Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

Válságmenedzselés a városházán

„Baj van a beruházásokkal” címmel tartott sajtótájékoztatót tegnap Havas András.
A fejlesztési ügyekért felelős alpolgármester kijelentette, a megkezdett beruházásokat befejezik, de azért, hogy megvalósulhassanak, számos intézkedésre, válságmenedzselésre volt szükség.

– Két olyan beruházás van, amelyeknél azonnali „tűzoltás" volt indokolt – mondta Havas András. – Amennyiben nem lépünk, akkor veszélybe került volna két uniós támogatottságú projekt. Az egyik a turisztikai központ, amely csak szerződésmódosítást követően – az átadási határidő október 31-re való átütemezésével – tudott úgy-ahogy befejeződni. A másik pedig maga a Deák tér programja, amelynek kivitelezési határideje október 31. volt. Mindenki láthatja a téren és a környékén lévő állapotokat, szó sincs arról, hogy befejeződnének a munkálatok akár csak a közeljövőben. Ebben az esetben is soron kívüli tárgyalásokra volt szükség a támogató hatóság (VÁTI) képviselőjével, hogy egy olyan módosítási csomag legyen összeállítható, amellyel esélyt adunk arra, hogy befejezhessük a beruházást és ne vesszen el a támogatás.

Problémás beruházásként említette az alpolgármester a Deák tér és az Ágfalva közötti kerékpárút építését is, mert még mindig nem tisztázott néhány olyan ingatlan tulajdonjoga, amelyen keresztül halad az út, annak ellenére, hogy Sopron kivételes és egyedi lehetőséget kapott, hogy ne a beruházás kezdetére, hanem a végére tisztázza az említett kérdést. Sikerült elérni, hogy a következő év közepére módosítsák a határidőt. Baj van a kéregvasút tanulmánytervére kiírt közbeszerzési pályázattal is, amelyre ugyancsak uniós támogatást kapott a város. A nyáron volt ugyan egy közbeszerzési pályázat, de meghiúsult. Most egy újabb kerül kiírásra.
– A csatornázási és szennyvíztisztítási program csatornázási részének szerződés szerinti végső időpontja december 31. – folytatta Havas András. – Erre is – mint minden uniós programra – igaz, hogy a szerződés lejártát követően legkésőbb egy hónappal be kell fejezni a szerződés módosítását. Márpedig a szerződést módosítani kell, mert számos, menet közbeni problémára nem reagáltak időben, nem hozták meg a szükséges döntéseket.

A tájékoztatón szó esett még a Széchenyi-gimnázium felújításáról, amelynek határideje 2007. szeptember elseje. Amennyiben erre az időpontra készül el, akkor a tanítást nem lehet elkezdeni a tanév első napján, vagyis itt is intézkedésre lesz szükség.

Az előző városvezetés az utolsó pillanatban vásárolt meg egy épületet a tűzoltóság számára, annak ellenére, hogy a jelenlegit ideiglenes védelem alá helyezték, tehát belátható időn belül nem értékesíthető, pedig ez biztosította volna a forrást a tűzoltóság átköltöztetéséhez a Győri útra. Csúszik a határideje a Petőfi téri mélygarázsnak is, amelynek a beruházója a Soproni Vagyonkezelő Holding Zrt. Igen nagy gondot lát a városvezetés a Lövér körút 33. szám alatti Fészek Kft. beruházásával kapcsolatban is. Egyrészt sikertelen volt a volt apartmanház lakásainak az értékesítése, másrészt pedig teljesen ismeretlen és előkészítetlen az a fejlesztési program, amelynek során új lakásokat építene a holding – zárta Havas András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladják a Hotel Marónit

A Hunguest Hotels Zrt. előrehaladott tárgyalásokat folytat a soproni Hotel Maróni értékesítéséről. A szálloda értékét több százmillió forintra becsülik. Dr. Havasi József, a Hunguest Hotels Zrt. vezető jogtanácsosa érdeklődésünkre annyit közölt, valóban előrehaladott tárgyalásokat folytatnak, s megállapodás esetén sor kerülhet – akár már az év végén – a tulajdonosváltásra. Tovább olvasom