Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Vádjavaslat: emberölés aljas indokból Sopronban

A rendőrség befejezte a nyomozást a Sopronban tavaly november 25-én történt emberölés ügyében, azt vádemelési javaslattal adta át az ügyészségnek.

A Kisalföld tavaly november 28-án számolt be arról, hogy megöltek egy 68 éves férfit Sopronban, múmiaszerűen betekert holttestére az áldozat családi házának pincelejárójában találtak rá. A gyilkossággal az 50 éves élettársat gyanúsították.

A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Károlyi Zoltán alezredes a bűntény elkövetése után majdnem egy évvel elmondta: a nyomozást lezárták, az ügyet aljas indokból elkövetett emberölés miatt, vádemelési javaslattal küldték meg az ügyészségnek.

– A gyanúsított lánya jelentette be az osztrák rendőrségnek a gyilkosság utáni napon, hogy Sopronban élő anyja felhívta telefonon és elmondta: megölte élettársát, s a holttestet el akarják ásni. A Soproni Rendőrkapitányságot az osztrák kollégák értesítették. A gyanúsított kezdetben mindent tagadott, s azt mondta, hogy a férfi Bécsbe utazott. Végül a nejlonba csavart, ragasztószalaggal körbetekert holttestet a ház pincelejáratában találták meg kollégáink. Ekkor tett beismerő vallomást a nő – idézte fel Károlyi Zoltán.

A nő azt vallotta, hogy az élettársa többször zaklatta, italozott, szexuálisan is bántalmazta őt, ezt nem bírta. A férfi akkor is ittas volt, amikor ő november 24-én délután hazament. Ekkor szakadt el nála a cérna, s elkezdte fojtogatni az élettársát. Amikor az már eszméletét vesztve nem lélegzett, konyhakéssel többször megvágta, s elvágta a nyakát is. Mivel úgy gondolta, már minden mindegy, egy 60 centis pajszerrel szétverte a férfi fejét. A nő fia ezalatt a másik szobában volt, s csak a végkifejletre ment át az anyjához. Az élettárs tetemét már közösen csomagolták be, s elkezdtek ásni, ám a szomszéd rájuk szólt, hogy az eső alá fogja mosni a kerítést, hagyják abba, amit csinálnak.

– A nyomozás során a beszerzett bizonyítékok alapján megcáfoltuk a nő által elmondottakat. Az orvos szakértő véleménye és más adatok alapján kiderült, hogy a férfi nem volt ittas, s egyébként sem italozott. Sőt. A férfi tavaly nyáron a nőre íratta a házát, ám közben meggondolta magát és meg akarta változtatni a végrendeletet. Emellett megromlott a közte és a nő fia közötti kapcsolat. Mint kiderült, a fiú korábban börtönben volt – tudtuk meg Károlyi Zoltántól.

Az alezredes elmondta, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a gyilkosságban a fiú nem vett részt, ezért őt emberölésben elkövetett bűnpártolással gyanúsították, az ő büntetése akár 5 évig tartó szabadságvesztés is lehet. Anyját az aljas indokból elkövetett emberölés miatt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélheti a bíróság.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halottak napján is vigyázzunk értékeinkre

A tömegben a zsebtolvajok is jobban aktivizálhatják magukat, éppen ezért óvatosak legyünk,… Tovább olvasom