Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Válságturizmusra készülnek

Sopron - A szállodaipar pesszimista várakozással tekint a szezon elé. A vendégek számának csökkenésére számítanak, a szakemberek szerint rövidebb pihenésre indulnak idén a családok. A soproni hotelek izgalmas programcsomagokkal készülnek a válságturizmusra.
A turizmusban dolgozók úgy vélik, most csak jól szervezett programokkal, rövid, ámde annál tartalmasabb rendezvénycsomagokkal és pénztárcabarát árakkal lehet megnyerni az utazókat.

– Ebben az évben háromszor annyi munka kell ahhoz, hogy ugyanannyi vendég érkezzen, mint korábban – tájékoztatta a Kisalföldet a nemrégiben megalakult Sopron Turizmusáért Egyesület elnöke, Molnár Balázs. – Hiszünk a felméréseknek és a nem túl optimista jóslatoknak, így több rövidebb programmal, pár napos színes programcsomagokkal készülünk. Az a cél, hogy a rendezvényekhez szorosan kapcsolódó ajánlatainkkal a városba hívjuk és itt tartsuk a turistákat. Meg akarjuk nyerni azokat is, akik idén kénytelenek lemondani a tengerparti nyaralásukról. Javasoljuk, hogy Sopront válasszák vakációjuk helyszínéül, mert itt is izgalmas kalandok várják őket – folytatta.

Az egyesületbe tömörült soproni szállodák és a helyi borászok közös honlapon (www.soproniturizmus.com) mutatkoznak be az érdeklődőknek. Itt a rendezvényekhez és az árhoz a nekik legszimpatikusabb szálláshelyet maguk választhatják ki a vendégek.

A szakemberek a városi rendezvényekhez kapcsolódva kedvezményes szállás- és programcsomagokat kínálnak, a Soproni Ünnepi Hetekre is készülnek. Fotó: Kisalföld-archívum, Magasi Dávid
A szakemberek a városi rendezvényekhez kapcsolódva kedvezményes szállás- és programcsomagokat kínálnak, a Soproni Ünnepi Hetekre is készülnek. Fotó: Kisalföld-archívum, Magasi Dávid

– A honlapunkon kínálunk kirándulásokat, egy-egy csomaghoz ingyenes borkóstolást, bécsi városnézést vagy wellnesst is választhatnak többek között.

Most a húsvétra készülünk. Felvettük a kapcsolatot a burgenlandiakkal, az ő rendezvényeiket is be tudjuk illeszteni a kínálatunkba, ha olyan nálunk nem szerepel. A közeli gyermekpark (Märchenpark, St. Margarethen) például kiváló kikapcsolódást ad a legkisebbeknek. Az egyesület tagjai egyébként rendkívül kreatívak, rengeteg ötletünk van egész esztendőre, és reméljük, erőfeszítéseinket siker koronázza. A város támogat minket, hiszen szükség van a turizmusból származó adóbevételre, mi pedig közös marketingmunkával jobb esélyekkel indulhatunk a turistákért folytatott versenyben – sorolta az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látogatócsalogató programok a nemzeti parkban

Kócsagvár - Idén is lesz madarászok napja, kalandos túra a Hanyban és folytatódnak a népszerű… Tovább olvasom