Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Üzemanyagtender: politikai hangulatkeltés vagy haszon?

A kisalfold.hu információi szerint a Kőfaragó téri MOL-kutat tavaly szeptembere óta Hruby József, soproni MSZP-s politikus érdekeltségébe tartozó cég üzemelteti. Kránitz szánalmasnak és nevetségesnek tartja a Fidesz vádjait.

A Fidesz tájékoztatást vár Kránitz László MSZP-s képviselőtől arról, hogy "valóban érdekelt-e a soproni OMV-benzinkút üzemeltetésében, így közvetlenül is haszonélvezője-e a magyar adófizetők számára rendkívül káros" kormányzati benzintendernek?

Kránitz László, soproni országgyűlési képviselő nyilatkozata

"Ahogy az a vagyonbevallásomból kiderül, fele részben tulajdonosa vagyok családi vállakozásunknak, az Eventus Sopron Kft-nek, amely 2005. decembere óta üzemeltet benzinkutat.

Szánalmasnak és nevetségesnek tartom az üzemanyagtenderrel kapcsolatos személyemet ért Fideszes vádakat. Ezekkel politikusként nem kívánok foglalkozni."
Kontrát Károly fideszes országgyűlési képviselő az MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleményében kitért arra, hogy több sajtóorgánum szerint újabb MSZP-s képviselőről derült ki, "anyagilag is érintett a botrányba fulladt kormányzati OMV-benzintenderben".

Laboda Gábor után a soproni Kránitz László MSZP-s országgyűlési képviselőről is azt írják, hogy OMV-kút üzemeltetésében érdekelt - írta a képviselő.

"Azt már tudjuk, hogy az MSZP-kormány a benzintender kiírásakor szándékosan az OMV-nek, ezáltal az osztrák államnak kedvezett. Most már az is bizonyosnak látszik, hogy magát az MSZP-t is segíteni akarja a kormány, hiszen minden egyes állami autó megtankolása MSZP-s politikusok magánvagyonát gyarapítja" - fogalmazott Kontrát Károly.Az ominózus soproni OMV kút.
Az ominózus soproni OMV kút.


Hozzátette: Kránitz László válaszát szeretnék megtudni még az Országgyűlés rendészeti bizottságának pénteki, az üggyel foglalkozó rendkívüli ülése előtt.

A miniszter elmegy

Molnár Csaba elmondta, kormánynak nincs titkolnivalója a benzintenderrel kapcsolatban >>

Hruby József a Kőfaragó téren

Meglehetősen vegyes a kép, hogy a soproni rendvédelmi szervek mely benzinkútnál tankolhatnak.

A rendőrség, az országos kapitányság utasítására a MOL kutakat veszi igénybe.

A mentőállomás gépkocsijai ugyancsak a nemzeti olajtársaságnál tankolnak. Sopronban három helyen, a 84-es számú főúton határátkelő előtti szakasz két oldalán, a Kőfaragó téren, valamint Nagycenken és Lövőn van ilyen állomás.

A tűzoltók pedig egy évekkel ezelőtt megkötött flottaszerződés értelmében az AGIP (Győri út), az OMV (Lackner Kristóf utca, valamint Győri út) és az ESSO üzemanyagtöltő állomásokon tankolhatnak.

Ezek a jelenlegi állapotot tükrözik, ugyanis a kisalfold.hu információi szerint a mentőállomásokhoz még tavaly decemberben megérkeztek az új OMV kártyák. Ám addig, amíg erről hivatalos tájékoztatást, vagy iránymutatást nem kapnak a MOL kutakhoz állnak be a járműveikkel.

Ezek alapján úgy tűnik, a kormány döntése a soproni OMV benzinkutat gyakorlatilag nem, vagy alig érinti.

A rendvédelmi szervek ugyanis valószínűleg továbbra is a megszokott kutakat használják majd. Nyertesnek sokkal inkább nevezhetnénk a Kőfaragó téri MOL-kutat, bár valószínűleg ennek forgalmát sem befolyásolja a tender, hiszen a rendőrök és a mentők évek óta itt tankolnak.

A kisalfold.hu információi szerint ez utóbbi üzemanyagtöltő állomást franchise rendszerben tavaly szeptembere óta a Hruby József, soproni MSZP-s politikus érdekeltségébe tartozó cég üzemelteti. Az önkormányzati képviselő azonban nem kívánt nyilatkozni.

Olvasóink írták

133 hozzászólás
 • 133. globarizsa 2010. január 20. 23:06
  „132. adlerzsigabá - ilyent én is tudok, pl...
  "a parlament ellenzék nélkül is működik". Találja ki, ezt melyik "bukott" miniszterelnök mondta?”
 • 132. adlerzsigabá 2010. január 20. 18:58
  „globarizsa 131#

  Rizsa duma!
  "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. "
  Gyurcsány Ferenc MSZP - ( bukott) miniszterelnök”
 • 131. globarizsa 2010. január 20. 11:51
  „Politikai hangulatkeltés, adlerzsigabá pedig egy fő-fő zászlóvivő”
 • 130. taktam 2010. január 20. 09:51
  „To Kránitz László, soproni országgyűlési képviselő nyilatkozata, illetve to Hruby József a Kőfaragó téren, ott a pártház szomszédságában.
  Nem a Fidesz szánalmas napjainkban, hanem önök "benzinkutasok". Önök már nem tudják magukról az újgazdagék/újdemokratáék maguk szerezte stigmáját letörölni. Az énjükben tovább örökítik elődeik bűneit, internacionalizmusát, globaista lakály mivoltukat. Tudják, hetedíziglen szoktak bűnhődni. A vagyonuk előbb-utóbb terhelni és nem gazdagítani fogja önöket...
  Tisztelettel és barátsággal köszöntöm olvasóimat!”
 • 129. adlerzsigabá 2010. január 17. 14:53
  „czindi 128#

  Nekem - meg a felmenőimnek - sem voltak földbirtokaim, nem voltunk kulákok. Mégis felháborított a kulák-üldözés, a magánbirtokok, üzemek, boltok, gyárak erőszakos államosítása. Akkor azt mondták, hogy a magántulajdon az az ördögtől való, az állam a jó gazda. Ma pedig azt, hogy az állam NEM JÓ gazda. Legyen minden privatizálva. Ja, hogy mindezt kik mondták-mondják? A szocialista elvtársak, akik jórészt így szereztek hatalmas magánvagyont: államosították a másét (többek közt a zsidók gyárait, villáit), aztán amikor a történelmi helyzet lehetővé tette, akkor pedig fillérekért "megvásárolták". Honnan lenne ugyanis valaki 30- 40 éves korában jól menő, milliárdos vállalkozó? Csakis a közvagyon (mely előtte részben magántulajon volt, lásd fentebb) lenyúlásából. Kik is ezek az emberek? A kitüntetéseket illetően pedig az a véleményem, hogy a "nyugat" mindig is cserben hagyott bennünket, ma is csak piacnak kellünk nekik (multik), a Szovjetuniót meg hagyjuk...
  Amúgy azt hiszem, nincs köztünk nagy vélemény-különbség. Üdv.”
 • 128. czindi 2010. január 16. 20:12
  „K. adler...neked mennyi földedet vették el? Ha én megmondanám, hogy tőlünk mennyit, hanyattesnél. Tényleg, most látom csak, az öreg Horn kapta a francia nagyvalagrendet. ( Antall meg a szovjetúnió csillagát a Lenin-renddel?! lehet, bár az akkor 1989 előtt volt.)
  Szóval higgyétek el, nincs CSAK fehér vagy CSAK fekete. Egyszerűen csak el kell ismerni a másikban, ami jó, és azt átemelni a következő ciklusra. A teljes leszámolást 1990-ben kellett volna megtenni. (miért is nem tették meg? hogy valaki azt mondta: hja kérem, tetszettek volna forradalmat csinálni? )”
 • 127. adlerzsigabá 2010. január 16. 10:14
  „globarizsa 125#

  Rizsa.”
 • 126. tűzmanó 2010. január 14. 18:01
  „Az fel sem tünt senkinek Sopronban nincs is Esso kút. Amúgy megint az érintettek feje fölött döntött a hatalom, úgy, hogy azt sem tudják milyen kutak vannak az érintett városokban. Én törvényben tiltanám minden politikusnak, hogy vállalkozzon, vagy egyáltalán részesedése legyen bármilyen cégben. Így lenne a legtisztább, de ez Mo.-on nem működik, mert mindegyik gerinctelen, és pénzéhes mind. A sok sem elég, nekik mégtöbb kell.”
 • 125. globarizsa 2010. január 14. 14:22
  „Politikai hangulatkeltés.”
 • 124. reális 2010. január 14. 11:18
  „Hasonló mócskolódás ,mint a győri Szakáccsal kapcsolatos iromány, három OMV-és kút és MSZP-és ér

  dekeltség miatt gyalázkodni,szégyen, vagy ez jelenti nálunk a NEMZETIESSÉGET? Merre Magyarország?

  Vagy aki nincs velünk azt lekell " AMORTIZÁLNI" központi útasítás.”
 • 123. fzi 2010. január 13. 18:14
  „Szerintem, ha jól megnéznénk mind a MOL mind az OMV üzemeltetők között találnánk fidesz-es politikusokat!!Ne feledjük, hogy ők is csak válalkozók vagy az üres, demagók szöveget kántáló ingyenélők, akiket azok fognak megválasztani akik nem látnak ezen cikkek mögé. Egyszerűen úgy forgatják ahogy nekik jó, és ahogy a tömegeket továb lehet hergelni. Amenyiben a MOL nyerte volna akkor már is a korrupt, pénzpazarló, MOL érdekeltségekről írtak volna, hiszen így 150.000.000 spórolhatot volna az ország. Egyszóval jó lenne ha végre kinyilna a becsületes átlagember szeme és a voksokat egy arra érdemesnek adnák. (Persze ahoz kéne alternatíva, de kisebb rossz még mindíg jobb.)”
 • 122. gyagyástóni 2010. január 13. 18:01
  „114. hozzászólás czindi 2010.01.09. 11:30
  "Stratégiai fontosságú cégeket adtak el hu..ért-sz...ért, ráadásul a franciáknak."
  Mellé beszélsz, ezeket a cégeket Horn alatt adták el! Legalább, ha valamit leírsz, előtte nézz utána.”
 • 121. zsukov 2010. január 12. 22:24
  „Csak lenne 1bezinkutam Sopronba már kapásból elttartaná az egész családmat !!!!!”
 • 120. adlerzsigabá 2010. január 10. 22:12
  „czindi!

  "Magyarországon a téeszesítést a Rákosi-korszakban vezették be először szovjet mintára. Mivel a parasztok ragaszkodtak földjeikhez, és a termelőszövetkezetek alakításával a tagokat megfosztották magántulajdonuktól, a téeszesítés ellenállásba ütközött. Így erőszakosan kényszerítették a parasztokat TSZ-ekbe." Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Termel%C5%91sz%C3%B6vetkezet
  Szerintem ez (meg Recsk, meg Tiszalök, meg az Andrássy út 60., meg Balatonőszöd, meg BKV) mind-mind FEKETE!”
 • 119. czindi 2010. január 10. 21:12
  „term. elfeledte...”
 • 118. czindi 2010. január 10. 21:10
  „nem tudom, mi talált el...Zsigabácsit szerintem soha senki nem hívta Zsigmondnak. ( talán már Ő is elfedte) egyébként nincs benzinkutam, ez a kormány elvette a 13. havi nyugdíjamat ( korábban a földjeinket vették el) és még is azt mondom: maradjunk a törvényes úton és higgyük el, nincs csak fehér meg csak fekete...”
 • 117. adlerzsigabá 2010. január 10. 13:10
  „Ha a cég mégis a per mellett dönt, akkor az a STOP információi szerint igen sokba kerül majd az adófizetőknek. Egy neve elhallgatását kérő szocialista politikus lapunknak elmondta, véleménye szerint a kártérítés összege rossz esetben milliárdos nagyságrendű lehet. Forrás: stop.hu”
 • 116. f.varga 2010. január 09. 14:59
  „Tetszik a soproniak lojalitása -legyen az FIDESZ.-es, MSZP.-s vagy éppenséggel MIÉP.-es párti, - kiálllnak mellettük ! Bár mi győriek is ilyenek lennénk: a mi emberünket- függetlenül hovatartozásától- védjük meg még akkor is , ha éppen nem érdemelné meg !!”
 • 115. adlerzsigabá 2010. január 09. 11:51
  „czindi!

  Úgy látom, - az Önre vonatkozó bármiféle személyeskedés nélkül - találva érezte magát. Azt hiszem, hogy a primitív kifejezés kifejezetten irritálta. Pedig hát a helyzet a következő: Akiről Ön beszél, azt úgy hívták, hogy Adler Zsigmond. Az én nicknevem nem azonos vele, de az összefüggés nyilvánvaló. Papp László olimpiai bajnokunk pedig, akiről Ön beszél, két p-vel írta a nevét. Ja, azt ugye tudja, kis buksi, hogy azért nem lett világbajnok, mert az elvtársai nem engedték profinak!?
  Különben gondolatainak nagy részével egyébként én is egyetértek. Csak az a baj, hogy Önt zavarják a tények!
  Erről a következő jut az eszembe: Patosné elvtársnő szájából hangzik el a "Tanú" c. klasszikusban, midőn éppen Pelikán József pöszeségét nyugtázza végérvényesen. Sajnos nem tudott más eszembe jutni, mikor a napokban többek szellemi pöszeségével találkoztam. (Forrás: http://szenzor.freeblog.hu/archives/2009/09/10/A_tenyek_makacs_dolgok)”
 • 114. czindi 2010. január 09. 11:30
  „Tiszteltem Adler Zsigabácsit. A nevével visszaélni tiszteletlenség és primitívség, ami meg is mutatkozik a névválasztó gyűlölködő, egyoldalú írásain. Kérem módosítani a nevet ( ha lehet, ne Pap Lászlóra!) Javaslom továbbá FIGYELMESEN elolvasni korábbi írásomat. ( 97, ha jól emlékszem.)
  Tisztességes politikus? Voltak Antall m.elnök úr idejében. Sajnos amilyen tisztességesek voltak (többségükben) olyan tehetségtelenek is voltak. Azt hitték, a lelkesedés meg a tisztesség csodákat tesz. Hát nem. Stratégiai fontosságú cégeket adtak el hu..ért-sz...ért, ráadásul a franciáknak. Most mi szophatjuk. ( kiv. Pécs, polgármester, vízközmű!?) tisztességesnek tartom pl. Király Zoltánt, örömmel olvasom, hogy visszatér, ha lehetőséget kap rá.
  Mindkét oldal: Botka - képviselő. polg. mester, és még ki tudja mi minden, vesd össze: Kósa úrral...
  A baj az, hogy minden vállalt munkájuk önálló embert követelne, megfeszített munkával a nap 24 órájában...”
133 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehetségek elindítója

Boldog vagyok, hogy számos művészeti csoport és tehetség a mi védőernyőnk alól indult útra –… Tovább olvasom