Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Vakvezető kutya keresi gazdáját

Sopron - Lesoványodott kutya várja gazdáját a gyepmesteri telepen. A golden retriever a nyakában lógó biléta szerint vakvezető kutya, a kék címke arról tanúskodik, az eb külföldi lehet.
– Szombat óta csavargott a kutya Sopronkőhida környékén, a fertőrákosi kanyarnál lévő étteremhez azonban mindig visszatért – tájékoztatta a Kisalföldet Nagy Dénes, a gyepmesteri telep vezetője. – Ott a dolgozóktól kapott élelmet, de az elmúlt napok gondos táplálása ellenére is meglehetősen sovány a kutya.

Én hétfőn mentem ki a helyszínre a jószágért, megállapítottuk, hogy azonosításra alkalmas csip nincs a bőre alatt, s a fülébe tetovált szám is elmosódott. Valószínűleg külföldi lehet a golden retriever gazdája, mert hazánkban piros kereszttel jelzik a vakvezető kutyát, ez pedig egy külföldön használt kék embléma, ami az eb nyakában lóg.

Nagy Dénes elmondása szerint senki nem emlékezett vak vagy gyengén látó emberre az étteremben és a környékén. A kutya egyelőre a sintértelepen van. Aki rendelkezik információval a kutyusról vagy a gazdájáról, hívja a gyepmestert a 30/959-5024-es telefonszámon. A rendőrség segítségét is kérték ahhoz, hogy gazdi és eb mielőbb egymásra találjon.

Olvasóink írták

  • 2. R 2008. június 18. 20:54
    „hogy neked milyen igazad van hozzászoló!!!Milyen jó,hogy 1 normál embernek ez eszébe jút az írónak meg nem.Nagyon okossak,pedig állítolag van iskolájuk több is mint 8.(elméletileg)Különben nekem is az volt az első,hogy a fotot keretem mikor elolvastam az elejét.”
  • 1. 1 hozzászóló 2008. június 18. 19:13
    „Egy fényképet azért betehetnének az újságba szegény kutyáról, mert ha valóban külföldi a tulajdonosa, nem hiszem, hogy tud magyarul olvasni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor Tamás: A mélygarázs még nem készült el!

Sopron – Az önkormányzatnak is alapvető érdeke, hogy megnyíljon végre a mélygarázs, de nem… Tovább olvasom