Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Üzembe helyezték a szennyvízátemelőket

Üzembe helyezték azt a két szennyvízátemelőt, amely lehetőséget ad a Virágvölgyben és a Jánostelepen élők számára ráköttetni szennyvízrendszerüket a csatornahálózatra.
A virágvölgyi szennyvízcsatorna első szakaszát már a múlt évben üzembe helyezték, míg a nagyobb, 33 utcát érintő második szakaszt az év végén vehetik birtokba az ingatlantulajdonosok.

– A Virágvölgyben és Jánostelepen 450 házi bekötés történt, az eddigi munkák során több mint tizenhatezer méter csatorna készült el – mondta el Csejtei Imre, a Betonút Zrt. projektmenedzsere. – A Pozsonyi út alján lévő szennyvízátemelő a maga nemében műszaki kuriózum, a legnagyobb, ami Sopronban található. Közel tizenegy köbméteres hasznos térfogatával óránként 145 köbméter szennyvíz továbbítására képes, emellett 65 méteres szintkülönbséget kezel.

Az átemelőn keresztül áramlik Fertőrákos, a sopronkőhidai börtön, Tómalom, Jánostelep és Virágvölgy szennyvize. A beruházó – szakemberek segítségével – előreláthatóan meghatározta a 2015-ös várható terhelést is, ez alapján kiderült, hogy a jelenlegi értéket alapul véve a 2006-os szennyvízmennyiség a következő tíz évben a kétszeresére nő, ám a rendszer akkor is képes lesz a problémamentes működésre.

A regionális szennyvízrendszerbe most csatlakozó tulajdonosoknak a saját telkükön belül kell összekötni a kialakított tisztítóidomokat a ház csatornájával. A rákötések szakszerűségéről és szabályosságáról szórólapokon és a vízmű ügyfélszolgálati irodájában kapnak tájékoztatást az érintettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átveszik a vasútvonalat

A GYSEV vezetése ma ünnepélyes vonalbejárást tart a Szombathely–Körmend–Szentgotthárd vasútvonal átvétele alkalmából. E szakasz fejlesztésére közel 18 milliárd forintot szánnak a következő években. A hivatalos átvételi ünnepség még le sem zajlott, de az érintett vasútvonalon már három napja minőségi javulás tapasztalható- mondta,a vasúttársaság vezérigazgató-helyettese, Tovább olvasom