Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Valaki megint szemetesnek használta az Ikvát

Sopron - Szeméthalom csúfítja az Ikva-patak Festő közhöz közeli részét. Nem tudni, hogy ki szórta el a hulladékot, de a vízügyi igazgatóság rövidesen takarítást végez a meder teljes hosszában.
Az utóbbi napokban valaki szeméttel szórta tele az Ikva medrét a Festő köz közelében a patak Rózsa utcai szakaszánál. Az üdítősflakonok, műanyag zacskók és más háztartási hulladék rendkívül lehangoló látványt nyújtanak.

– A közelben csatornaépítési munkálatok zajlanak, emiatt gyakran kerül építési törmelék és föld a mederbe – mondta el a Kisalföldnek Németh László, az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság hansági szakaszmérnökségének vezetőhelyettese.

Üdítősflakonok, műanyag zacskók és más háztartási hulladék csúfítja az Ikva medrét. Fotó: Magasi Dávid

– A beruházás kivitelezője azonban vállalta az általuk lerakott hulladék későbbi eltávolítását. A lakossági szemét eltávolítására egy harkai vállalkozóval kötöttünk szerződést, aki havonta két alkalommal a meder teljes hosszában végez takarítást. Tehát a most tapasztalt szemét napokon belül eltűnik.

Németh László elmondta, a meder menti fák miatt gyakran nehéz megközelíteni a patakot, ez megnehezíti a tisztántartást is. – Kérjük a lakosságot, hogy a parttól kissé távolabb és fák helyett inkább sövényt ültessenek, ezzel lehetővé téve a fű kaszálását és a medertakarítást – zárta a helyettes vezető.

Üdítősflakonok, műanyag zacskók és más háztartási hulladék csúfítja az Ikva medrét. Fotó: Magasi Dávid

Olvasóink írták

 • 20. orgona 2008. április 20. 13:00
  „Miert nem a megoldasrol vitaztok emberek?Egymast marjatok ahelyett hogy eszeteket hasznalnatok!Több szemetest kene elhelyezni varos minden reszere, ezt en is hianyolom de szemetet nem dobok el, mert engem ugy neveltek hogy megtanultam mi a szemet es hova valo!!!!”
 • 19. Lé 2008. február 22. 21:13
  „Cseter ere hokizik, hogy ide írhat. Kedvenc időtöltése. :))))
  Ha nagyon nem muszály, ne erőltesd magad vmi fúrmányos válasszal !!!”
 • 18. egyszerű 2008. február 22. 21:12
  „kedves cseter jánons!

  te vagy beteg ember vagy, vagy egy nem létetző ember nevében írsz! ha ez utóbbi igaz, akkor csupán egy lúzer vagy! egy kérdés neked?? mi a jó abban ha segget nyalsz???? talán élvezed????? ha igen, kérlek, magyarázd meg nekem, h ebben mi az élvzet! hadd (egyes szabályok szerint had) nyaljak neked csontig! sok fórumhoz írsz teljesen hülyeséget! de ha te etrtől boldog vagy! hát kit érdekel!”
 • 17. Cseter János 2008. február 22. 19:41
  „Kérlek benneteket jól nézzetek bele a fenti fotóba és remélem magatokta ismertek!”
 • 16. Ctrl 2008. február 22. 17:48
  „Képzeld el Hajni, ha Cseternek, meg a kapuvárinak kiírnám az igazi nevét! Arctalanul bátran sértegetnek embereket. Annyit azért elárulok, Freemailröl írnak. Ezt meg csak E-mail-röl lehet nyitni. Kapja a géphez!”
 • 15. olvasó* 2008. február 22. 16:58
  „Cs.János ! Ekkora barmot még nem láttam!Túl sokat néz t.v.-t ez a baja és onnan szedi ezt a sok hülyeséget!Itt most a szemétről témázgatunk.Minden ember mellé nem lehet rendőrt állítani... Itt az lenne az egyedüli megoldás,ha nem állatok módjára viselkedne az emberek többsége,hanem simán úgy ,hogy ne hozzon szégyent a legcivilizáltabb fajra!
  papesz! Ő ilyen és mindig minden hozzászólásában ugyanazt írja,csak a mondatai néha fordított sorrendben vannak. A "fehérgallérosokkal" van a legtöbb baja,még,ha tagadja is és mindenért őket okolja,legyen az bármilyen téma.”
 • 14. papesz 2008. február 22. 10:30
  „cseter jános
  mi van?mit nézzek a tv-ben?tudtommal nem rólam volt szó,hogy ki néz meg ki nem néz tv-t.de teljesen lényegtelen.ebbe az ügybe belemagyarázni a politikát szerintem értelmetlen.a másik meg az,hogy nem állhat minden ember mellé rendőr.aki akar az mindig is fog tudni szemetelni ,rongálni stb...”
 • 13. Cseter János 2008. február 22. 10:14
  „Miért lenne az rendőrellenes, aki azt követeli, hogy a rendőrök legyenek ott is ahol az állampolgároktól is elvárható? Hisz az adófizető állampolgároktól kapják a bérüket nem a politikusoktól akik parancsolonak nekik! Minden embert a rendőröket is a munkálya után lehet értékelni! Azzal, hogy a határöröket is ide sorolták csupán sürübb lett az állomány! A tények attól nem szünnek meg létezni, hogy nem vesznek tudomást róla, csupán mellébeszélnek egyesek. A rendőrök engem már hítak be tanunak! "Idézés" ha nem jelenik meg 500-5000,-Ft birság "elővezetés" klötségek km, pénz stb. Ja hogy ezen sem lehet váltioztani? A rendőri hozzáálással is baj van nem csak a valós munkamoráljukkal! És ez mint a becsületesen a hivatásuknak megfelelő munkályukat végzők rovására megy!”
 • 12. Cziráki 2008. február 22. 07:35
  „János, magát tettenérték gyorshajtáson, vagy mia az oka, hogy ennyire rendőrellenes?”
 • 11. Baradlay 2008. február 21. 19:20
  „Ez nem politika,ez egy tragedia ami ma MO-on a szemet korul forog!”
 • 10. Cseter János 2008. február 21. 18:15
  „Hogy lehetnek ennyire érthetetlenek a kedves olvasótársaim? A Politikusok, akik a rendőri vezetést a posztjukra helyezik! Ez tény.Tehát, ha arra képesek, hogy a tömegeket brutálisan szétverjék és képesek az országunk bármelyik részéről ezen részt venni akkor talán arra is hajlandól lehetnének, hogy elcsipjék a renitens szemetelőket fa tolvajokat, harang lopókat, orv halászokat, esetleg azokat a bűnözőket bis akikre ugyannparancsot kaptak, de kicsit macerás nekik a munka! Jobb a meleg autóba traffípaxolni, mint a sárba esőbe,vagy a hideg szélbe a bűnözők után kajtatni! A papesz meg nézze meg a TV-t és ott talál bőven rendőrt ott van, ahol nem kellene bőven! De ott nincs ahol az ilyen cikkek napvilágot látnak!”
 • 9. papesz 2008. február 21. 14:27
  „Cseter János!
  Mert szerinted ,ha tv-t néz ,akkor nem dobja bele a szemetet az ikvába vagy bárhová.na ne már.meg pesrsze minden bokorba rendőrt kellene rakni.muhahaha”
 • 8. Hajni 2008. február 21. 13:27
  „Cseter Jánosnak! Megint össze -vissza írogat mindent, és értelmetlen a hozzászólása.Természetesen mellébeszélve és ismét a politikát okolva,ahogy ezt mindig is teszi.Úgy tűnik nehéz a felfogása!!! Csak azt lehet hibáztatni,aki a szemetet a patakba dobta. Jó lenne,ha találnának a medret tisztítók valamit,ami alapján sikerülne beazonosítani azt,aki ilyen bunkóságra képes.Megérdemelné,hogy az ő ajtaja elé visszavigyék az egészet .Gondolom attól felháborodna !”
 • 7. cic1 2008. február 21. 13:16
  „Cseter Jánosnak: A Rába habzása és az Ikva szemete politikai ügy? Na-neee...
  A rendőrök parancsra teljesítenek, Pintér Sándor volt belügyőr is parancsolt nekik, néha nem is akármit...
  Hagyd már a rendőrséget, lécci...”
 • 6. tiszta 2008. február 21. 13:00
  „FREDDY/S
  ha-ha”
 • 5. Cseter János 2008. február 21. 11:53
  „Papesz! Ha nem vetted volna észre ebben az országban parancs uralom van! No és, ha nem parancsolják meg a politikusok a rendfenntartást e téren, akkor csak marad a politikusok védelne a rendőreink számára ahelyett, hogy ott védenének, ahol szükség van rájuk. Ugylátszik nem mindenki nézi a Tv.-k közvetítéseiket!”
 • 4. papesz 2008. február 21. 10:00
  „Cseter János
  Mi köze ennek a politikához.Nem kell mindent túl magyarázni.Amíg ezeket az embereket (persze ,ha elkapják őket),nem büntetik meg kellőképpen addig mindig is ez lesz”
 • 3. FREDDY/S 2008. február 21. 08:26
  „tiszta!
  Ha nincs levél, amely elárulná a gazdáját, akkor ebben az esetben biztos bizonyossággal a "tiszta" a bűnös, nemde...”
 • 2. tiszta 2008. február 21. 08:03
  „Ilyenkor át kellene nézni a szemetet, lévén háztartási hulladákról van szó. Ebben nagy valószinűséggel találnának olyan levélfoszlányt, esetleg borítékot, amely elárulná a gazdáját. Én sem szeretem ezt a kormányt, de mindenért nem lehet őket hibáztatni. Ebben az esetben egy soproni- aki igénytelen- a bűnös.
  Szemléletváltásra lenne szükségük az embereknek.”
 • 1. Cseter János 2008. február 21. 07:55
  „Úgy látszik kevés a "pajzsosok serege"? Vajon, ha a kormányunk komolyan venné a Rába és az Ikva szennyezését akkor is ilyen áldatrlan állapotok lennének? Miért nem intézkednek az "Illetékesek"?
  Vagy nincs is gazdája sem a folyóknak sem az országunk érdekeinek?
  Valóban a külügy mellett a környezetvédelem is töketlen ebbe az országban?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra kétsávos a Híd utca – átmenetileg

Sopron - Részlegesen befejeződött a Híd utcában a csatornaépítés. A forgalmat már csak egy-egy… Tovább olvasom