Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Vajdasági turnén A Hatalmas Színrabló - fotók

A Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház közös produkcióját február 16. és 19. között Bácsfeketehegyen, Kishegyesen, Magyarkanizsán és Zentán láthatják a nézők.
  
Vajdasági turnéra indul A Hatalmas Színrabló című zenés mesejáték.
Tor Ĺge Bringsvaerd - Papadimitriu Grigorisz A Hatalmas Színrabló című zenés mesejátékának a bemutatója tavaly novemberben volt a Soproni Petőfi Színházban. A sikeres előadást Katona Imre állította színpadra, ő is fordította a darabot. A produkciót most a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával négy vajdasági településen tekintheti meg a közönség.

Turnén A Hatalmas Színrabló. Fotó: Torma Sándor


- Fontos célunk, hogy a határon átnyúló együttműködési megállapodásaink élővé váljanak. Ennek első lépcsője a Bécsi Európa Clubbal kötött megállapodás volt, amely többek között azt is jelenti, hogy az egyesület 960 magyar tagja értesül a színház előadásairól, a szomszédos országban élő honfitársaink segítik a bérletezést is, cserébe az általuk szervezett rendezvények reklámozásában, értékesítésében aktívan részt vesz a színház, csakúgy, mint a közös programok szervezésében.

Ezután a felvidéki Komáromi Jókai Színházzal, a vajdasági Zentai Magyar Kamaraszínházzal és az erdélyi mikházi Csűrszínházzal alakítottunk ki hasonló partnerséget. Mindez előadáscserékben és kölcsönös meghívásokban egyre erősebbé válik. Az elmúlt évben a Magyar Elektra című előadásunkkal turnéztunk a Vajdaságban, most pedig nagyon örülünk, hogy A Hatalmas Színrabló is eljut a térségbe, ahol mindig szeretettel várnak bennünket és mi is ugyanilyen érzésekkel megyünk hozzájuk - mondta Pataki András, a soproni teátrum igazgatója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A munka Gizi néni titka

Százegyedik születésnapján köszöntötte családja a soproni Fülöp Lászlónét, akinek a város nevében… Tovább olvasom