Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Választás 2014: adósságátvállalásért bizonyságlevél Sopronnak

Fodor Tamás soproni polgármester pénteken, a város adósságszolgálatával kapcsolatos bizonyságlevelet vett át Firtl Mátyástól.

Mint az előre jeleztük, pénteken délután Fodor Tamás Sopron polgármestere átvette Firtl Mátyástól a bizonyságlevelet. Az eseményen részt vett Simon István és Abdai Géza alpolgármester is.

A tekercset személyesen Orbán Viktor miniszterelnök írta alá.

A szövegben kifejtik: a kormány felelősen döntött akkor, amikor arról határozott, hogy átvállalja a települések hiteleit.

Korábban írtuk:

Sopron díszoklevelet adományozott Orbán Viktornak és a kormány több tagjának, amiért adósságállományának 71,3 százalékát - közel 11,5 milliárd forintot - átvállalt az állam - számoltunk be portálunkon tavaly márciusban.

Rendkívüli közgyűlésen szavazták meg a díszoklevelek adományozását 2013-ban. Fotó: kisalfold.hu archívum.
Rendkívüli közgyűlésen szavazták meg a díszoklevelek adományozását 2013-ban. Fotó: kisalfold.hu archívum.


Idő közben, azonban az is kiderült, hogy a kormány a város fennmaradt adósságát - 4 milliárd forintot - is átvállalta. Erről idén januárban döntöttek. Így jelenleg Sopronnak a folyószámlát nem tekintve, nincs hitele.

Ez ügyben új fejlemény, hogy idézzük: "Fodor Tamás soproni polgármester a péntek délutáni sajtónyilvános eseményen átveszi Firtl Mátyás országgyűlési képviselőtől a város adósságszolgálatával kapcsolatos bizonyságlevelet."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron köszöni Orbán Viktornak

Díszoklevéllel köszönte meg a soproni közgyűlés, hogy az állam 11,5 milliárd forintnyi hitelt… Tovább olvasom