Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Valétálás Sopron: fáklyás menettel búcsúztak el a hallgatók a Hűség városától

Százötvenöt egyetemista búcsúzott szombaton este az alma matertől. Hagyományos fáklyás felvonulásuk, a szalamander a Fő térig "kúszott", ahol elköszöntek a várostól is.

Az erdőmérnöki kar 81 hallgatója, 43-an a faipari mérnöki karról és a közgazdaság-tudományi kar 31 diákja valétált szombat este Sopronban. A Nyugat-magyarországi Egyetemen  ez a három kar követi ma is a selme

ci hagyományokat, melyek közül talán a legszebb a ballagás, azaz a valétálás. Az főépület előtt fáklyákkal és bányászlámpákkal sorakoztak a búcsúzók, köztük a valétaelnökök. 

Valétálás Sopronban - 2013. Fotó: Magasi
– Most még bizonyára furcsa, hogy szeptemberben nem ide tértek vissza. Hiányozni fog a botanikus kert illata, hiányozni fog, hogy az új környezetben nem köszönnek rátok „Jó szerencsét!"-tel, hiányozni fognak még a vizsgák előtti izgalmak is – búcsúzott dr. Jereb László dékán is a „fásoktól".

A közgazdászoknak dr. Székely Csaba, az erdészeknek dr. Lakatos Ferenc dékánok adtak még szavaikkal útravalót, dr. Faragó Sándor rektor pedig az egyetem nevében köszönt el a végzősöktől.

– Három erdőgazdasághoz adtam be a jelentkezésemet. Bármelyikhez is kerülök, egy éven át amolyan gyakornokság vár rám. Nem tartok ettől, itt, az egyetemen megkaptunk mindent ahhoz, hogy a munkánkban jól helytálljunk – mondta el a Kisalföldnek az egyik végzős hallgató, Koklács Tibor.

Társaival együtt ő is fáklyát ragadott, hogy az elsötétített városi utcákon át, a soproniak ablakba tett gyertyáinak fénye mellett a szalamanderrel a Fő térre vonuljon. – Álmaik valóra váltása következik – mondta itt a valétálóknak Fodor Tamás polgármester, s a város nevében búcsúzott: – Legyenek hűségesek!
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszabbított a soproni kórházzal a debreceni egyetem

Együttműködési szerződést hosszabbított a soproni kórház és a Debreceni Egyetem Orvos- és… Tovább olvasom