Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Valami eltört - Szakadás a baloldali egységben Sopronban?

Az új baloldali kis pártok, itt Sopronban az MSZP árnyékában tevékenykednek - jelentette ki Vörös Viktor, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője.
A 2014-es őszi önkormányzati választások előtt a baloldali összefogás pártjai - Demokratikus Koalíció, Párbeszéd Magyarországért, Magyar Szocialista Párt, Együtt - közös csoportot hoztak létre a Facebookon, Csak Sopron Számít néven.

A minap Vörös Viktora PM helyi önkormányzati képviselője bejelentette a csoportbéli tevékenységét befejezi. A jövőben a saját útját járja.

Szakadás előtt a baloldali összefogás? - kérdeztük Vörös Viktortól.

- Tulajdonképpen nincs baj, sőt, azt hiszem segíteni fog rajtunk az a változás, ami most elkezdődött - kezdte a listán mandátumot szervezett politikus.

Az önkormányzati választáson megvolt az összefogás. Fotó: kisalfold.hu archívum
Az önkormányzati választáson megvolt az összefogás. Fotó: kisalfold.hu archívum


- A közelmúlt eseményei rádöbbentettek arra, hogy az új baloldali kis pártok itt Sopronban az MSZP árnyékában tevékenykednek. Az együttműködés, szakmai és politikai értelemben is hasznos, segítjük egymást a közgyűlésben is, de amiért egy listán indultunk, sokan úgy tekintenek ránk, mint valami ifjúsági tagozatra. Úgy érzem eljött az idő a változásra, új irányra van szükség.

Így folytatta: Kaptam, kaptunk elég bírálatot, amikor itt Sopronban ragaszkodtunk az összefogáshoz.

- Nem bántam meg, ami most történik az mellékhatás. Nem kritizáltuk és támadtuk egymást soha nyilvánosan, kínosan ügyeltünk arra, hogy minket ne lássanak civakodó baloldalnak. Ennek az most a böjtje, hogy nincs külön arcunk, nem ismernek minket.

- Mi pozitív üzenetekkel igyekszünk láthatóvá válni. Hetente háromszor (hétfő, csütörtök, szombat) találkozhatnak a soproniak a Párbeszéd Magyarország Párt Alapjövedelem kampányával, illetve május 29-én jön Karácsony Gergely, a PM társelnöke fórumot tartani ebben a témában - emelte ki Vörös Viktor.

- Ezen kívül több munkára sarkall minket az, ami most történik. Hiszünk a demokráciában és a piacgazdaságban, melyek alapeszméi szerint a fair verseny minden szereplőt erősít. Nem egymás ellen, hanem többnyire egy irányba, egymás mellett fogunk eredményeket elérni. Nem hagyjuk magára azokat a soproniakat, akik csalódtak a fideszes városvezetésében és nem engedik az ordas eszméket hangoztató Jobbikot sem hatalomra jutni.

Megmutatjuk a jó irányt. Ma már nem működik a régi recept: ülni a nem létező babérokon és várni, hogy majd ha megunják a soproniak a városvezetés tevékenységét, akkor jöhetünk mi. Új terv kell, és munka, munka, munka. A Párbeszéd Magyarországért ebben hisz - zárta Vörös Viktor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élettársak termesztettek vadkendert Fertőrákoson - fotó

A Fertőrákoson nevelt ültetvény 146 tő, 2,5 méter magas kendernövényből állt, amely meghaladja a… Tovább olvasom