Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

Valódi mágusok és pénzéhes csalók

Egyre gyakoribb jelenség napjainkban, hogy jósok és gyógyítók hirdetik képességeiket. Azután, hogy a Soproni Rendőrkapitánysághoz feljelentés érkezett egy jósnő ellen, egyértelmű: nem árt vigyázni ezekkel a hirdetésekkel.


˝Jártam Indiában, Kínában és Tibetben. A legtöbbet mégis felsőbb intelligenciáktól tanultam, akik segítenek nekem a mai napi˝" – áll a bemutatkozás egy magát spirituális mesterként, tisztánlátóként és gyógyítóként meghatározó nő szórólapján. A reklámanyag Sopron több ezer postaládájába eljutott. A jelenség nem egyedi, a hasonló hirdetések minden felületen elszaporodtak. A különleges képességekkel bírók között azonban megtalálhatóak a csupán gyors meggazdagodást kereső csalók is.

Múlt héten számoltunk be egy jósnőről, aki százezer forintot csalt ki hiszékeny ügyfelétől. Az áldozat egy újsághirdetésben bukkant a jósnőre, aki azonban nem segített, sőt, megkárosította a 49 éves asszonyt. A Soproni Rendőrkapitányság csalás bűntette miatt indított eljárást.

Vitathatatlan, hogy napjainkban egyre többen kerülnek nehéz anyagi helyzetbe, és sokan közülük minden lehetséges módon keresik a megoldást. A kétségbeesett emberek azonban könnyen a hiszékenység vámszedőinek áldozataivá válhatnak.

Előfordulhat, hogy nem segítség érkezik a választ ígérő jóstól. Fotó: Illusztráció
Előfordulhat, hogy nem segítség érkezik a választ ígérő jóstól. Fotó: Illusztráció

˝Furcsának és ízléstelennek találom azt, hogy valaki úgy tünteti fel a jósi foglalkozására utaló címét, mint ahogy más a mérnöki, a doktori vagy az autószerelő megnevezést használja. Azok, akik utóbbiakat jelölik meg kenyérkereső mesterségükként, garanciát és személyes felelősséget is vállalnak arra, hogy aki a szolgáltatásukat és munkájukat igénybe veszi, ezt ellenőrizhetően használhatja is valamire˝ – fogalmazta meg kétségeit Kozma Szilárd asztrológus, aki másfél évtizedes személyes tapasztalatait is megosztotta.

˝Azok a személyek keresik a jósokat, akik szeretnék elhárítani az emberi sorsunkból adódó, türelmünket és az áldozatkészségünket próbára tevő, figyelmet, erőfeszítést és kitartást igénylő nehézségeket, illetve a döntésekkel járó személyi felelősségeket. Ennek pszichológiája nem annyira a könnyen elérhető boldogságba vetett remény, hanem az, hogy az illetőknek nem kell különösebb erőfeszítést tenniük az egészségük és a boldogságuk megszerzésének érdekében.˝ 

Olvasóink írták

 • 5. helyes 2010. március 10. 14:18
  „Csatlakozom az első hozzászólóhoz! Nagy kár, hogy egy újságcikkben sem törekszenek az objektivitásra és csaló színében tüntetnek fel olyanokat is, aki közel sem az! Utánajárt az újságíró a cikk elején támadott szórólapon említetteknek? Felkereste a szórólap terjesztőjét, mielőtt a kényelmes forgószékéből alaptalan állításokkal butítja az olvasókat? Miért említi egy cikkben a másik emberhez fűződő rendőrségi esettel? Vagy ez nem csalás? Ja? Írogatni bármit lehet?
  Én személy szerint az idézett szórólap alapján jutottam el ahhoz a hölgyhöz, aki megtisztelte a soproniakat segítő szórólapjával, és aki életemben először, hiábavaló orvoshoz járások után végre tökéletesen diagnosztizálta egészségi problémámat és érezhetően hatékonyan végre elkezdte a gyógyításomat. Nem minden reménytelen ugyanis, ami gyógyszerekkel nem kezelhető, vagy műszerekkel nem diagnosztizálható. A részemről a jövőben is igénybe veszem a gyógyító tevékeységét, és örömmel élem az életem. Minden hívőt és szkeptikust arra buzdítok, hogy menjen el hozzá és ítélkezzen utána!”
 • 4. k.gergely 2010. március 10. 12:43
  „Amíg valaki egészséges könnyen ítélkezik. De mi van ha az orvosok nem tudnak segíteni?
  Én agyi daganattal jártam egyik orvostól a másikig. Telt az idő egyre rosszabbul voltam.
  Az Ursinyi Julianna kezelései által már jól vagyok. A daganat eltűnt. A CT szerint is.
  Szomorú hogy pont azt ítélik el aki valóban segít.”
 • 3. Agent 2010. március 09. 14:14
  „Adott, hogy vannak nagyon nagy számban a hülyék/tudatlanok, illetve velük arányosan nagy számban az őket anyagilag kihasználók (asztrológus, jós, varázsvesszős, porszívóügynök, csodapaplanos, kihagyhatatlanajánlatos, csakmoscsakönnek, részletreis), mivel a hülyeség alanyi jog, nem érdemes nekiállni csodálkozni, hogy komplett iparág épül az ő vásárlóerejükre.”
 • 2. miracle 2010. március 08. 20:57
  „Na, pont egy asztrológus akarja megmondani a tutit...”
 • 1. Csetneky 2010. március 08. 10:33
  „Aki ilyenek hisz és még pénzt is képes adni, az bármire képes és megérdemli a sorsát. Bár ebben az országban, ahol egymás után kétszer (2002,2006) lehetett hazudozással választást nyerni, arathantak az ilyen csalók.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekkorától a közösségért dolgozik

Istvánffy Miklósnét szinte mindenki ismeri Fertőszentmiklóson. Neki köszönhető, hogy ilyen aktív… Tovább olvasom