Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Utolsó útjára kísérték Szokolay Sándort

Az evangélikus templomban szombaton délután búcsúztatták a Kossuth-díjas zeneszerzőt.
A gyászszertartás Orbán Viktor miniszterelnök személyes részvétele, valamint a soproni városvezetés, országgyűlési képviselők, barátok, tisztelők és zenerajongók sokasága jelenlétében zajlott le.

A koszorúkkal elhalmozott ravatal előtt Batta András zenetörténész, egyetemi tanár; Fekete György Kossuth-díjas belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke; Fodor Tamás polgármester és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere mondott búcsúbeszédet.

Fotók: Magasi

Mindnyájan kiemelték Szokolay Sándor elévülhetetlen érdemeit Kodály és Bartók útján végzett zeneköltői tevékenységében, továbbá rendíthetetlen hitét és hazaszeretetét. Méltatták a magyar kultúra felvirágoztatásáért folytatott maradandó munkásságát, az egyetemes zeneművészetben betöltött meghatározó szerepét.

Az evangélikus egyház részéről Ittzés János nyugalmazott püspök és Gabnai Sándor esperes, majd Korzenszky Richárd, bencés tihanyi perjel mondott evangéliumi idézetekben gazdag búcsúztatót, amelynek zenei keretével a szombathelyi Capella Savaria, a soproni Fidelissima Kórus és Szekendy Tamás orgonaművész szolgált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni színház: készülőben a SingSingSing 2 - fotók

Javában próbálnak a soproni színházban, a hónap végén bemutatandó SingingSing 2 musicalshowra. Tovább olvasom