Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Vadászgörény-fesztivál szépségversennyel

Sopron - Szépség- és ügyességi versennyel, állatorvosi tanácsadással ismét megrendezik a vadászgörény-fesztivált augusztus 11-én. Idei téma az állattartói felelősség, az utóbbi időben ugyanis sok állat került utcára.

Egyre népszerűbb Sopronban a vadászgörénytartás. Herczig Katalin soproni tenyésztő a kis állatok törzskönyveztetését szeretné elérni. Mint mondja, sokan az anyagi érdekeket tartják szem előtt szaporításkor. – Az a tapasztalatunk, hogy háttérbe kerültünk azokkal a tenyésztőkkel szemben, akik csak a bevételre mennek – mondja Herczig Katalin. – Mi oltatjuk minden állatunkat, és ügyelünk arra, hogy nehogy beltenyészet alakuljon ki, de a legtöbb eladó állatról a vásárló nem rendelkezik semmilyen információval.

Ezért szeretnénk elérni, hogy a kutyák módjára törzskönyvvel lássák el a vadászgörényeket is. Nyílt levelet is közzétettünk, melyben az állattartók felelősségére szeretnénk felhívni a figyelmet.

Herczig Katalin a múlt év sikerén felbuzdulva idén is megrendezi a Nyugat-magyarországi Vadászgörény Fesztivált, melyre augusztus 11-én a GYIK-ban kerül sor. – Ismét lesz szépség- és gyorsasági verseny, gazdi-agilityverseny és átadják a Vadóc-érdemrendet is. Erre a díjra olyanokat lehet felterjeszteni, akik kidobott vadászgörényt mentenek meg. Sajnos egyre több az utcára, kukába kitett állat, tavaly május óta harminc ilyen esetről tudunk, és idén még csak most következik a kölyökszezon. Lesz továbbá tombola, melyre szeretettel várunk minden olyan felszerelést, kelléket, amelyet már nem használnak a tartók. Külföldről is várunk vendégeket, ugyanúgy, mint tavaly, idén is részt vesznek a rendezvényen osztrák, szlovák, cseh és lengyel klubok tagjai.
A görényszépségversenyre előzetesen nevezni, illetve a tombolára tárgyakat felajánlani Herczig Katalinnál a 70/631-6339-es vagy Pócza Jenőnél a 70/243-9954-es telefonszámokon lehet.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopron és a francia kapcsolat

Budapest - A francia–magyar gazdasági év alkalmából rendezett hétvégi budapesti rendezvénysorozatra tizenhárom magyarországi települést hívtak meg, közöttük – mint erről beszámoltunk – Sopront is. Tovább olvasom