Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Választási plakátmustra Ausztriában

Óriásplakátokon és mobil hirdetőfelületeken vívnak csatát a pártok a szeptember 28-i előre hozott parlamenti választásra Ausztriában. De ki mit ígér? Ön kinek dőlne be?
Nincs hiány odamondogatásban a tévévitákban az osztrák előre hozott parlamenti választások előtt. A kormánykoalíció még júliusban bomlott fel, miután a feketék (ÖVP) és a vörösek (SPÖ) számos kérdésben nem tudtak egymással dűlőre jutni. A feloszlás neuralgikus pontja volt a nyugdíjkérdés, de a vörösök által beígért tandíjmentesség is tovább szította a kenyértöréshez vezető feszültséget. Rajtuk kívül egyébként a parlamentben vannak/voltak még a zöldek (Grünen), a nacionalista Jörg Haider nevével fémjelzett narancssárga párt (BZÖ) és a kékek, azaz a szabadságpárt (FPÖ).

Önt melyik irritálja? És ki lenne a kedvenc? Több képért kattintson!


A régiek mellett ezúttal öt új szervezet is teljesítette a nevezési feltételeket. Ezek a Liberális Fórum, a Liste Dinghauser, az Osztrák Kommunista Párt, a Keresztények és a RettÖ (Mentsük meg Ausztriát).
A kampány tehát már megkezdődött, és ezt az is látja aki elvből nem néz tévét, az utcákon ugyanis egymást érik a – Magyarországhoz hasonlóan itt-ott megszaggatott, felrugdosott – plakátok.

Faymann, az SPÖ jelöltje. Jobbra?
Faymann, az SPÖ jelöltje. Jobbra át?


Ígéretek minden mennyiségben a parlamenti székekért. A SPÖ ezúttal a szociális témákra, az áremelkedéssel szembeni intézkedésekre helyezi a hangsúlyt, míg az ÖVP a migrációs politika szigorítását tűzi zászlajára.

Olvasóink írták

 • 9. /joco1 2008. augusztus 29. 16:11
  „"FREDDY/S": a legnagyobb mértékben igazat szoltál.de azt ugye megengeded, hogy a Te értelmezésedet más esetleg értelmezve véleményezze illetve véleményezve értelemezze? mely következtetései nem kötelezöek sem rád sem másra.Tudod ha "kötelezzö" lenne más véleményének/érveinek elfogadása akkor már valamelyik -már kiprobált- diktaturában lennénk.”
 • 8. FREDDY/S 2008. augusztus 28. 19:09
  „"joco" de az is igaz, hogy más helyettem ne mondja meg, mit hogyan kell értelmezni, véleményezni, nemde...”
 • 7. joco 2008. augusztus 28. 18:58
  „"FREDDY" de forditva is igaz" téves véleményezés az értelmezés hiányára utal"”
 • 6. FREDDY/S 2008. augusztus 28. 15:47
  „Az értelmezés hiánya téves véleményezésre utal, nemde...”
 • 5. csocso 2008. augusztus 28. 09:26
  „Hát ha valaki csak azért ül a gép előtt, hogy nyomogassa a gombokat... Látom vannak, akik írni tudnak (bocs, ismerik a betűket), de olvasni nem. Itt most az osztrák plakátokról és ausztriai helyzetről van szó. Ha valakit nem érdekel, mi történik a szomszédban vagy mások hogy csinálják, legalább kussoljon.”
 • 4. FREDDY/S 2008. augusztus 28. 04:40
  „Ez a sok plakát is a hajléktalanok helyzetét rontja, nemde...”
 • 3. /joco1 2008. augusztus 27. 21:15
  „1-es és 2-es az állitásotok alapján az osztrák pártok is a "szoc."kormányzat érdekében "plakátonak" ott kint, tudodjátok Ausztriában "?Jol vagytok? vagy már csak eleve igy jöttetek a világra?Mégegysszer:FIUK/LÁNYOK ITT az osztrák plakátháborul van szo.Értitek? nem hát.”
 • 2. "?????" 2008. augusztus 27. 17:00
  „Aranyos cikk. Jól fizet az MSZP ?”
 • 1. Cady 2008. augusztus 27. 15:45
  „Olyannak biztosan nem, akinek a nevében a szocialista szó szerepel. Lásd MSZMP, Német Nemzeti Szocialista Párt, MSZP, stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előtérbe kerül a gépi szüret

Sopron - A bonyolult adminisztráció miatt egyre nehezebb szüretelő brigádokat találni. A Soproni… Tovább olvasom