Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Vadász utca: nem felújítás

Szerkesztőségünkbe számos sms és szóbeli észrevétel érkezett a Vadász utca „felújítása” kapcsán, kifogásolva annak minőségét. Tény, a munkálatok után is egyenetlen maradt az út.

A  csatorna, és más közműfedeleknek a többségét sem sikerült azonos szintre hozni.

Nem felújítás

– A Vadász utcában nem felújítás, hanem állagmegóvás történt – jelentette ki Kalmár István alpolgármester. – Ez az utca ugyanis nem szerepel az önkormányzat útfelújítási tervében, azonban annyira tönkrement a télen – éppúgy, mint a Gyóni Géza és a Király Jenő utca –, hogy valamit kezdeni kellett vele.  Választhattuk volna a hagyományos kátyúzást, ami egyet jelent a lyukak eltüntetésével, helyette azonban egy külföldi, de a magyar szabványoknak megfelelő technológiát választottunk.

Öt év garancia

– Ennek az eljárásnak az a lényege, hogy a teljes útfelületet 0,5–0,7 centiméteres vastagságban bitumenes emulziós iszappal vonják be. A kivitelező, a Strabag egyik alvállalkozója öt év garanciát vállalt. Nem arról van szó tehát, hogy felújítottuk volna az utcát, hiszen ez az emulziós réteg nem tudja eltüntetni a nagy mélyedéseket, gödröket, a csatornafedeleket, esőnyelőket azonban szintbe hozza. Sajnálom, hogy erről nem megfelelően tájékoztattuk a lakosságot. Megjegyzem, ugyanezt a technológiát alkalmaztuk korábban a Bécsi utcában és a már említett Gyóni Géza és Király Jenő utcában is.

Ötödannyiba kerül

Az alpolgármestertől megtudtuk, ez az eljárás négyzetméterenként ezer forintba kerül, szemben az útfelújítás ötezer forintjával, amikor lemarják a felületet, új aszfaltszőnyeget terítenek le, és kiépítik a szegélyeket is. Az idén félmilliárd forintos költségen számos utcát újítanak fel. A munkálatok ősszel kezdődnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújításra vár a játszótér

A tavalyi elmaradt felújítás után nyár közepére végre megszépülhet a GyIK játszótere. Tovább olvasom