Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Vállalkozók háza felépítését tervezik

Vállalkozók házát, hűtőraktár létrehozását és egy 15 km-es út építését tűzte ki célul a Sopron Délkeleti Ipari Park.

Kiss Ferenc
Vállalkozók házát, hűtőraktár létrehozását és mintegy 15 kilométeres út megépítését tűzte ki célul fejlesztésként a Sopron Délkeleti Ipari Park. A finanszírozást nagyrészt a tavasszal megjelenő pályázatok pénzügyi forrásaitól várják.

Ugrásra készen tavaszra

– Úgy tudjuk, tavasszal kiírják azokat a hazai és uniós pályázatokat, amelyek az ipari zónák, ipari parkok fejlesztését célozzák – mondta terveikkel kapcsolatosan Kiss Ferenc, a Sopron Délkeleti Ipari Park egyik ügyvezetője.

– Elképzeléseinket adottságainkkal összhangban fogalmaztuk meg: ipari parkunk beépítésre alkalmas területekkel rendelkezik, biztosítható a jó közúti-vasúti megközelítés, s a befektető cégek részére teljes infrastrukturális fejlesztés valósítható meg. Ezen túlmenően uniós jogszabályokat is figyelembe vettünk, amikor összeállítottuk megvalósításra váró terveinket. Reméljük, a tavasszal kiírandó forrásokra sikerrel pályázunk, s komplex módon bővülő ipari park segítheti Sopron gazdasági életének élénkítését.

Lakóövezetből az ipari parkba

A Sopron Délkeleti Ipari Park 2005-ben kapta meg az ipari park címet. Ezúttal a régiófejlesztési ipari park címre pályáznak.

Uniós jogszabály szól arról, hogy a lakóövezetekből ki kell telepíteni azokat az eddig garázsokban, sufnikban végzett ipari jellegű tevékenységeket, amelyek zavaró hanghatással, illetve környezetükben kellemetlen szaggal járnak együtt. – Sopronban erre a problémára kínál megoldást a délkeleti ipari parkban megvalósítandó „Vállalkozók háza", amely a tervek szerint ezer négyzetméteres alapterületű, de igény szerint tovább bővíthető épület lesz – folytatta Kiss Ferenc.

– A Vállalkozók házában különböző nagyságú – ötventől maximum háromszáz négyzetméteresig – műhelyeket alakítunk ki, ahol folytathatják munkájukat az eddig lakóövezetekben működő kisvállalkozások.

Kistérségi fejlesztés a cél

– Szándékaink szerint a Sopron Délkeleti Ipari Park vállalkozásainak, épületeinek fűtését és meleg vizét a Hőközpont utcából kiépítendő, 2,5 kilométeres kisegítő távvezetékkel fogjuk biztosítani – tette hozzá az ügyvezető. – Terveink között hűtőház, valamint az ipari park környezetében tizenöt kilométer hosszú, közművel ellátott út létrehozása is szerepel. Az ipari park nyújtotta komplex szolgáltatás elősegíti a versenyképes ipari termelés és a határon be-ki lépő közúti-vasúti szállítmányozás hatékony fogadását, küldését. Integrátori szerepkörünk mellett – Ács Sándor, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese indítványára; 16 alapító taggal, közte a Nyugat-Magyarországi Egyetemmel és az önkormányzati többségi tulajdonban lévő holdinggal – létrehoztuk a Sopron Régió Logisztikai Klasztert.

Célunk, hogy gazdaságfejlesztő szolgáltatóhálózattá váljunk; hazai és külföldi üzleti partnereink számát bővítsük, s fokozzuk a térségi vállalkozások innovációs tevékenységét. Reméljük, munkánk eredménye után elnyerhetjük – Sopron–Fertőd kistérség vonatkozásában – a kistérségi régiófejlesztési ipari park címet, amely közösségi erejével pluszlehetőségeket élvez az uniós és a hazai pályázatokon.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Határátkelők egy kézben

Központi irányítás alá kerültek az év elejétől a soproni közúti és vasúti, a kópházi, a fertődi közúti és vasúti, a fertőszentmiklósi vasúti és légi, a fertőrákosi vízi, valamint a zsirai határátkelők. A Győri Határőr Igazgatóságon megtudtuk, az átszervezést a közelgő schengeni övezethez való csatlakozás indokolta. Ennek értelmében a térségünkben működő három határrendészeti kirendeltségből egy maradt meg. Tovább olvasom