Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Válságadó: A Sopron Bank Burgenland 800 ezer eurót fizet

A burgenlandi befektetők közül egyedül a Sopron Bank Burgenland-ot érinti a válságadó. Mintegy 800 ezer eurót fizetnek be a magyar költségvetésbe.

A burgenland.orf.at "Tüntetnek az új magyar adó ellen" címmel megjelent írása szerint a Magyarországon bevezetett válságadó a burgenlandi befektetők döntő többségét nem érinti. Ezek ugyanis túl kicsik, vagy olyan iparágakban tevékenykednek, amelyekben nem kell válságadót fizetni.

Az egyetlen jelentős céget, a Sopron Bank Burgenlandot viszont érinti az intézkedés.

Gerhard Nyul, a bank ügyvezető igazgatója a portálnak kifejtette, a nyereségük egyharmadát kell befizetniük a magyar államkasszába.

A tavaly 2,5 millió euró nyereséget elért, 19 fiókot működtető és 185 alkalmazottat foglalkoztató  pénzintézet esetében ez mintegy 800 ezer eurót jelent.

Az ügyvezető igazgató megjegyezte, a magyar bankadó tízszer olyan magas, mint Ausztriában.

Olvasóink írták

 • 9. norbi29 2011. január 13. 00:19
  „Helyes
  összes multit megadóztatnám
  amikor ide jöttek és kapták a nagy kedvezményeket akkor nem kiabáltak hogy ez nekünk nem kell.

  ráadásul az összes jött volna engedmény nélkül is

  hajrá ne csak mi igyuk a levét

  ps nem beszélve arról hogy az összes amerikait akiknek ez az egész válság köszönhető még jobban megadóztatnám”
 • 8. szintenerintett 2011. január 13. 00:04
  „Micsoda blődségeket beszélnek itt egyesek!Szörnyű!
  Egyesek azt írják, hogy nem volt kötelező felvenni 4800 milliárd forint hitelt, ugyanakkor a bankok szerepének fontosságáról írnak. Kedves, egyes(ek), ha a "nem kötelező" hiteleket, nem venné fel senki, akkor a bankok mégis mire lennének jók, milyen elengedhetetlen szerepet töltenének be?
  Egyébként, ha olyan nagy a válság, akkor hogyan tudtak 2,5 millió eurós nyereséget elérni?
  A Sopronbankkal kötött szerződésünket a bank az aláírás után két hónappal már módosította; azóta többször is. A "válság" miatt növelték az akármilyen díjakat, kamatokat. Csak havi kezelési költség címén (nem kamat!, nem törlesztőrészlet!) havonta több mint tízezer Ft-ot számláznak ki a hitelünk után. Mégis, mit kell ennyi pénzért kezelni azon, hogy havonta kapunk egy számlakivonatot? Na, ez a tolvajlás!”
 • 7. TancsKaszabell 2011. január 12. 21:58
  „Micsoda blődségeket beszélnek itt egyesek!Szörnyű!
  A banki szolgáltatásokat nem kötelező igénybe venni.Mint ahogy azt a 4800 milliárd forint hitelt sem volt kötelező felvenni a Svájci bankoktól!
  De nem is folytatom mert akik ilyen butaságokat beszélnek nincsen fogalmuk a gazdasági életről és abban a bankok elengedhetetlen szerepéről.

  Remélem,nem fognak kihátrálni ebből az országból mert ilyen patzer kormánya van.Ez még nem biztos hiszen ez a kormány már prolongálta ugyanezt a "tolvajlást" mert ez az(!!) további két évre!!”
 • 6. egysoproni_ 2011. január 12. 16:46
  „4. CsabaKiraly!
  Neharagudj, hogy megkérdezem, de Te melyik üzletben vagy üzlethálózat boltjában vásárolsz? Külföldi multinál? Vagy tán csak magyar tulajdonossal rendelkező cégeknél költöd el a pénzed? No, mert ugyebár azért Sopronban is akad magyar üzletlánc. Co-op, REAL, CBA, iNTERFRUCT,... tESSÉK LEHET VÁLOGATNI ÉS LEHET TENNI A MULTIK ELLEN! Viszont a multinál is lehet magyar termékeket vásárolni ha kicsit jobban odafigyelsz és azzal már a magyar termelőket is támogatod.”
 • 5. Kukac40 2011. január 12. 10:00
  „Ez más országban is van, miért olyan nagy szám ez? Azért mert nálunk magasabb a díja? A frankot a bankok ajánlották a hitelesek töbségének, mikor már nem volt elég új ügyfél, felemelték a frank árfolyamát. A valutát akkor, azon az árfolyamon váltotta át a bank, most csak a különbözetből bőségesen meg van a hasznuk. Had fizessenek. Majd ha a magyar melós fizetése is olyan arányban lesz a lakások árával mint az EU-ban, akkor itt sem lesz ennyi bedölt hitel.”
 • 4. CsabaKiraly 2011. január 12. 09:50
  „Vegre, fizessek is amit tolunk csikartak ki. Jogos az ado. En ratennek meg 10%-ot minden kulfoldi cegnek. Tesco meg a tobbi szemet uzletek. Ujra kellene inditani a "honi-poszto" cimket. CSAK MAGYAR ARUT vegyunk !!”
 • 3. egysoproni_ 2011. január 11. 21:14
  „2. Csetneky!
  Azért mert idejött már az haszon! Embereket foglalkoztat és utánnak adót és járulékokat fizet! fiókokat nyit ezzel együtt téglát, cementet, stb... vásárol amit nem feltétlenűl külföldről fog behozni. A válságadó miatt emelkednek hamarosan a banki díjak is! (számlavezetés, pénzfelvét díja stb...) A válságadó hírére az Erste Bank tavaly augusztusban már emelt 4.5%-ot...”
 • 2. Csetneky 2011. január 11. 20:09
  „Fizessenek bátran! Legalább van valami haszon abból, hogy idejöttek.”
 • 1. szilver 2011. január 11. 17:58
  „Csak így tovább!Itt a haszon is tízszerese az Osztrákénak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

314 millió forintból: Utak újulnak meg Sopronban

800 méteren új utak épülnek, több mint 800 méteren felújítják az utakat, és 440 méteres kerékpárutat… Tovább olvasom