Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Vágóhíd: új befektető?

A Soproni Marhavágó Kft. felszámolása tavaly év végén kezdődött meg. Azóta azonban nem nyúltak az üzemben lévő gépekhez.
A Soproni Marhavágó Kft. felszámolása tavaly év végén kezdődött meg. Azóta azonban nem nyúltak az üzemben lévő gépekhez, minden úgyanúgy áll. Úgy hírlik, egy szakmai befektető újraindítaná az üzemet.
A Soproni Marhavágó Kft. november végén zárta be kapuit, mivel nem találtak vevőt az üzemre. Ekkor mondtak fel az utolsó dolgozóknak, akik végkielégítéssel távoztak.

A gépek felszámolásával a Mátraholding Rt.-t bízta meg a Fővárosi Bíróság. A cég meg is hirdette eladásra az üzem korszerű berendezéseit. A marhavágó melletti terület egy részét a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. vásárolta meg, a többi ingatlan pedig a budapesti Iglói Úti Lakópark Kft. tulajdonába került. Dr. Kovács Kálmán, a cég ügyvezető igazgatója elmondta, nemrég jelentkezett egy érdeklődő, aki szeretné újraindítani az üzemet, de az ügyben egyelőre még nem történt előrelépés.

A marhavágó berendezéseinek értékesítésével megbízott cég képviselője, Mógor Zoltán is megerősítette ezt az információt. A felszámolóbiztos hozzátette: mivel a marhavágó ingatlanvagyona felett rendelkező Iglói Úti Lakópark Kft. is szakmai befektetőnek szeretné eladni a területet, ezért a húsfeldolgozásnál használatos gépeket egyelőre nem értékesítették. Mógor Zoltán szerint egy-két hónap múlva talán kiderül, mi lesz az üzem sorsa. A felszámolóbiztos elmondta még, az elbocsátott dolgozók megkapták végkielégítésüket.

Ezt Hettlinger János, a marhavágó volt szakszervezeti titkára is megerősítette. A Soproni Marhavágó Kft. felszámolására tavaly novemberben azután került sor, hogy az adósságokat felhalmozó cég tulajdonosai nem fizették ki a beszállítókat. Az üzem azóta üresen áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Borünnep Sopronban

A XIV. Soproni Borünnep péntek esti nyitánya egyben egy új rendezvénysorozat, a Kékfrankos Nyár kezdete is volt. A Fő téren tizenkilenc soproni és város környéki borász, valamint egy-egy borkereskedés és borház kínálta és kínálja vasárnap estig borait. Az elmúlt években a Soproni Történelmi Borvidéken szüretelt szőlőkből kimagasló minőségű borok készültek. Tovább olvasom