Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Uzoni: Bánfalva ne legyen kettévágva!

Ez a közösség legalább annyit megérdemel, mint Tómalom, Jereván, Balf, ahol működnek részönkormányzatok - mondta el Uzoni Pál (Városvédők).

Sajtótájékoztatónkat nem véletlenül tartjuk itt a Hajnal téren, mely Bánfalva egyik központi helye már több évtizede - kezdte Uzoni Pál, a Városvédők Összefogtunk Sopronért Egyesület önkormányzati képviselőjelöltje. - Ugyanakkor az október hetediki időközi választáson nem tartozik a nagy történelmi hagyományokkal rendelkező bánfalvi körzethez úgy, ahogy a Gesztenyés körút, sem, a Bánfalvi Templom, sőt az Ady Endre úti Bánfalvi Óvoda és környéke sem.

Még az itt lakók is döbbenten figyelték, hogy pártpolitikai érdekből a Bánfalva történelmében hagyományosan összetartozó, és a rendszerváltás óta egyértelműen egy körzethez tartozó kapcsolódó ketté van vágva. Ennek nem volt más oka, mint az a pártpolitikai érdek, hogy így optimalizálják a hatalmon lévők a szavazataikat. A folyamatos egymásnak feszülés, ellenségeskedés, ami országos szinten már hosszú ideje mételyezi a közhangulatot, helyi szinten is érződik - folytatta a jelölt.

- Amennyiben megtisztelnek bizalmukkal, minden erőmmel azon leszek, hogy legyen újra együtt, ami összetartozik, így Bánfalva és környéke a régi hagyományoknak megfelelően egy választási körzet legyen - tette hozzá Uzoni Pál. - Fontosnak tartom, hogy ez a közösség - Bánfalva, és a szomszédságában lévő Ágfalvi úti lakópark - rendelkezzen részönkormányzattal, ahol tiszteletdíj nélkül, a közösség érdekében munkálkodjanak az itt lakók problémáit megoldva, érdekeiket képviselve. Ez a közösség legalább annyit megérdemel, mint Tómalom, Jereván, Balf, ahol működnek részönkormányzatok.

- Én, aki egyedüli civil jelölt vagyok, már gyermekkoromban megtanultam a 7 gyermekes családban, és azt képviseljük feleségemmel és 3 gyermekemmel most is, hogy egy család, egy közösség csak akkor működik eredményesen mind mentálisan, mind gazdaságilag, ha békésen, egymásra odafigyelve, egymást segítve élnek.

Sajnos a politikában nem ezt tapasztaljuk sem országos, sem helyi szinten. A jelenlegi gyűlölködő „egymást megsemmisíteni akaró" pártpolitizálás a nehéz gazdasági helyzetünket tovább mélyíti - zárta Uzoni Pál.

Olvasóink írták

 • 8. béemvés 2012. szeptember 02. 20:37
  „biztos vagyok benne ,hogy a fideszes fog győzni!oda is írtam ide is leírom,ez az ország menthetetlen:(”
 • 7. Abalajobb 2012. szeptember 02. 10:46
  „Az igazi városvédők nem az mdf fiókszervezetében vannak. Civilek az ambiciózus ex mdf-essel a háttérben. Naja, ha a hatalom (még) nem vette be.”
 • 6. kispityu 2012. szeptember 01. 01:57
  „Kedves Uzoni Pál!

  Brennbergbánya, Ó-Hermes, Új-Hermes, Görbehalom kábé 2 éve már részönkormányzat (mint Tómalom, Jereván vagy Balf), úgyhogy ezért a célért túl nagy energiákkal ne küzdjön. Hasonlóképpen nem nagyon érdemes a már egyirányú utcák egyirányúsításáért sem kampányolni. (Főleg nem szemből, abban a hiszemben, hogy kétirányúak, mert esetleg elütik. És nem azért, mert gyűlölködnek vagy meg akarják semmisíteni, hanem mert közlekedenek.)

  Egy jóakarója”
 • 5. Figyelő2012 2012. augusztus 31. 23:06
  „Sok szerencsét Pali!

  Remélem sikerül elérni céljaid, hiszen ezek nagyon fontos dolgok!”
 • 4. hehe08 2012. augusztus 30. 22:10
  „Városvédők??????
  Akkor talán hallanom kellene róluk, hogy zavarja őket a sok dzsunga arc a városban, hogy zavarja őket, hogy a kocsmák előtt tömegekben dohányoznak azok a részegek akik eddig a kocsmában bújtak meg......
  részönkormányzat..... minek???? ez sem működik megfelelően....”
 • 3. Bbert 2012. augusztus 30. 20:46
  „Milyen érdekes, hogy elkerülte a pali figyelmét, hogy már az”
 • 2. ssmd 2012. augusztus 30. 20:12
  „Uzoni Pál blogja: http://uzoni.blog.hu/”
 • 1. Ovinkor 2012. augusztus 30. 19:29
  „Legyen minden utcában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hivatalos információ: Soós tárgyalásos meghallgatást kért

Tévesek voltak azok a lapértesülések, amelyek szerint Soós Imre beperelné a Csákvár elleni mérkőzés… Tovább olvasom