Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Valétálás Sopron: fáklyás menettel búcsúztak el a hallgatók a Hűség városától - képriport

Selmeci dalokat énekelve búcsúztak el az egyetemtől és a várostól a végzős hallgatók Sopronban szombat este. Képriport.


Valétálás Sopron: fáklyás menettel búcsúztak el a hallgatók a Hűség városától - képek: Magasi Dávid

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. Cloeon_dipterum 2012. június 06. 20:47
  „33. Sopisok 2012.05.08. 08:16
  Műveltséged átlagon aluli. Erre nem lennék büszke a helyedben.”
 • 35. imo1030 2012. május 12. 15:01
  „Erdőmérnök=mérnök!
  3 félév matek, 3 félév kémia, 3 félév géptan, 3 félév geodézia, 2 félév mechanika, 2 félév útépítéstan 2 félév fizika
  72 kredit kötelező mérnöki tárgy szerintem mérnökké teszi az embert!”
 • 34. 1-2soproni 2012. május 10. 12:15
  „Sopisok,
  végzettséged=nem tudom mi...”
 • 33. Sopisok 2012. május 08. 08:16
  „gépészmérnök=mérnök, villamosmérnök=mérnök, építészmérnök=mérnök, épületgépész=mérnök, erdőmérnök=nem mérnök, természetvédelmi mérnök=nem mérnök, környezettan=nem tudom mi...
  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem=egyetem
  Pécsi Tudományegyetem=egyetem
  Eötvös Loránd Tudományegyetem=egyetem ....
  Nyugat-magyarországi Egyetem=nem tudom mi.....”
 • 32. hejhaj 2012. május 07. 23:13
  „ekkenekepen!29.
  "... totális zavar", amit összehordasz, mintha valamelyik kocsmai asztalra könyökölve részegen rónád kusza soraidat. Az általad - gyurcsányosan - "putriországnak" nevezett Hazánkkal, a patinás egyetemmel és egymással szolidáris (és ezt hiteles, hagyományos külsőségekkel is kifejező) csoportot együttesen sértegetsz.
  Mi lenne, hogyha a hallgatók helyett egy másik embercsoportot, társadalmi réteget gyaláznál, akár kora, akár etnikuma, akár nemre való stb. tekintettel?
  Csodálom, hogy a moderátor eddig elsiklott rosszindulatú, általánosító bejegyzéseid felett.”
 • 31. drbuboo 2012. május 07. 22:24
  „Néhány éve végeztem ezen az egyetemen környezetmérnökként. Sajnos vitathatatlan, hogy a mi szakunkon a műszaki felkészültség, amit kaptunk, legföljebb a középmezőnyre elegendő, de hát, minket nem is igazán műszaki szakembernek képeztek. És valóban igaz, hogy van néhány volt évfolyamtárs, aki sajnos "csak" műszakos melót végez egy multinál, de mindenkinek van állása, és a műszakban dolgozóknál jóval többen mára a szakterületük élmezőnyébe tartoznak, kiváló szakértők, kutatók, oktatók lettek. Én a nem versenyképes diplomámmal a hivatalos magyar átlagfizetésnek bő háromszorosát keresem, de nem is ez a legfontosabb. Egy tucatnál több dolgos ember munkáját egyengetem, és úgy érzem, hogy nagyon megbecsülnek engem, mert én is nagyon megbecsülöm őket az összes hibájukkal együtt.

  Sok vidámság, és valóban egyeseknek néha mértéktelen italozás is hozzátartozott ezeknek az egyenruháknak a viseléséhez, de azok közül, akiket én ismerek, mindenki emberségből tanult a legtöbbet a selmeci hagyományokörből. Bár a kívülálló sokszor tényleg csak egy slendrián seregnek láthatja a soproni (miskolci, dunaújvárosi, akárhová való) egyetemistákat, a legtöbben, akik ebben részt vettek, mégiscsak kaptak valamit ettől az egyetemtől, amit ma már csak kevés helyen tanulhat meg az ember.

  Bárki elé kiállok, és elmondom neki, hogyan neveltek minket jóra az elődeink, és hogyan neveltük mi jóra a saját balekjainkat, anélkül, hogy egyetlenegyszer mondtunk volna nekik olyat, hogy "márpedig akkor is iszol, ha nem akarsz"...

  Sok sajnálatraméltó hozzászólást olvastam itt, úgy tűnik leginkább olyan emberektől, akik semmit nem tudnak arról, hogy mit jelentenek ezek a szabályok és jelképek, és legföljebb kívülről irigykedhetnének, hogy kimaradtak belőle, ha kicsit is értenék, hogy mennyi mindent kaphatnának ezen az egyetemen, természetesen a tananyagon jóval túl.

  Jó szerencsét, üdv az erdésznek, lfs és pénzt a fásnak!”
 • 30. 1-2soproni 2012. május 07. 16:57
  „ekkenekepen!
  Műszaki végzettségedet nevezzük nevén, vívezetékszerelő segéd... :)”
 • 29. ekkenekepen 2012. május 07. 15:16
  „20. Sopisok 2012.05.07. 07:56
  tudod a maguk eszével képtelenek felfogni, hogy vajon mirefel oltja le a semmi fejüket valaki műszaki végzettséggel, és hogy képes valaki ilyen végzettséget szerezni, nyilván azt hiszik, hogy ehhez minimum más képességű embernek kell születni, hogy olyan reál szintű tárgyakat végezzen el valaki amik ilyen szakon vannak.
  De ezeknek a szintjéről érthető is a totális zavar.

  21. Tündenéne 2012.05.07. 09:21
  Tündikém, magyarul oltogassál, úgy is prímán megértem a csendet, nem kell felvágni a semmi latintudásoddal, tudod annak a nyelvnek már nincs piacképes szerepe, pont úgy ahogy a diplomás favágó papírodnak se. Vagy bánom is én, hogy midnek.”
 • 28. Tündenéne 2012. május 07. 14:33
  „25. Ovinkor 2012.05.07. 11:24

  Nyilván nem ismerem én sem a több ezer egyetemistát és azok viselkedését, de amit említesz, az egyetlen példa, én meg legalább százat tudnék ellene hozni. Természetesen (és sajnos) mindig is voltak, és lesznek is renitensek ilyen értelemben is, de ez nem újdonság, viszont emiatt kár általánosítani és elítélni. Én mindenképpen javaslom, hogy ha módodban áll, látogass meg egy hagyományos eseményt, akár egy szakestet, akár mást :) az az igazság, hogy az egy dolog, hogy mondjuk egy ilyenen az ember alkoholt fogyaszt (de mondom, nem muszáj!), más kérdés, hogy az egyik célja anno az ilyen rendezvényeknek kifejezetten az is volt, hogy ez is kulturáltan történjen, mértékkel, és ne történjen se rendbontás, se fizetés nélkül távozás, stb.”
 • 27. soproni 2012. május 07. 14:03
  „Tisztelt moderátor! Ön szerint nem sértő "ekkenekepen " primitív hozzászólása? Biztos,hogy volt előzetes moderáláson?”
 • 26. soproni 2012. május 07. 14:00
  „20. Sopisok.Csak nem magadat véded?”
 • 25. Ovinkor 2012. május 07. 11:24
  „23. Tündenéne 2012.05.07. 10:57
  Unokahúgom szerint már a gólyatáborban üvöltözött vele néhány felsőéves, ha nem ivott, s megalázó feladatokra kényszerítették őket.

  Amikor szeptember elején megtörténik a kocsihúzás, a felsőévesek - akik a kocsin ülnek - egytől egyig saturészegek.”
 • 24. Csetneky 2012. május 07. 11:18
  „Aki kocsmában látja az egyetemistákat, nyilván maga is kocsmába jár, különben nem látná. Ja, neki szabad, értem. Szánalmas!:)”
 • 23. Tündenéne 2012. május 07. 10:57
  „22. Ovinkor 2012.05.07. 10:34

  Úgy tűnik, nem ismered ezeket a hagyományokat, mert ha úgy lenne, tudnád, hogy egyáltalán nem kötelezőek, és alkoholizálni sem az, viszont biztos alapot, az indulóknak megbízható kapcsolatot ad a tanulmányaikban és az életben általában is tapasztaltabb felsőbbévesekhez, örök életű barátságok születnek a segítségével, sőt, rengeteg házasság is itt alapozódik meg. Képmutatásról, ráerőszakolásról szó sincs.”
 • 22. Ovinkor 2012. május 07. 10:34
  „Sok sikert kívánok a végzősöknek!

  Bár a kritikák túlzóak, azért abban szerintem is van valami, hogy a nagybetűs Hagyomány rigorózus bevésése a hallgatókba erősen életidegen és hamis. Nekem mindig az az érzésem, hogy az "erdészek" és részben a "fások" egy nagyon zárt szektában élik le a hallgatói éveiket, s a később rájuk zúduló valóság igen nagy sokként éri őket. Több ilyen példát láttam már. De ez más szakokon is előfordul.

  Viszont ezek a Waldenek - szerintem - pl. kocsmába nem valók. Lehet, hogy a néhány fős selmeci főiskola zömmel német hallgatói ezzel különböztették meg magukat Selmecbánya polgáraitól, de én jobban örülnék, ha a hagyomány ne ilyen képmutató módon, kötelező jelleggel érvényesülne, s ne kocsmában ülő egyetemistákon látnám a Waldeneket. Azt sem tartom jónak, hogy sokakra ráerőszakolják a hagyománynak álcázott italozást, szittya szellemet és szervilizmust, a kimaradókat lényegében kirekesztik, s mindenkit a magyarosch akolmeleghez szoktatnak.”
 • 21. Tündenéne 2012. május 07. 09:21
  „Üdv az erdésznek! Az olyanoknak meg, mint ekkenekepen: silentium!”
 • 20. Sopisok 2012. május 07. 07:56
  „Nem értem, ha mondd valaki egy épkézláb kritikát, abszolút nem bántásból, ami teljesen igaz, és sajnos helytálló, akkor miért az értelmi képességeit kezdi el megkérdőjelezni, egy gyenge erdészeti egyetemet végzett valaki, aki mint már említettem, becsapja magát, mert elhiszi, hogy ilyen diplomával ő is értelmiségi.”
 • 19. Cloeon_dipterum 2012. május 06. 21:32
  „A hamis prófétáknak:
  Minden hozzászólásotokkal egyre mélyebbre ássátok magatokat.
  Igazmondónak tettetni magatokat írás- és társalgási készség hiányában értelmetlen.
  Nem dicsőség továbbá a haza és nemzettársaitok alaptalan rágalmazása, miképpen ti még az általatok kifogásolt emberek értelmi képességeit sem éritek el. Győrben a ballagó diákok, tanáraik, szüleik sem a himnuszt, sem a szózatot nem voltak hajlandóak dúdolni, míg a soproni valétáláson méltóképpen hangzott a nemzet hitvilága.
  Bizony hiányolnátok, ha nem lenne hús az asztalotokon vagy bútor, tűzifa a házatoknál, eladó a boltban, óvónő a bölcsödében, aki a bejárati ajtótokat elkészíti, vagy aki életét adja az országért, a földért, ami az élelmed adja. Ahogy Hofi is mondta, először az agyat kell sebességbe kapcsolni, aztán a szájat működésbe hozni.
  Mi, mérnökök szolgáljuk továbbra is örök értékeinket!
  Jó Szerencsét! Üdv az erdésznek!”
 • 18. Sopisok 2012. május 06. 18:55
  „Sajnos teljesen igaza van ekkenekepen-nek, még ha kicsit sértő hangnemben is írta le. A diplomák elvesztik teljesen az értéküket a túlképzés miatt.
  Nem kell minden embernek diplomásnak lenni, főleg nem az olyan értelmi képességekkel bíroknak, akiket csak a fejkvóta miatt végignyom az iskolavezetése valamilyen gyenge szakon, holott még szakmunkásként is csak középszerű szintet ütne meg.
  Inkább legyen egy jó esztergályos, vagy akármi, jó fizetéssel, mint egy önmagának is hazudó diplomával rendelkező, sosem volt értelmiségi, aki nem tud elhelyezkedni!”
 • 17. 1-2soproni 2012. május 06. 18:08
  „Kedves ekkenekepen!
  Savanyú a narancs a szegényes igénytelen életed miatt és ha másnak 1 kiscsit is jobb mint neked akkor hisztizel mint egy 5 éves lány... Ülj a sötét szobában a 12 órás műszakod után és szidd az életet, meg mindenkit akinek több esze van mint neked! (hozzászólásodat nézve sok ilyen él itt) Az általad "putri országnak" nevezett valami, az én hazám is, és ha nem tetszik húzz el a francba nagyon gyorsan máshol hőbörögni!!
  Jó szerencsét, üdv az erdésznek!”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 84-es főúton Kópházánál

Nem sokkal fél 11 előtt baleset történt Kópházánál a 84-es főúton. Jelenleg félpályás útzár mellett… Tovább olvasom