Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Választás 2014: Gőbl Gábor ismertette a Jobbik gazdasági programját

A Jobbik, kormányra kerülése esetén visszaszorítaná a korrupciót, az offshore hátterű cégeket, valamint csökkentené az áfát - fogalmazott Gőbl Gábor a párt soproni jelöltje.

Sajtótájékoztatón ismertette pénteken Gőbl Gábor, a Jobbik soproni képviselő jelöltje a párt gazdasági programját.

- Megszüntetnénk az offshore hátterű cégek olyan jellegű tevékenységét, amely során jelentős pénzek kerülnek ki a pályázati rendszerből - kezdte Gőbl Gábor. - A számítások szerint huszonegymilliárd forint tűnik el az uniós pályázatok során. Ezzel együtt visszaszorítanánk a korrupciót. A becslések 3-700 milliárd forintra teszik ennek az összegét. Amennyiben ezt megfelezzük, akkor is mintegy 400 milliárd forint maradna az állami költségvetésben.

A 20-22 ezermilliárd forintos államadósság mértéke kezelhetetlen. Csak a kamatokra éves szinten 1200 milliárdot kell kifizetni. Összehasonlításul, ennyit költenek az egészségügyre és a honvédelemre összesen. Tárgyalni kell az adósságról, ezt tette korábban Lengyelország, vagy Bulgária. Olyan erős sosem lesz a magyar gazdaság, hogy ezt a tömérdek pénzt visszafizesse.

Gőbl Gábor kifejtette, a tőkeigényes beruházások finanszírozására, mint például a feldolgozóipar fejlesztése állami tőkealapot hoznának létre. A hozam magasabb lenne, mint a bankok esetében, azaz az állampolgárok eldönthetik, hogy hol helyezik el a megtakarításukat.

- A felzárkóztatás területén százmilliárdos nagyságrendű pénzeket fordít a kormányzat. Meg kell vizsgálni ennek a felhasználását, ugyanis nagy a gyanú, hogy nem oda kerülnek a pénzek ahova kellene - húzta alá.

- A magas áfa gondot okoz a gazdaság területén, és a visszaélések melegágya. Erre láttunk is példákat az elmúlt időszakban. Meglátásunk szerint, ezen adóforma mértékét csökkenteni kell.

A képviselő jelölt szerint ízléstelen, hogy a kampány során összemosódik a Fidesz és a kormány propagandája. Teljesen szükségtelenül költenek el milliárdokat. A Jobbik leállítaná például a budapesti Józsefvárosba tervezett holokauszt-központ kialakítását.

- A Jobbik az életet védi és azt kívánja támogatni. Ezen pénzeket pedig a gyermekkórházak támogatására is fel lehet használni - tette hozzá.

Gőbl Gábor végezetül három területet sorolt fel, ahonnan jelentős megtakarítások érhetők el. A Jobbik bevezetné a reklámadót, felszámolná a TEK-et, valamint megszüntetné azt a helyzetet, hogy a választások során kamupártok juthatnak állami forrásokhoz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a fertőparti úton: ketten megsérültek

A fertőparti úton, Hegykő és Fertőszéplak között két autó ütközött, ketten megsérültek péntek… Tovább olvasom