!"

A Pro Kultúra Kht. ügyvezetője nem titkolta, sokan kivették már a pályázati anyagot, amelynek beadási határideje december 20-a. „Mindenki egyenlő eséllyel pályázhat!" – hangsúlyozta Nyerges Ferenc, utalva azokra a híresztelésekre, hogy ez mégsem így van, s a bennfentesek már tudják, ki lesz az új színidirektor Sopronban.
A pályáztató – a kht. kérésére – várhatóan már 2003. január végén meghozza döntését. Mint megtudtuk, a kulturális bizottság javaslatát követően a város közgyűlése dönti majd el, ki lesz a művészeti igazgató a színházban.

Valló: nem akarja kommentálni

Valló Péter nem is olyan rég nagy reményekkel, lelkesen jött Sopronba művészeti vezetőnek. Talán csalódott, amiért így alakult, talán elvárta volna, hogy meghosszabbítsák a szerződését... Minderről kérdeztük volna, ám ő a telefonba csak annyit mondott, nem akarja kommentálni a helyzetet. Azt sem árulta el, pályázik-e...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdektelenek és kritikusak az orvosok

Dr. Erdei Károly, a soproni Erzsébet-kórház urológiai osztályának vezető főorvosa nem indul a Magyar… Tovább olvasom