Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

Vak-asztalitenisz, vak-amőba - Sopronban megtudhatja mi is ez

Szombaton délelőtt Sopronban mindent megtudhat a vakvezető kutyákról. Akár sétálhatnak is egyet velük.
  
Vakvezető kutyás közlekedés, vak-asztalitenisz, vak-amőba… - az ország csaknem 20 városában ünnepli élménydús programokkal a vakvezető kutyák világnapját április 25-én, szombaton a miskolci Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.

Az érdeklődők mindent megtudhatnak ezeken a programokon a sokszor titokzatos vakvezető kutyákról, sőt, helyenként a velük való közlekedést is kipróbálhatják. A programokban emellett különféle játékok és más érdekességek is szerepelnek.

Sopronban délelőtt 10 és 12 óra között a Sopron Plaza földszintjén várják mindazokat, akik kíváncsiak a vakvezető kutyák képességeire, kiképzésük hogyanjára vagy az őket körüllengő titokzatosságra. Rendkívüli társai ők a látássérült embereknek - itt nemcsak találkozhatnak velük, de sétát is tehetnek a vezetésükkel. Megtudhatják, hogy mitől különlegesek és mi mindent tudnak.


A nagy mérethez kattintson a képre!
A nagy mérethez kattintson a képre!

Izgalmas játékok és különlegességek szerepelnek a programokban, amik a látó emberek számára érdekességek. Minden, amivel nem találkoznak a mindennapjaikban.

Az egyes helyszíneken élménydús formában ismerkedhetnek ezekkel, és számos eszközt, játékot ki is próbálhatnak majd az érdeklődők. Bármit és mindent megtudhatnak a rejtélyes és rendkívüli vakvezető kutyákról is, sőt, helyenként letakart szemmel kipróbálhatják a vakvezető kutyás közlekedést is.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola programjai a hazánkban élő mintegy 80 ezer látássérült emberre, illetve a vakvezető kutyákra, és az ő jelentőségükre irányítják a figyelmet.

Arra, hogy milyen óriási támogatást jelent a látássérült emberek számára segítőjük, egy vakvezető kutya. A képzett vakvezetők rendkívüli kutyák. Speciális tudásukkal több tekintetben is igazi támaszai lesznek egy látássérült embernek. Kiegészítik a gazdájukat, kapcsolatot teremtenek számára a környezettel, s ennek megfelelően vezetik és vigyázzák őt.

Segítségükkel és pluszban nyújtott barátságukkal önállóságot és magabiztosságot adnak gazdájuknak, teljesebbé teszik az életét - ez óriási dolog. Hámmal a hátukon nagyon komoly és felelősségteljes munkát végeznek - egy ember életét vigyázzák. Hivatásuk a kutyák rendeltetésének egyik legszebbike.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UFO Sopronban? - Csészealj alakzat lebegett a város felett - fotók

Furcsa alakú felhőt fotóztak le olvasóink Sopronban. Mondjuk a magyarázatot is. Tovább olvasom