Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Vadgesztenyefákat permeteznek Sopronban

A közterületi vadgesztenyefákat fogja permetezni május 2-án és 3-án (csütörtökön és pénteken) éjszaka a Sopron Holding Zrt.

Sopron városának parkjaiban összesen mintegy 625 darab vadgesztenyefa található. Ezen éltes fák kifejezetten érzékenyen reagálnak a különböző betegségekre, illetve kártevőkre, amelyek közül az egyik legveszélyesebb károsító a vadgesztenye levélaknázó moly (Cameraria ohridella), valamint a vadgesztenyén előforduló gombás eredetű levélbarnító betegség (Guignardia aesculi).

Ezen betegségek ellen évente 2-3 alkalommal szükséges védekezni a rajzások időpontjában, amely az elmúlt évben megfelelő permetezőgép hiányában maradt el.

A védekezéshez szükséges anyagokat permetezéssel, légporlasztásos permetezőgéppel juttatják a fákra, és a növényvédelemmel párhuzamosan a fák tápanyag utánpótlásáról is gondoskodnak, levéltrágya felhasználásával. Így a fák egy teljes, komplex kezelést kapnak, mely a védekezés mellett egy kondicionálást is jelent.

A felhasznált vegyszerek mindegyike szabadforgalmú, és sem a méhekre sem pedig az emberi szervezetekre nem jelent veszélyt, és a permetezési tevékenységet az éjszakai órákban végezzük, hogy minél kevésbé zavarjuk a lakosságot, valamint a munkavégzésünk is akadálymentes legyen.

Ezúton is kéri a Sopron Holding Zrt. a lakosság aktív közreműködését, hogy a vadgesztenyés utcákban (pl. Ferenczy J. u., Lővér krt., Városligeti u.) ne a fák alá parkoljanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átjáró: társasház van, csak nem működik

A Kisalföld korábban is foglalkozott az átjáró áldatlan helyzetével, a szeméttel, a csatorna felett… Tovább olvasom