Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Vádemelési javaslat Fertőszéplak polgármestere ellen

A megyei rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást abban a fertőszéplaki ügyben, amelyet még az elmúlt évben indított el Siegfried Fischer, a Seewinkel Kft. ügyvezetője feljelentésére. A rendőrség – vesztegetés alapos gyanúja miatt – vádemelési javaslattal küldte meg az aktákat a soproni ügyészségnek.
A gyanúsítottak: Bozsvári István, Fertőszéplak polgármestere és társa. Mint erről a Kisalföldben már beszámoltunk, Siegfried Fischer ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a soproni rendőrkapitányságon, mert az általa Fertőszéplakon vásárolt három telek beépítési határidejét először – 2001 októberében – meghosszabbította az testület, majd 2002. január 23-án úgy döntöttek, élnek a telkek visszavásárlási jogával. (A tényekhez tartozik, hogy az egyik telken időközben – még a feljelentés előtt – felépült a ház.)
Az ingatlanok visszavásárlásával természetesen nem értett egyet Siegfried Fischer, sőt, szerinte azért változtatta meg korábbi döntését a fertőszéplaki önkormányzat, mert többszöri felszólítás ellenére sem adott át a polgármesternek egymillió forintot.
Bozsvári István már akkor is tagadta a vádat és kijelentette, a testület azért változtatta meg korábbi döntését, mert kiderült, a kft. hitelt vett fel, s jelzálogot szeretett volna bejegyeztetni a telkek tulajdoni lapjára. Ehhez véleményük szerint nem volt joga a kft.-nek, ezért változtatták meg a döntésüket.
Farkas Gábor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának vezetője megerősítette a Kisalföld információját, s tényként közölte, valóban lezárták a nyomozást és vesztegetés alapos gyanúja miatt – vádemelési javaslattal – átadták az ügyet a soproni ügyészségnek.
Dr. Riba Katalintól, a megyei ügyészség szóvivőjétől viszont megtudtuk, a soproni ügyészség, az elfogultsági kifogás elkerülése érdekében visszaadta az aktákat a megyei ügyészségnek, ahol a győri városi ügyészséget jelölték ki, hogy a rendelkezésükre álló 30 nap alatt eldöntsék, megállja-e a helyét a vádemelési javaslat. Jelenleg tehát az ügyészségnél a labda.
Bozsvári István érdeklődésünkre elmondta, tud a fejleményekről, de továbbra sem ismeri el, hogy pénzt kért volna. Sőt, okirat-hamisításért a testület tett feljelentést Siegfried Fischer ellen. A polgármester annyit közölt még, hogy a földhivatal jogerősen az önkormányzat tulajdonjogát jegyezte be az említett telkekre. Ez ellen viszont a Seewinkel Kft. nyújtott be bírósági keresetet.
– Valóban így van – tudtuk meg Fischer úr munkatársától. – Szerettük volna a telkeket újra megvásárolni, de a testület elutasította ajánlatukat, mondván, megvárják, míg lezárulnak a folyamatban lévő perek és eljárások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bor jövedéki termék marad

A jövedéki törvény január elsején életbe lépett módosítása elsősorban a kistermelők sokat bírált… Tovább olvasom